Populære sporter
All sport
Vis alt

Stabæk forlenger Marbella-oppholdet etter RBKs avlysning: – Det er panikk og hysteri!

Jonas Bergh-Johnsen

Publisert 09/03/2020 klokken 11:23 GMT+1

Stabæk-lege Arne Røde mener det sprer seg en unødig panikk og hysteri blant folk flest. Nå får bærumsklubben ekstra dager i Spania fordi Rosenborg har kansellert sitt opphold.

Stabæk Luc Kassi

Foto: Scanpix

Den erfarne legen, med 27 års fartstid i bærumsklubben, har kommet hjem fra Stabæks Marbella-opphold og er tilbake på klinikken der han jobber til daglig. Der kan Arne Røde fortelle om en utvikling han ikke liker.
– Paradokset nå er at folk ringer oss ned på legekontoret her jeg jobber og sier: «Jeg har vært på ferie i Østerrike og nå trenger jeg 14 dagers sykemelding». Skal alle som har reist på ferie holde seg hjemme så kommer vi til å merke konsekvensene av dette mye raskere enn vi trenger, altså.
– Det er hysteri, det er panikk der ute – men i Stabæk har vi rimelig kontroll på situasjonen, sier Røde til Eurosport mandag formiddag.

Vurderte å bli hjemme

Røde var med på å beslutte av Stabæk reiste til Spania for sitt planlagte opphold. Nå er det kjent at både Molde og Rosenborg velger å kansellere sine turer.
– Den beslutningen har de fattet på eget grunnlag. Vårt opphold er i utgangspunktet ferdig, men jeg er ikke helt oppdatert på om laget reiser hjem i dag eller venter til torsdag. Det var et samarbeid med Folkehelseinstituttet og NTF da vi besluttet å reise. Det er ikke meldt om økning i antall smittede i regionen i perioden vi har vært der, påpeker legen.
– Og vet du hvorfor vi kanskje blir igjen noen dager i Marbella? Det er fordi Molde og Rosenborg har avlyst sine turer, så det er ledige plasser på hotellene.

Forlenger oppholdet

At Stabæk blir igjen noen ekstra dager, kan mediesjef Oddbjørn Vistnes bekrefte.
– Det kan jeg bekrefte. Laget blir fram til torsdag og skal også spille en kamp mot Stjørdals/Blink i morgen, skriver Vistnes til Eurosport.
– Hva er årsaken til forlengelsen?
– Supre treningsforhold og deilig vær, da benytter vi oss av muligheten. At RBK ble hjemme gjorde det mulig.
Så langt har ikke Stabæk-gjengen registrert noen sykdomstilfeller under sitt opphold.
– Vi fulgte de reglene vi alltid gjør med håndhygiene og lignende, man bor tett oppå hverandre på disse treningsleirene så det er viktig, men det har gått helt fint med oss. Ingen syke, kan Røde melde om.
picture

Lot seg imponere av nok et Vålerenga-talent: – Smart, kreativ og har x-faktor

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame