• Se storkampen mellom Molde og Bodø/Glimt på discovery+ i kveld klokken 20!
Syv serierunder gjenstår og det skiller ett poeng mellom Bodø/Glimt og Molde i toppen av tabellen.
For en nydelig gullkamp vi får på Aker Stadion i kveld klokken 20.00.
Joacims blogg
Vurderer de beste Bosman-spillerne: – Et under at han ikke er i utlandet
23/11/2021 PÅ 15:49
Jeg har satt karakter på hver enkelt spiller jeg tror starter denne kampen. Det er to lag med en del spillere som garantert er ute.
Eirik Ulland Andersen, Eirik Hestad, Martin Ellingsen og Birk Risa spiller garantert ikke denne kampen grunnet skader og karantener. Samtidig er det usikkerhet rundt Martin Linnes.
Hos Bodø/Glimt er stjernespillerne Ulrik Saltnes og Patrick Berg ute med kneskader.
Jeg har kun tatt hensyn til det spilleren har vist den siste perioden. I denne kampen handler det om dem som er best for dagen, historie er uinteressant.
Aldri glem at fotball er ferskvare.
Molde 4-2-3-1:
Moldes lag er ikke helt enkelt å lese ut, men jeg har landet på dette og forutsetter Linnes er frisk. Men både Breivik og Zekhnini kan få starte denne kampen.
Andreas Linde - 8
Linde er en kvalitetskeeper og har vært en av seriens beste i en årrekke. Trolig er dette den siste sesongen vi ser ham i Eliteserien. Relativt komplett og ingen direkte svakheter.
Martin Linnes - 7
Linnes er naturligvis en kvalitetsspiller og har vært bunnsolid etter hjemkomsten, men har kanskje ikke briljert. Har fortsatt et gir eller to til å gå på.
Sheriff Sinyan - 9
Sinyan er på vei å vokse ordentlig inn i stopperrollen etter en litt trøblete start. De siste kampene har han vært fullstendig outstanding og han har nærmest hatt en magnet på hodet
Martin Bjørnbak – 7
Varierende sesong av Bjørnbak, men jeg synes at han den siste måneden har vært den beste denne sesongen. Gitt Sinyan den trygghet han trenger.
Kristoffer Haugen - 7
Haugens vårsesong sto nærmest til 10 i stil, men i siste del av sesongen har han vært mer menneskelig offensivt og heller ikke like god defensivt.
Etzaz Hussain- 7
Hussain har litt overraskende blitt vraket etter at Ellingsen kom tilbake fra skade og Mannsverk har kommet inn. Nå er Ellingsen ute med skade og da ligger veien åpen for Hussain. En spiller som elsker større anledninger og nesten alltid leverer når det gjelder.
Sivert Mannsverk - 6
Mannsverk har ikke riktig kommet tilbake til storformen etter skaden han hadde innledningsvis denne sesongen. Han har ikke klart å prege MFKs kamper i den grad jeg hadde forventet. Her ligger det et uforløst potensial hos en av de aller mest spennende i norsk Eliteserie.
Erling Knudtzon – 6
Jeg tror Moe velger erfaring og trygghet i denne posisjonen. Knudtzon har fått en del tillit denne sesongen til tross for tøff konkurranse. Han har levert ut fra forventningene, men Knudtzon savner det lille ekstra når den siste pasningen skal leveres. Men han er en «hardworker» som Moe vet hva han får av.
Magnus Wolff Eikrem - 7
Wolff Eikrem har trøblet litt med sykdom og skader denne sesongen og har bare i korte perioder vist sin klasse, Normalt en ener i hele Eliteserien, men han har kun levert 1 målpoeng på de siste 9 serierundene. Kanskje er det i kveld han våkner når det gjelder som mest
Ola Brynhildsen - 8
Brynhildsen har vært ujevn denne sesongen, fra det brilliante til det middelmådige. Han virker å ha prikket inn toppformen perfekt frem mot serieavslutningen og de to siste kampene har vært meget gode.
Ohi Omijuanfo - 10
24 mål på 22 kamper er nærmest fasit og den statistikken hadde vært enda bedre hvis han hadde evnet å skyte straffespark. Ohi har vært monumental denne sesongen og grunnen til at Molde henger med Glimt i toppen av tabellen, for dere flere av hans medspillere variert stort har Ohi vært god hele sesongen.
Molde - 82

Stor analyse før gullkampen: Botheim «on fire» og et høytpressende Molde

Bodø/Glimt 4-3-3
Nikita Haikin - 8
En av de store overraskelsene for meg. Har tatt enorme steg og vokst frem som en matchvinner for Glimt i flere kamper denne sesongen. Herlig tilstedeværelse og meget god en mot en.
Alfons Sampsted - 8
Hvis det finnes en «unsong hero» hos Glimt, er det Sampsted. Han har havnet litt i skyggen av mange gode lagkamerater, men islendingen tar steg hele veien og han har et meget høyt laveste nivå. Har spilt seg inn på landslaget og markedsverdien stiger for hver kamp.
Brede Moe - 8
Moe har vært bunnsolid den siste perioden. I likhet med Lode er han meget viktig for Glimts oppbyggende spill. Meget smart spiller.
Marius Lode - 9
Jeg har ikke alltid vært like overbevist av Lode, men det han har levert i år har også fått meg å sperre opp øynene. Lode har vært glitrede i alle spillets faser, ikke bare i spilloppbyggingen,
Fredrik Bjørkan - 9
Bjørkan er nær en 10-er, men er fortsatt litt rufsete defensivt. Offensivt er han nærmest fasit på dette nivået.
Sondre Brunstad Fet - 8
Finner du en bedre rollespiller i Eliteserien? Jeg mener at svaret er nei. En treners drøm.
Elias Hagen - 6
Hagen har ikke erfaring fra disse kampene og er som aller best når Glimt styrer kampene og spiller motstander lave. Det tror jeg ikke man gjør i kveld.
Morten Konradsen - 7
Konradsen har gått inn og tatt indreløperrollen på en utmerket måte fra dag 1. Kjenner rollen og er god relasjonelt.
Amahl Pellegrino - 7
Etter en fullstendig uvirkelig start har ikke Pellegrino vært like het i det siste. «Pelle» har også vært litt svakere etter at Saltnes forsvant ut med skade. Kanskje kan kampbildet passe ham godt med en del kontringer.
Erik Botheim - 8
Botheim har tatt enorme steg denne sesongen. At han var en god boksspiller visste vi, men de stegene ha har tatt i det relasjonelle spillet og uten ball, er meget imponerende.
Ola Solbakken - 9
Solbakken har vært så god i høst at han begynner snart å nærme seg en landslagstropp. Solbakken har en enorm gjennombruddskraft, men også blitt bedre med å ta valg med og uten ball.
Glimt – 87
Bodø/Glimt vant denne kampen på papiret, og så får vi se hvem som vinner når det skal deles ut poeng.
Det blir en helt nydelig seriefinale på Aker Stadion i kveld. Her er det bare å benke seg foran skjermen for dem som ikke har mulighet å se begivenheten live.

Bodø/Glimt-spesial: De historiske dagene da Roma fikk bank

Joacims blogg
En «no-brainer» – men nå må de legge vekk Eggen-sammenligningen
20/09/2021 PÅ 18:00
Joacims blogg
Vurderer samtlige klubber før Deadline Day: – De har gått på veggen
30/08/2021 PÅ 07:14