Kjetil Knutsen er den perfekte treneren for RBK, men hvis ikke klubben og supporterne legger vekk arven etter Nils Arne Eggen, kommer heller ikke han til å lykkes.
Det er fullstendig umulig å kopiere trenerlegenden over tid.
Nå har man prøvd i nesten 20 år, og det var kun i en periode i starten med Kåre Ingebrigtsen at supporterne kjente seg litt igjen.
Joacims blogg
Vurderer de beste Bosman-spillerne: – Et under at han ikke er i utlandet
23/11/2021 KLOKKEN 15:49
Tar vi vekk det, har alt i beste fall blitt noen bleke kopier.
Mannen som prøvde noe annet enn 4-3-3 i Trondheim og lyktes, Erik Hamren, ble aldri ordentlig tatt inn i varmen til tross for de suverene resultatene. Hvorfor? Spillet var ikke godt nok og man savnet Eggens 4-3-3.
Skal klubben og supporterne hele tiden sammenligne seg med Eggen og at det er slik RBK skal opptre, vil de aldri komme videre.
Da er det dømt til å mislykkes for alle trenere, og til slutt vil det bli en skrekk å ta over RBK. Eggen er unik, klubbens største legende og fortjener all mulig hyllest nå på sin 80-årsdag.
Det er bare å være takknemlig for at man har fått oppleve alt han skapte på Lerkendal, men nå er det på tide å komme videre.
Hva får da RBK i Kjetil Knutsen?
Lederen
Kjetil Knutsen er en knallhard og kompromissløs leder som ikke går på akkord med seg selv. Enten følger man hans linje eller så er man ikke med videre.
Treningene
Knutsen driver sitt lag knallhardt på treningsfeltet og er avhengig av spillere som tåler mye og hard trening. Det taler mot noen av de aldrende spillerne i RBK. De med utgående kontrakt lever farlig, men også eldre spillere med kontrakt skal få føle på hverdagen.
Spillerne
Knutsen har mer eller mindre kun fokus på elleveren og dem som er aller nærmest. Enten er man inne i varmen eller så føler man seg litt utenfor. Spillerne må også være mentalt sterke.
Spillestilen
Mange tenker at med Kjetil Knutsen på plass, har vi en ny Eggen. Ja, det er elementer som går an å sammenligne. Frispillingen med stoppere som utfordrer neste ledd og skaper overtall og indreløper som flytter seg i ledige rom høyere i banen er sammenlignbart, men på siste tredjedel mener jeg Knutsens menn opptrer annerledes. Der jeg mener at angrepsspillet var litt mer rigid under Eggen, flere rollespillere og innarbeidet med overtall på sider, innlegg og få indreløpere i boks sammen med sterk midtspiss, opplever jeg at det under Knutsen er litt løsere i snippen med mer plassbytter og hele tiden finne ledige rom, småspill rundt og i boks. Det åpner opp for mer individuell kreativitet, noe jeg tror kan passe dagens angrepsspillere med Vecchia, Holm, Ceide og Holse helt utmerket.
Media
Knutsen er ikke spesielt glad i media og er ikke den treneren som selger klubben på skjermen i beste sendetid. Du får som oftest standardiserte og «kjedelige» svar fra bergenseren. Samtidig er han heller ikke en trener som lar seg påvirke eller vippe av pinnen hvis det begynner å blåse i media.
Assistenten
Knutsen har mange ganger løftet frem folkene rundt seg som en stor del av suksessen og den aller viktigste er assistenttreneren Morten Kalvenes. Det er nærmest en selvfølgelighet at han blir med til Trondheim. Kalvenes er en ekstremt fotballklok mann.
Hvorfor er det så selvsagt at Knutsen skal bytte ut et Glimt-lag som han har tatt sølv, gull med og kvalifisert seg for europaspill og i tillegg fått en drømmestart i gruppespillet?
For meg er det en no-brainer.
RBK er Norges største klubb og har forutsetninger og potensial som Glimt aldri kommer til å være i nærheten av. I Trondheim er det realistisk med europagruppespill og seriegull hvert eneste år.
Jeg tror det frister Knutsen å være med på å skape en stormakt ut av RBK igjen.
Joacims blogg
Karakter på spillerne: Han begynner snart å nærme seg landslagstroppen
27/10/2021 KLOKKEN 12:11
Joacims blogg
Vurderer samtlige klubber før Deadline Day: – De har gått på veggen
30/08/2021 KLOKKEN 07:14