Populære sporter
All sport
Vis alt

Tabelltipset: Kommer til å merke tapet av Ekong

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 30/03/2017 klokken 20:44 GMT+2

Frem mot seriestart vil vi i samarbeid med våre fotballeksperter Kjetil Rekdal, Bengt Eriksen og Thomas Myhre gå gjennom hvert enkelt Eliteserie-lag og plassere de på tabellen 2017. Her presenterer vi Haugesund.

Sarpsborgs Pål Alexander Kirkevold (t.v.) og Haugesunds William Troost-Ekong

Foto: NTB

Haugesund ender på 8. plass

Dommen:

FK Haugesund har tradisjoner for å være et sterkt hjemmelag, med fysisk robuste spillere og stor entusiasme. Eirik Horneland går inn i sin første sesong som som hovedtrener for et Eliteserie-lag, men skal i hvert fall ha masse erfaring etter å ha vært assistenttrener i nettopp Haugesund under nåværende sportssjef Jostein Grindhaug og som trener for G19-landslaget.
Tapet av William Troost-Ekong kommer de til å kjenne på. Forrige sesongs belgiske FKH-kaptein var en av ligaens aller beste spillere. Til tross for bare litt over en halv sesong i Haugesund i fjor, ble Torbjørn Agdestein lagets toppscorer med ti mål, med midtbanespiller Filip Kiss som nærmeste utfordrer på seks. Uten en målgarantist på topp tror vi jevnheten i prestasjonene til haugalendingene er borte, men de har likevel vist de siste sesongene at de er kommet for å bli i Eliteserien. I fjor hang Haugesund med i medaljekampen nesten helt inn, men avsluttet sesongen med to uavgjortkamper mot Aalesund og Strømsgodset, og endte til slutt på fjerdeplass. Det tror vi ikke de klarer igjen i år.

Ressurser og ambisjoner:

FK Haugesund er en godt drevet Eliteserie-klubb som har klart å etablere seg som et lag som hører hjemme på øvre halvdel av tabellen. Det er der ambisjonene bør ligge også, og med en makssesong kan de være outsider til medalje. Utfordringen ligger i at de ikke klarer å sette sammen 30 stabile kamper over en sesong, men kommer alltid inn i en periode med svakere resultater. Det skjer ikke i like stor grad med lag som regner seg som naturlige medaljekandidater.

Styrker:

Haugesunds styrke ligger i deres sterke kollektiv og entusiasmen de klarer å skape hjemme på Haugesund stadion. Med deres fysisk robuste og agressive spillestil er de et vanskelig lag å møte, og tar mange poeng på hjemmebane.

Svakheter:

Haugesund har, som vi har vært inne på, mistet flere sentrale spillere. I tillegg er det stor forskjell på FK Haugesund hjemme og borte, særlig mot kunstgresslag har de slitt tidligere.
Retro-klippet: Husker du drømmemålet til Kiss mot Molde i fjor? (saken fortsetter under)

Nøkkelspiller:

Filip Kiss er en kreativ kraft på midten som styrer kampene for dem. Med Ekong borte blir ansvaret på Kiss' skuldre enda større, og han er nødt å prestere minst på samme nivå som i fjor om FK Haugesund skal forsvare fjerdeplassen.
Eurosports tabelltips:
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame