Trolig lagoppstilling (4-3-3):
V. Myhra
Joacims blogg
En «no-brainer» – men nå må de legge vekk Eggen-sammenligningen
20/09/2021 PÅ 18:00
L. Vilsvik – N. Gunnarsson – D.Tschamba – J.Parr
H. Stengel – I. Jack – M. Maigaard
K. Tokstad –M. Mawa – L. J. Salvesen
Keeper - 1
Stor usikkerhet rundt Godsets keepere. Samme keeperduo som viste seg for svak i 2019. Nå har Myhra og Sætra fått et år til på baken, og muligens kan det løfte dem. Myhra er et relativt klart førstevalg, men han går ut med en stor press på seg allerede fra første serierunde. Omgivelsene har fjoråret i bakhodet og en svak start vil gjøre sesongen nærmest umulig for Godset-keeperen.
Forsvar - 2
54 baklengsmål i 2019 er naturligvis altfor mye, og Pedersens største hodepine er forsvaret. Offensivt og individuelt er denne lagdelen god nok. Men når de blir satt press på, har de vist store defensive svakhetstegn. Backene var veldig godt besatte til Mendy fikk sin stygge skade, og han er dessverre ute hele sesongen. Vilsvik og Mickelson vil kjempe om høyrebacken, og kanskje er dette sesongen der klubb-legende Vilsvik må tre tilbake for ungdommelig entusiasme. Parr blir nå et sikkert kort på venstrebacken. Jeg er egentlig overrasket at Parr har vært så iskald, han er i utgangspunkt en type som burde passe inn hos Pedersen. Stopperplassen er det usikkerhet rundt. Gunnarsson har kommet inn, og han gjorde en godkjent jobb i Sarpsborg 08, men han er helt avhengig av at fireren holder sammen. Er strukturen ikke bedre enn i fjor, vil han slite. Den unge islandske stopperen Ari Leifsson har også ankommet Marienlyst. Leifsson har kun spilt fotball på Island, og nivåforskjellen er enorm. Jeg tror det vil ta tid før han akklimatiserer seg og det er også spørsmålstegn rundt tempoet. Det er en stopper som er sterk i luften, og har god forståelse samt en meget fin langpasningsfot. Dere vil se mye «crossere» fra høyre til venstre fra ham. Unge Sondre Hansen har spilt en del i oppkjøringen og gjort det bra, men er altfor uerfaren til å ta ansvaret med å binde fireren sammen. Spørsmålet er hvem som skal gjøre akkurat det.
Midtbane - 3
Våren var under all kritikk. Treg, statisk og lite kreativ. Høsten var meget god. Forflytningsevne, løpsvilje og kreativitet var ingredienser som preget Godsets midtbane. Maigaard, Ipalibo og Stengel dannet en svært solid trio. Disse er fortsatt i klubben og får de være skadefrie, vil de spille der. Ipalibo Jack har dog vært en del skadet i oppkjøringen, spørsmålet er om han blir klar i tide. Bak disse finnes talentfulle Hove, som har spilt mye i vinter og gjort sakene sine bra. Latviske Janis Ikaunieks er også hentet inn. En offensivt anlagt midtbanespiller med et godt venstrebein, men det vil overraske meg om han tar nivået. Jeg mistenker at han blir spist opp levende. Tempoet og fysikken er svært begrenset. Spillere fra Baltikum har også en svært dårlig historikk i Norge.
Angrep – 3
Lars-Jørgen Salvesen og Moses Mawa var to fantastiske signeringer av Jostein Flo i fjor høst. Disse imponerte stort, og med løperen Tokstad på denne ene siden ble det fin balanse i angrepsspillet. Bak disse finnes unge Fofana og nye danske Mølvegaard. En spiller som ikke har imponert meg i vinter og ligner ikke noe annet enn en reserve. Mawa og Salvesen fikk det til å flyte i fjor høst, men de har fortsatt ikke levert over tid og Tokstad er ikke en spiller som bærer angrepet alene. Dette er en lagdel som jeg tror må komme godt i gang for å lykkes.
Treneren – 4: Henrik Pedersen
Mannen kan mer eller mindre gå på Drammenselva etter høstens bragd. Dansken kom inn med enorm energi, selvtillit og tro på egne ferdigheter. Spillergruppa og supporterne svelget hans ideer og Godset ble et kollektiv som jobbet for hverandre. Pedersen har en ekstremt krevende stil og i «snille» Norge er man da avhengig av resultater, ellers brer seg misnøyen seg raskt. Han har bevist mye i sitt første halve år i norsk fotball, men jeg vil fortsatt se hvordan dette utvikler seg over tid. Han har en litt «my way or the high way» holdning.
Nøkkelspilleren: Ipalibo Jack
Kom inn i fjor sommer og ga midtbaneleddet stabilitet. God defensivt og plukket opp mange baller, samtidig som han var trygg med ballen i beina. Jack blir en nøkkel også denne sesongen. Jobben med å binde sammen et defensivt haltende Godset blir avgjørende for å lykkes.
Gjennombruddet: Nico Mickelson
Høyrebacken hadde maksimal uflaks i fjor da han dro av akillesen i bortekampen mot Odd, kun uker før han skulle representere Norge i U20-VM. Han har alle egenskaper som en moderne back trenger. Rask, god med ballen og en herlig snert i innleggsfoten. Har ikke skaden satt han for mye tilbake, vil han levere i sesongen 2020.
Salgsobjektet: Mikkel Maigaard
Dansken leverte en eventyrlig vår for Raufoss før Godset hentet ham. Eliteserien viste seg heller ikke være for stor for Maigaard, og hans energiske stil kom også til sin rett på det øverste nivået. Legg til at han har et gudbenådet høyrebein som kan avgjøre kamper alene. Summen av dette gjør at dansken er et salgsobjekt.
Undervurdert: Herman Stengel
Den tidligere Stabæk- og Vålerenga-spilleren var enormt hypet som ungdomsspiller, men har ikke fått den karrieren som han og omgivelsene forventet. Han har dog i det stille tatt tak i karrieren igjen, og var enormt viktig for Godset i deres redningsaksjon. Gjør en stor jobb i det stille og har ro med ballen i beina og gjør fornuftige valg.
Drømmespilleren: Stefan Strandberg
Strandberg livnærer seg i Italienske Trapani om dagen. Han har vært i Russland og ”gjort” sine kroner, og kanskje kan en retur til Norge være aktuelt. Han er en taktisk smart spiller og en leder som Godset trenger i sine bakre rekker.
X-faktoren: Moses Mawa
Har tatt veien til toppfotballen via Lyn, Bærum og KFUM, før han havnet i Godset i fjor sommer. En spiller som kan oppholde et helt forsvar og har en fysikk og fart i spillet som er vanskelig å stå imot. Klarer han å holde seg i ro når han kommer til avslutningssituasjoner vil han også bli et salgsobjekt.
Overgangsvinduet
«HP» og Flo hadde et imponerende vindu i fjor høst, noe som var hovedgrunnen til at klubben overlevde i Eliteserien. Med disse fortsatt ved roret fantes det grunn til optimisme foran dette vinduet, men i min øyne ser det alt annet enn bra ut, og det er ikke tvil om at de sitter med bakbundne hender så lenge som «konflikten» med Drammenspatriotene holdes gående. Jeg ser bare kvantitet i dette vinduet, og ingen av de nye spillerne hever Strømsgodset. Flere litt overraskende signeringer.
Sesongen
Troppen er syltynn på kvalitet, det man har hentet i dette vinduet kan man legge i kvantitets-boksen. Får Godset være helt skadefrie kan de etablere seg, men jeg synes vinteren har vist at det blir en kamp med kniven mot strupen også i 2020. Defensivt ser de fortsatt svake ut og det er spørsmål rundt både keeper- og stopperplassen. Angrepet må sette sin litt til at Mawa og Salvesen leverer til 20 i stil, men jeg vil se dem over tid på dette nivået før jeg heiser flagget.

Bak lukkede dører i en norsk toppklubb: Slik er en dag som sportssjef

Joacims blogg
Vurderer samtlige klubber før Deadline Day: – De har gått på veggen
30/08/2021 PÅ 07:14
Joacims blogg
Nådeløs Stabæk-dom: – Fellesnevneren er fiasko
28/07/2021 PÅ 10:36