Populære sporter
All sport
Vis alt

Tabelltipset (5. plass): Kan spille fantastisk fotball og maltraktere lag

Eurosport
AvEurosport

Publisert 31/03/2017 klokken 17:56 GMT+2

Frem mot seriestart vil vi i samarbeid med våre fotballeksperter Kjetil Rekdal, Bengt Eriksen og Thomas Myhre gå gjennom hvert enkelt Eliteserie-lag og plassere de på tabellen 2017. Dette tror vi om Vålerenga.

Moa

Foto: Scanpix

Moa blir nøkkelen

Dommen:

Vålerenga har enormt med unge talentfulle spillere i stallen sin, så det kommer til å svinge. Får man de til å levere, så kan dette bli bra. De har hatt en god vinter med lite skader, nå satser de stort. Det ser vi blant annet ved at klubben har bygd opp et enormt støtteapparat. De siste sesongene er det stabiliteten som har vært en utfordring. I Eliteserien handler det om å prestere på et jevnt nivå i 30 kamper. Derfor er de veldig avhengige av at Moa scorer mål. Får de flyten kan de bli en reell medaljekandidat, men mye skal klaffe. Man har en bauta i hvert ledd med mye unge spillere rundt. Det er også litt skrantne eldre spillere, så det kan svinge. På sitt beste kan de spille fantastisk fotball og maltraktere lag.
Vi tror de kommer til å gjøre det bedre i år enn i fjor. Da havnet de på 10. plass etter å ha vært i nedrykksstriden, men kom seg vekk fra den etter å ha vært fjerde beste lag på høsten. Vi føler oss trygge på at de vil klatre mange plasser.

Ressurser og ambisjoner:

De er i ferd med å bygge opp noe. Satsingen viser det. Ambisjonene er nok å nærme seg Rosenborg i det lange løp. Med maks flyt kan de blande seg inn i en medaljekamp. Man kan imidlertid ende på en 10. plass om det skranter. For første gang på mange år er det ikke kuttet, men bygd.
Har du en Ronny Deila i magen? Spill Eliteserien Fantasy her!

Styrker:

Muligheten til å gjøre det godt er enorm. Årsaken er at de har spillere som potensielt kan ta steget opp til et høyt nivå allerede denne sesongen. De har forsterket alt utenfor banen. Det har vært en voldsom investering i apparatet rundt laget.

Svakheter:

Det vil være noe usikkerhet tilknyttet en så ung tropp ved at man ikke alltid vet hva man får, men dette kan også vise seg å være positiv. Men hva vil skje til sommeren? Det vil bli utfordrende om man mister de gode spillerne. Faren for et lag midt på treet er at man får frem én og én god spiller. Da forsvinner de. Det skjedde med blant andre Vidar Örn Kjartansson og Sander Berge. Et annet viktig spørsmål: Hvor lenge holder bærebjelker som Daniel Fredheim Holm og Christian Grindheim?

Nøkkelspiller:

Moa blir nøkkelspilleren for Vålerenga denne sesongen. Han kan potensielt score 15-20 mål i Eliteserien i år. Det er viktig at han holder seg skadefri, da kan det bli mye poeng. Forrige sesong startet han kun 15 kamper. Det endte likevel med seks scoringer og tre målgivende.
Vålerenga tar imot Viking til mandagskamp i årets første Eliteserie-runde. Oppgjøret ser du direkte på MAX og Eurosport Player fra kl. 18.30!
Eurosports tabelltips:
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame