Trolig lagoppstilling (4-3-3):
R.Fährmann
Joacims blogg
En «no-brainer» – men nå må de legge vekk Eggen-sammenligningen
20/09/2021 PÅ 18:00
T. Teniste – B. Acosta – C.E.Rismark – R.Kristiansen
F.Haugen – D. Pedersen – K.Barmen
G.Komsoon – D.Bamba – R.Taylor
Les også: Godsets tunge bein: – Neste uke blir vår hardeste uke
Keeper - 6
Fährmann er en sensasjonell signering og en av de beste keeperne som vært i norsk fotball, kanskje den aller beste. Tyskeren var en av Bundesligas beste keepere i en årrekke, før han flyttet til Premier League og Norwich. Der havnet han i unåde og derfor har en overgang til Norsk fotball og Brann blitt mulig. Ja, fotball er ferskvare, men jeg tror faktisk at sisteskansen er en reell forsterkning for Brann hvis han spiller på 75% av sin kapasitet. Bak seg har han Opdal og Holmen Johansen. Helt plutselig har Brann et keeperteam som ingen av de andre klubbene i Eliteserien kan matche.
Forsvar - 3
Normalt gjerrige Brann avsluttet sesongen på verste tenkelig måte i 2019 og lakk som en sil bakover. Nå har også lagets hærfører og kaptein Vito Wormgoor forlatt skuta, til fordel for MLS. Det råder stor usikkerhet rundt forsvaret hos bergenserne og jeg er overrasket at dem ikke har erstattet sin tidligere kaptein. Taio Teniste som har vært tryggheten selv, hadde en svakere sesong i 2020. Her har Jon Helge Tveita kommet inn som utfordrer. Normalt en meget god back i Eliteserien, men han har vært skadet lenge og ingen vet hvordan det vil se ut når han er tilbake. På den andre siden er Ruben Kristiansen det opplagte førstevalget. Han har vært jevnt god og var Branns beste forsvarsspiller foregående sesong. Poteten Thomas Grøgaard utfordrer han. Men det er først og fremst på stopperplass det råder stor usikkerhet. Jeg kan ikke forstå noe annet enn at Brann henter ytterligere en stopper før sesongen starter. Per nå har man Acosta, Rismark og Kolskogen. Det er en for tynn besetning om man skal slåss om medaljer
Midtbane - 4
Daniel Pedersen mener jeg er en av vinterens beste signeringer. Dansken kommer fra en middels sesong som ble ødelagt av skader. Høsten 2018 viste han sin klasse og han kan bli den spiller som dekker hullet som oppsto etter at Sivert Heltne Nilsen forsvant. Som indreløpere finnes ”veteranene” Fredrik Haugen og Kristoffer Barmen. Amer Ordagic er et alternativ både som indreløper og sentral midtbane. Siden kan Taylor både bekle kanten og indreløperposisjonen. Petter Strand vil bruke en periode før han blir aktuell for elleveren. En litt sovende lagdel med mye småskader i 2019, og som leverte langt under da. Nå må Barmen/Haugen våkne igjen, gjør dem det er midtbanen til Brann en av seriens mest interessante.
Angrep – 3
Daouda Bamba har sett skarpere ut i vinter og vil nok vise at de eksperter, inkludert meg, som avskrevet han. Marcus Mehnert har tatt steg i vinter og vil agere back up. Til høyre vil vi få se Gilbert Koomson og til venstre nye Robert Taylor. Allsidige Gilli Rolantsson dekker også kantbehovet. Det var kun Sarpsborg som scoret færre mål i 2019 og det er ikke tvil om at det er en del spørsmålstegn rundt Branns angrep.
Treneren - 3: Lars Arne Nilsen
Det hersker ingen tvil om at han har gjort ekstremt mye bra for Brann, men det siste året var svært skuffende og i en klubb som Brann, er ikke det akseptabelt. Han er seriens nest mest pressede trener, og LAN må levere fra spark nr. 1. Tålmodigheten er i ferd med å renne ut hos klubbens supportere og jeg tror ikke han overlever sommeren om ikke Brann er topp 6. Laget må også spille en mer attraktiv og offensiv fotball. Jeg tror faktisk Daniel Pedersen kan løse noen av problemene for LAN.
Les også: Vålerenga-profilen vurderte å legge opp etter skademareritt
Nøkkelspilleren: Daniel Pedersen
Dansken skal fylle et stor hull i Branns midtbane og det er han som skal diktere Branns spill. Leverer han som i 2018 tror jeg at Brann blir et topplag.
Gjennombruddet: Ole Martin Kolskogen
Jeg pleier å si at det nesten er umulig å få et gjennombrudd i Brann. Det er svært få unge spillere som klart å slå igjennom de siste sesongene. Men hvis ikke Brann henter en stopper til, da er muligheten til stede for at raske og sterke Kolskogen får en god del spilletid. Han har de fysiske forutsetningene for å lykkes i Eliteserien og hans tempo er en egenskap som det midtforsvaret trenger.
Salgsobjektet: Dauda Bamba
Det er ikke veldig mange salgsobjekter i Branns tropp, men Bamba har tidligere vært aktuell for Russland og hvis han leverer 8-10 scoringer på vårsesongen kan han vært solgt før høstsesongen starter.
Mest undervurdert: Gilli Rólantsson
Den færøyske landslagsmannen er ikke noe bankers første valg for LAN, men en spiller med enorm verdi. Han kan bekle begge backene og kantene. En spiller som alltid går ut og gjør jobben. Høyt laveste nivå.
Drømmespilleren: Sotirios Papagiannopoulos
Stopperposisjonen er en akilles hos Brann per i dag. Svensk-grekeren er litt i kulda hos FCK og etter at unge sensasjonen Victor Nelsson storspilt kan det kanskje være en åpning, enn om det er et langskudd. Den storvokste stopperen hadde vært akkurat det bergenserne trenger i jakten på edelt metall.
X-faktoren: Ralf Fährmann
Den autoritære Tyskeren med bøttevis av erfaring fra Bundesliga, kan bli den matchvinner dette Brann-laget trenger for å blande seg inn i medaljekampen.
Overgangsvinduet:
Hvis Brann klarer å erstatte Wormgoor i løpet av de siste ukene har Brann levert meget godt i dette vinduet. Taylor, Fährmann og Pedersen er alle spillere som går inn og forsterker Brann. Det er en del tunge navn som har forlatt Bergen, men det er kun nevnte Wormgoor av de som har forsvunnet som etterlater seg et hull.
Sesongen:
Brann er likt Start meget vanskelig å spå. Det finnes nok av kvalitet i dette laget til å ta medalje, men etter 2019 er det mange spørsmålstegn. Jeg tror som sagt at Brann blir bedre med Pedersen sentralt som binder sammen dette laget, men fremfor alt må Bamba score mål. Brann har altså ikke hatt en mann som scoret over 10 mål siden Kim Ojo leverte 11 scoringer i 2012 sesongen. Altså syv sesonger uten en mann med tosifrede scoringer. Da er det umulig å vinne titler. Fredrik Haugen er kreatøren på midtbanen og han må tilbake til 2016- og 2017-form.
Kan Barmen ta ansvar i 2020?

Barmen med bindet: – Hadde vært en drøm å være kaptein for Brann

Joacims blogg
Vurderer samtlige klubber før Deadline Day: – De har gått på veggen
30/08/2021 PÅ 07:14
Joacims blogg
Nådeløs Stabæk-dom: – Fellesnevneren er fiasko
28/07/2021 PÅ 10:36