Populære sporter
All sport
Vis alt

Tabelltipset: Han kan løfte laget, men det mangler kvalitet

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 30/03/2017 klokken 21:54 GMT+2

Frem mot seriestart vil vi i samarbeid med våre fotballeksperter Kjetil Rekdal, Bengt Eriksen og Thomas Myhre gå gjennom hvert enkelt Eliteserie-lag og plassere de på tabellen 2017. Her presenterer vi Sarpsborg 08.

Sigurd Rosted

Foto: Scanpix

Sarpsborg 08 ender på 7. plass

Dommen:

Sarpsborg 08 har bygget seg opp sakte men sikkert. De driver godt innenfor rammene sine, hvor de bygger opp spillere og selger videre. I fjor gikk blant annet Kristoffer Tokstad og Jakob Glesnes til Strømsgodset. Sistnevnte har markert seg såpass at han er valgt til kaptein i Strømsgodset. Det er et kvalitetsstempel for Sarpsborg 08.
Det trenes godt og laget er i en god flyt før sesongstarten. Nylig ble Strømsgodset slått 2-1, etter en førsteomgang det luktet svidd av. Bakke rår over en stor stall med god konkurranse internt. Det er viktig for at laget skal ta det neste steget. Nylig ble Kristoffer Zachariassen hentet fra Nest-Sotra i norsk 2. divisjon og har gått rett inn på laget. Det er en fin miks med eldre og yngre spillere, men for at de skal bli en medaljekandidat må det tilføres enda mer kvalitet.

Ressurser og ambisjoner:

Som nevnt er Sarpsborg 08 en godt drevet Eliteserie-klubb, med et nøkternt forhold til økonomi. Men de har måttet begynne på nytt en del ganger og da de ikke har råd til å holde på de beste spillerne. Klubben har nok som mål å etablere seg som et lag på øvre halvdel av tabellen, og på sikt kanskje kunne konkurrere om medaljer i blant.

Styrker:

Til tross for at det er en selgende klubb, er Sarpsborg 08 en klubb med bra kontinuitet og kultur. Deres største styrke ligger nok i kvaliteten de viser hjemme på Sarpsborg stadion, der er de veldig vanskelige å slå. Tre tap på 15 hjemmekamper for et lag som endte på 7. plass sier sitt.

Svakheter:

Det er litt mangel på spillere med x-faktor, men ellers ikke så veldig mange konkrete svakheter. Det er selvfølgelig heller ikke heldig stadig å måtte selge de beste spillerne sine hvert år. Allerede nå spekuleres det i om Sigurd Rosted kan bli nestemann ut.
Over 40.000 spiller Eliteserien Fantasy: Bli med her!

Nøkkelspiller:

Det er vanskelig å plukke bare en spiller i et såpass sterkt kollektiv. Anders Trondsen og Rosted er to veldig viktige spillere i sentrallinjen. Rosted en spiller som er i god utvikling og som har levert bedre og bedre, Anders Trondsen det samme. Det er to unge spillere som kan løfte laget. Rosted blir kanskje enda viktigere for å unngå at det blir for mange baklengs.
Eurosports tabelltips:
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame