Populære sporter
All sport
Vis alt

Helt i tåka etter sin «sykeste kamp»: – Visste ikke at det var mulig i norsk fotball

Joakim Opphus

Oppdatert 02/05/2023 klokken 10:23 GMT+2

Vålerenga ledet og kjempet tappert med ti mann, men Lillestrøm snudde kampen i en ellevill fotballkamp mellom de to rivalene. Ruben Gabrielsen er klar på det var hans sjukeste opplevelse i en fotballkamp på norsk jord.

Gabrielsen om den elleville feiringen: – Tenkte at «nå må jeg ikke miste det helt»

Vålerenga - Lillestrøm 3-4 (3-1)
INTILITY ARENA (Discovery):
Man kunne ikke drømt om bedre rammer på sesongens første derby mellom Vålerenga og Lillestrøm.
Intility var fylt til randen. Kanarifansen hadde fylt hele den ene kortsiden og Lillestrøm var høyt oppe på etter å ha sikret seg plass i cupfinalen forrige uke, mens VIF var sugne på å revansjere 3-1-tapet i mot Brann for en drøy uke siden.
Alt var lagt til rette for å bli en forrykende fotballkamp denne første dagen i mai, og kampen levde til de grader opp til derby-stempelet.
Totalt ble det sju mål, ett rødt kort, og en avgjørende scoring langt inn i overtiden fra Akor Adams i 3-4-seieren til Lillestrøm.
– All honnør til gruppa og karakteren vi viser. Å komme tilbake fra 3-1 og vinne 3-4... ja, du så kampen så du vet. Jeg husker mer av feiringa enn av selve målet, sier en smørblid Adams til Discovery.
Skuffelsen var naturlig stor i Vålerenga-leiren.
– Det er bare å glemme denne kampen her. Jeg bare sank ned i stolen, forteller Seedy Jatta til Discovery da Lillestrøm satte det avgjørende målet helt på tampen.
Artikkelen fortsetter under videoen! Simen Juklerød uttalte seg til Discovery etter det røde kortet mot Lillestrøm.
picture

Juklerød om utvisningen: – Føler det er strengt

DEN sjukeste kampen

Lillestrøms Ruben Gabrielsen hadde faktisk ikke vunnet mot Vålerenga som LSK-spiller tidligere. I dag fikk han endelig oppleve seiersrusen etter møtet med rivalen.
– Det er litt vanskelig å sette ord på det jeg føler nå. Det er litt tåkete og jeg viste ikke at det her skulle være mulig norsk fotball, med en slik ramme rundt en kamp. Det er helt enormt, forteller Ruben Gabrielsen til Discovery.
– Er det den sjukeste kampen du har spilt på norsk jord?
– Jaja, by far! Det var helt enormt. Å presse inn den siste på slutten foran fansen, all kudos til dem. Det er litt sånn at jeg ikke feirer for jeg tror ikke helt på det.

Til himmels

Om ikke desibelnivået var høyt nok før kampstart, så ble de ikke akkurat noe laver da Daniel Håkans sendte Intility til himmels kun seks minutter inn i kampen.
Henrik Bjørdal kom gjennom på høyrdesiden Indreløperen løftet ballen på bakerste stolpe hvor Seedy Jatta fikk headet ballen tilbake inn i feltet. Der lurte finske Daniel Håkans som enkelt satte ballen forbi Mads Hedenstad Christiansen.
Det var Dag-Eilev Fagermos menn som startet kampen best, men det tok ikke lang tid før de to rivalene var likt da LSKs superduo på topp våknet til liv.
En lang ball fra keeper Christiansen sendte Akor Adams inn bak VIF-forsvaret. Adams sendte ballen videre til sin spissmakker Thomas Lehne Olsen som fra ca. 17 meter banket ballen i det lengste krysset.

To på tre minutter

Begge lags supportere vartet opp til fotballfest på tribunen, men det var hjemmefansen som hadde mest å juble for etter en halvtimes spill. I løpet av tre korte minutter hadde VIF nemlig satt to nye baller bak LSKs sisteskanse.
Første et lavt og hardt innlegg fra Henrik Heggheim fant foten til Bjørdal, som på nydelig hvis styrte ballen inn på første stolpe. Tre minutter senere måtte Christiansen gi en returpå et skudd fra Mohammed Ofkir. Ballen endte opp i beina til Jatta som fikk pirket inn 3-1 til øredøvende jubel.

Rødt etter VAR-inngripen

VIF var det førende laget og LSK trengte at at noe gikk deres vei, og det fikk de.
Fem minutter etter3-1-scoringen ble LSKs Magnus Knudsen taklet stygt av venstreback Simen Juklerød.
Backen blir først ikke tildelt noe kort og dagens kampdommer Kristoffer Hagenes vurderte tydeligvis som kun et frispark til Lillestrøm.
Etter en god stund fikk pipeblåseren beskjed fra VAR-rommet om å ta en titt på skjermen.
Der ble det konkludert med at taklingen var såpass stygg og tøff at dommer Hagernes dro frem det røde kortet. Vålerenga var nede i 10 mann.
Artikkelen fortsetter under videoen!
picture

Slik forklarer dommeren det røde kortet: – Soleklart

Uenige

Det var stor uengihet om hva som var korrekt avgjørelse.
– Dommer ville ikke gi gult kort en gang da han så det live, for meg er det et soleklart gult kort. Han har ikke kontroll og kommer inn med stor fart, men han sparker mer motstanderen enn å gå i gjennom han. Jeg synes lista for et rødt kort er litt for lav, sa tidligere Lillestrøm-trener Henning Berg til TV 2 i pausen.
– Det er å utsette en motspiller for fare. Når man ser reprisen, skjønner jeg at Hagenes gir det røde. God bruk av VAR, sa TV 2-kommentator Jesper Mathisen.
VIF-trener Fagermo stolte på at VAR og dommer gjorde rett i situasjon.
– Simen sier at han tok ballen og det er ikke stor fart inn. Det er VAR, så jeg regner med at dem som sitter der har sett situasjonen nøye, sier Fagermo i pauseintervjuet med TV 2 som ikke ønsket å gå noe særlig mye mer inn på situasjonen.
– Jeg skjønner at han treffer meg så jeg for heldigvis løftet stamfoten litt. Hadde jeg hatt mer vekt på høyrefoten når han kommer inn der så hadde det ryket tvers av, det er jeg sikker på. føler meg heldig som klarte å lette trykket på foten der i siste sekund, sier Knudsen til Discovery.

Snuoperasjon

Lillestrøm trengte mål i andre omgang, og bare 45 sekunder var reduseringen et faktum.
En utrolig trippelsjanse endte til slutt med at ballen havnet på høyrefoten til Adams. Fra bare tre-fire meter hadde han verdens enkleste oppgave med å trille ballen i det åpne buret.
Det ble tydelig tidlig at dette ville bli en ren forsvarsomgang for Vålerenga. Men en utligning satt langt inne for Lillestrøm som skapte diverse småfarligheter i andre omgang uten å sette keeper Sjøeng ordentlig på prøve.
VIF-innbytter Aaron Kiil Olsen hadde faktisk en ball i nettet drøye ti minutter før full tid, men målet ble ikke stående da det ble dømt frispark mot Kiil Olsen i duellen i forkant.
Men ett minutt før klokken rundet 90 satt 3-3-scoringen for Lillestrøm og Gjermund Åsen som fikk ballen på bakre stolpe og sendte den mellom beina på Sjøeng.
I det 96. spillerminuttet ble Akor Adams den store helten da han satte inn 3-4-scoringen og sørget for at de gule tok med seg alle tre poengene hjem.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame