Trolig lagoppstilling (4-3-3):
N. Haikin
Joacims blogg
En «no-brainer» – men nå må de legge vekk Eggen-sammenligningen
20/09/2021 PÅ 18:00
M. Konradsen – B. Moe – M. Lode – F.A. Bjørkan
S. Skytte – P. Berg – U . Saltnes
P. Zicknernagel – C.Junker – J.P Hauge
Keeper - 2
Glimt har fortsatt ikke erstattet Friedrich og står med unge Andersen og Nikita Haikin. Russiske Haikin sto kun en kamp i fjor og er meget uerfaren. Har gjort sine saker ok i vinter, men det er ikke i tvil om at Glimt trenger en ny sisteskanse inn i troppen før sesongen starter.
Forsvar - 3
44 mål bakover skal i utgangspunkt være for mye til å ta medalje, men det ekstreme offensive skytset gjorde det umulige mulig. Nå skal det sies at forsvaret var sterkt bidragende i frispillingsfasen og sett fra det offensive perspektivet var fireren svært gode. Lode var kanskje den beste stopperen i den fasen, og backene Reitan og Bjørkan var gode offensivt. Nå har Reitan blitt erstattet av midtbanespiller Konradsen, men i mine øyne er det ikke noen nedgradering. Bak Konradsen finnes den nye islendingen Sampsted, en helt grei spiller, men ikke noe mer. På den andre siden finnes en av fjorårets kometer, Fredrik Andre Bjørkan. Han er en av seriens beste venstrebacker. Som backup er Aleksander Foosnæs fra Ranheim hentet inn. Stopperkvartetten er helt grei, men ikke noe mer på Eliteserie-nivå. Gode offensivt, men svakheter i det defensive. Moe og Lode vil være førstevalgene med Bergan og Amundsen som erstattere. I en ideell verden hadde jeg sett en stopper til av topp kvalitet som også er dyktig på dødball og kan rydde i egen boks.
Midtbane - 5
De lokale guttene Patrick Berg og Ulrik Saltnes har vokst frem som topp Eliteserie-spillere. Med seg på midten har de fått Sammy Skytte, som til tider var meget god hos Stabæk i fjor. Den trioen lukter det fugl av og det er få som har så bra kvalitet. Unge Hussein født 2002 er meget spennende som indreløper. Videre finnes det spillere her som kan bekle flere roller. Zinckernagel, Sveen og Konradsen kan alle spille indreløpere.
Angrep – 4
Spennende signeringer i Junker og Solbakken. Begge er spillere som kan sette preg på Glimt og Eliteserien denne sesongen. Fra før har de den meget interessante nigerianeren Boniface som normalt burde bli et år bedre, men han har slitt litt i oppkjøringen. Skadeplagede Endre Kupen har virket pigg, i tillegg finnes Ole Amund Sveen som er en potet og kan bekle alle de tre offensive plassene. Philip Zinckernagel er en klassespiller i Eliteserien og dette kan være året der Jens Petter Hauge får sitt definitive gjennombrudd på toppnivå. En lagdel med mange spennende typer og god bredde.
Treneren - 5 Kjetil Knutsen
Jeg får litt lyst å trille en sekser på terningen her. Knutsen har imponert meg enormt. God på det lagtaktiske, dyktig å utvikle spillerne individuelt og relasjonelt. Mange skryter enormt av ham i treningsarbeidet også. Det eneste er at jeg vil se at han leverer over lengre tid. Han har mistet drivende viktige spillere fra i fjor og må finne noen vrier i spillet for å erstatte disse.
Nøkkelspilleren: Patrick Berg
Unge Berg fikk sitt gjennombrudd i fjor, da han dikterte mye av Glimts spill fra sin sentrale midtbaneposisjon. Denne sesongen blir han ikke noe mindre viktig. Med individuelt dyktige spillere som Layouni og Evjen borte, er det enda viktigere at Glimts grunnspill fungerer, der er han mye av nøkkelen. Han blir også et bindeledd mellom forsvaret og midtbanen.
Han får sitt gjennombrudd: Ola Solbakken
Jeg gir ikke opp Solbakken. Han har det meste som skal til for å lykkes som kant i 4-3-3. Tempo, fysikk og ferdigheter en mot en. Får han en god start på sesongen, tror jeg han blir en slager.
Salgsobjektet: Fredrik André Bjørkan
Normalt pleier det å være offensive spillere i denne kategorien, men denne gang har jeg valgt en back. Bjørkan har riktignok sine beste egenskaper i det offensive spillet, men har også utviklet seg defensivt det siste året. God en mot en, stort tempo, enorm løpskraft og gode ferdigheter med ballen. Han har det meste en venstreback trenger, og fortsetter han fjorårets fremgang er han fort solgt i sommer.
Undervurdert: Ulrik Saltnes
Folk vil vel si at han ikke er undervurdert lengre og har fått sin oppmerksomhet, men Saltnes fortjener mer. Han er selve drivkraften i dette laget. Ydmyk, hardt arbeidende, kan bekle flere posisjoner, og fremfor alt en drivende god fotballspiller. En ren drøm for en trener og et lag.
Drømmespilleren: Per Kristian Bråtveit
Haugesund-keeperen er i fryseboksen hos Djurgården. Kan et utlån være mulig? Bråtveit hadde vært perfekt for Glimt.
X-faktoren: Philip Zinckernagel
Den danske driblefanten kan finte bort et forsvar i en telefonkiosk. Zinckernagel kan skape ting på egen hånd og får han opp effektiviteten denne sesongen blir han en attraksjon.
Overgangsvinduet:
Det er ikke noen tvil om at Glimt har lettet litt på lommeboka og hentet spillere fra en annen hylle denne sesongen. Kasper Junker og Sammy Skytte var ikke noen billige spillere, og her har de nok slått en del andre klubber på fingrene. Men de har også fortsatt å hente smart og billig. Ola Solbakken bør passe som hånden i hansken hos Glimt, og Foosnæs vil forsterke bredden. Alfons Sampsted fra Norrkøping er jeg mer usikker på. De har mistet Håkon Evjen og det blir naturligvis merkbart. Poteten Leikvoll Moberg har også forsvunnet til fordel for dansk fotball. Laget har heller ikke erstattet den brasilianske keeperen Friedrich som forsvant til Tyrkia rett før vinduet stengte.
Sesongen:
Alle forventet at Glimt skulle falle av i fjor, men de bare fortsatte å imponere. De har vært meget gode nok en vinter, og denne gangen tror jeg motstanderne tar dem på alvor. Glimt ser meget godt trent ut og deres press-spill vil sjokkere mange av motstanderne også i år. Knutsen og gjengen har fått nok en vinter å bygge videre på sitt spill og i tillegg hentet inn flere spennende spillere. Det er fortsatt usikkerhet rundt keeperplassen, men per dags dato ser Glimt ut som en medaljekandidat den kommende sesongen.

Lot seg imponere av nok et Vålerenga-talent: – Smart, kreativ og har x-faktor

Joacims blogg
Vurderer samtlige klubber før Deadline Day: – De har gått på veggen
30/08/2021 PÅ 07:14
Joacims blogg
Nådeløs Stabæk-dom: – Fellesnevneren er fiasko
28/07/2021 PÅ 10:36