• Se storkampen mellom Rosenborg og Bodø/Glimt på discovery+ søndag 17.00!
Det er ikke noen tvil om at Sandefjord og Glimt har noen reelle utfordringer foran seg. Flere av deres sentrale spillere er på utgående avtaler.
Disse ti mener jeg er de mest interessante Bosman-spillerne i norsk eliteserie.
Joacims blogg
Karakter på spillerne: Han begynner snart å nærme seg landslagstroppen
27/10/2021 PÅ 12:11
  • 10. Fredrik Haugen – Stabæk
Mulige klubber/Land: Aalesund, FKH, LSK
Kommentar: Haugen har begynt å våkne igjen etter en periode i dvale og kan bli tunga på vektskålen for Stabæk i serieavslutningen. En Fredrik Haugen tilbake i form bør være interessant for flere klubber i Eliteserien.
  • 9. Besim Serbecic - RBK
Mulige klubber/Land: Brann, FKH, AAFK, TIL
Kommentar: Serbecic har fått så og si null tillit av Hareide, men de gangene han fått sjansen synes jeg han har levert solid. Tøff i duellspillet og god med ballen. Jeg tipper han hadde gjort en god figur i flere eliteserielag.
  • 8. Even Hovland – Rosenborg
Mulige klubber/Land: Sogndal, LSK
Kommentar: Hovland er fortsatt en god eliteseriestopper og til tross for han fyller 33 kommende år har han én eller to sesonger til i beltet på høyt nivå. Spørsmålet er om han vender hjem til Sogndal eller ønsker seg et par sesonger i Eliteserien. Det har vært noen rykter rundt LSK, der hans tidligere klubbkamerater Åsen og Helland spiller.
Sett denne?

Selnæs: – Spiller heller gratis for Mjøndalen enn å spille for Molde

  • 7. Vidar Ari Jonsson Sandefjord
Mulige klubber/Land: Sverige, Tyrkia,
Kommentar: Eventyrsesong for islendingen som står med 13 målpoeng til nå. Fotball er ferskvare og skal Vidar Ari Jonsson få seg et utenlandseventyr er det nå. Tyrkia er et land som er glade i stats og, de er gode for Vidar Ari. Jeg vet også at et par svenske klubber har han på blokka.
  • 6. Andreas Linde – Molde
Mulige klubber/Land: Tyrkia, Danmark
Kommentar: Linde har vært en av eliteseriens beste burvoktere de siste sesongene, men interessen fra utlandet har latt vente på seg. Nå går avtalen ut og jeg tror Linde er såpass lysten på et utenlandsopphold at han hopper på om muligheten byr seg. I Norge er det kun Molde for sisteskansen.
  • 5. Brice Wembangomo - Sandefjord
Mulige klubber/Land: FKH, Vålerenga, Brann
Kommentar: Brice har lagt sin beste sesong bak seg i norsk fotball og har vært meget viktig for Sandefjord. Han har et herlig taktskifte, noe som gjør han interessant for flere kubber. Vålerenga, som savner tempo i laget sitt, har hatt følere ute tidligere denne sesongen.
  • 4. Amahl Pellegrino - Bodø/Glimt
Mulige klubbe/Land: Tyrkia
Kommentar: Det er trolig at Pellegrino ønsker å prøve seg utenlands en gang til. «Pelle» var åpen om at det var pengene som betydde mest da han gikk til Saudi. Det ble et mislykket opphold og skal han få muligheten til å fylle opp lommeboka er dette tidspunktet. Tyrkia er en trolig destinasjon for vingen. Hvis det ikke blir utlandet, er jeg trygg på at han tar nok en sesong hos Glimt.
Sett denne?

Hevder han ble drapstruet av tilskuer

  • 3. Benjamin Tiedemann – FK Haugesund
Mulige klubber/Land: Brann, Vålerenga
Kommentar: Stoppermangelen i norsk fotball gjør at Tiedemann bør være interessant for flere klubber. Startet sesongen svakt, men han har vokst utover. En lederskikkelse som er god taktisk, solid i duellspillet og i tillegg helt ok med ballen. Har heller ikke så aller verst fart og han er også smart i posisjonsspillet. Han vil være en oppgradering i de aller fleste eliteserieklubbene.
  • 2. Marius Lode – Bodø/Glimt
Mulige klubber/Land: Tyrkia, Italia, Belgia, RBK
Kommentar: Lode gjør sin beste sesong noensinne. Alderen er naturligvis et lite minus og begrenser mulighetene utenlands, men Lode har vært så god i Europa-kampene at jeg tror det vil dukke opp tilbud. Han har i tillegg fått vist seg frem for Norge på tampen av sesongen.
Det har vært snakk om italienske og belgiske klubber mannen fra Rogaland. Tyrkia er også et land som ikke er redd for å hente eldre norske spillere. Eller blir det rett og slett RBK som vinner dragkampen? Jeg tror ikke det er helt umulig. Det betinger dog at Kjetil Knutsen signerer for trønderne.
  • 1. Fredrik Bjørkan – Bodø/Glimt
Mulige land/Klubber – Nederland, Tyskland
Kommentar: Det er nærmest et under at ikke Bjørkan allerede er ute i Europa etter å ha levert til 20 i stil de siste sesongene i norsk eliteserie. Dette blir dog hans siste i norsk fotball for en periode. Bjørkan uten avtale og fortsatt ikke så gammel forsvinner ut og det er trolig at Nederland blir neste stopp. Det har allerede vært konkret interesse fra tresko-landet.
Sett denne?

17-åringen scoret sitt første Eliteserie-mål: – Beste som kunne skjedd

Joacims blogg
En «no-brainer» – men nå må de legge vekk Eggen-sammenligningen
20/09/2021 PÅ 18:00
Joacims blogg
Vurderer samtlige klubber før Deadline Day: – De har gått på veggen
30/08/2021 PÅ 07:14