Populære sporter
All sport
Vis alt

13. plass: Kristiansund

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 28/03/2017 klokken 13:43 GMT+2

Frem mot seriestart vil vi i samarbeid med våre fotballeksperter Kjetil Rekdal, Bengt Eriksen og Thomas Myhre gå gjennom hvert enkelt Eliteserie-lag og plassere de på tabellen 2017. Her kommer Kristiansund.

Kristiansund 20161030. 1. divisjon fotball: Kristiansund - Sandefjord. Kristiansunds Daouda Bamba jubler etter 3-2 scoringen under 1. divisjonskampen mellom Kristiansund og Sandefjord på Kristiansund stadion. Kampen endte 3-2. Foto: Anders Tøsse / NTB sca

Foto: Scanpix

Det er kanskje naivt å tro at de skal bite fra seg

Dommen:

Kristiansund virker røffe. De er kompakte, samtidig som de har bra struktur. I fjor rykket de opp med 62 poeng og havnet tre poeng foran Sandefjord. Når man møter Eliteserien som nyopprykket lag og vinner av OBOS-ligaen, er det automatisk mye entusiasme i laget. De kan flyte på det. Kristiansund vil ta bra med poeng hjemme. Det er likevel ingen tvil om at det vil komme tøffe perioder. De skal spille på et nivå de aldri har vært med på før. Drømmescenarioet for klubben vil være å starte Eliteserie-sesongen med seier mot Molde. Det blir et helt nydelig derby og Christian Michelsens utvalgte har potensialet til å gjøre det tøft for naboene. Det er kanskje naivt å tro at de skal bite fra seg, men det kan fort skje.
(saken fortsetter under bildet)
picture

Kristiansund-trener Christian Michelsen er Ole Gunnar Solskjærs gode venn. De to møtes i serieåpningen, som trenere for hvert sitt Møre og Romsdal-lag

Foto: Scanpix

Ressurser og ambisjoner:

Ambisjonen må være å berge plassen. Det er utvilsomt mange som er sultne på Eliteserie-fotball i byen. Kan også næringslivet i byen bidra til at man forlenger kontrakten i Eliteserien?

Styrker:

Det hersker liten tvil om at det er et hardtarbeidende lag. Det gjør at de også er et ambisiøst kollektiv. I dette Kristiansund-laget er det mange som har ekstremt lyst til å vise seg frem, og de vil stå på for hverandre gjennom hele sesongen.

Svakheter:

Den store svakheten er mangel på erfaring. De har ikke vært med på dette før. Vil man klare å takle de dårlige periodene? Det kan bli tøft uten en god start. I april og mai er det veldig tett med kamper. De vil ha spilt hele elleve kamper når vi er ferdig med mai. Lag som henger etter ti kamper ut i sesongen, henger ofte etter langt utover høsten.

Nøkkelspiller:

Daouda Bamba er mannen Kristiansund må stole på. 22-åringen fra Elfenbenskysten dunket inn 20 mål i fjor. Kun én mann fant nettet flere ganger i OBOS-ligaen (Pontus Engblom, som ble hentet til Strømsgodset i vinter). Det virker som Michelsen får det beste ut av Bamba. Mye tyder på at ivorianeren vil følge opp med en ny god sesong.

Tabellen:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13. Kristiansund
14. Aalesund - De mangler klassespillere
15. Stabæk - I år detter de ned
16. Sandefjord - Ikke nok kvalitet
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame