En rekke kamper og ligaer spilles for tomme tribuner ute i Europa, ettersom spredningen av det såkalte korona-viruset øker i styrke.
Her hjemme har Rosenborg, Kristiansund og Molde alle valgt å avlyse planlagte treningsleirer til Marbella, mens Stabæk går motstrøms og heller velger å forlenge sitt opphold.
Eliteserien
Gunnhild oppsummerer: Gullkamp, brennhet svenske og absurd selvmål
EN TIME SIDEN
Sist ute mandag formiddag er nyheten om at Norges Ishockeyforbund har besluttet å utsette sluttspillet, og at onsdagens returoppgjør i Champions League mellom Erling Braut Haalands Borussia Dortmund og PSG skal spilles uten tilskuere. Fransk toppfotball skal også spilles for tomme tribuner den neste måneden.
Om drøye to uker venter den viktiste landskampen på lang tid på Ullevaal. 26. mars gjester Serbia hovedstaden til play off-semifinale. I potten ligger en billett til sommerens EM-sluttspill.
Allerede 20. januar meldte NFF at oppgjøret er utsolgt, og at 26.000 billetter er revet vekk.
– Vi gjør det vi kan for at EM-kvalifiseringskampen mot Serbia 26. mars skal spilles for fulle tribuner. Det er en kjempestor forskjell mellom å spille på et tomt og et fullsatt stadion. Vi har satt ned en beredskapsgruppe som jobber med konkrete tiltak, sier Gro Tvedt Anderssen, Direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt.
Foreløpig er det ikke tatt noen endelig konklusjon.
– Vi har dialog med blant andre helsemyndighetene og kommunelegen i Oslo. NFF jobber med tiltak slik at vi kan gjennomføre kampen med publikum. Det gjør vi nettopp fordi det er så viktig å ha en hjemmebanefordel. Samtidig må vi selvfølgelig lytte til de medisinske og helsemessige rådene vi får, sier Tvedt Anderssen og legger til:
– Nå har vi tidenes mulighet, iallfall den beste på 20 år, til å komme til et EM-sluttspill.

Lot seg imponere av nok et Vålerenga-talent: – Smart, kreativ og har x-faktor

Indre Bane
Skadet og på utgående kontrakt: – Ugunstig situasjon for ham
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Etterlyser flere tydelige ledere: – Må se ut som et godt lag igjen
3 TIMER SIDEN