• Se Vålerenga - Lillestrøm søndag fra kl. 20.00 på discovery+ og MAX
Magnus Sjøeng (20) har gjort keeperplassen i Vålerenga til sin egen. Unggutten - som har vært i VIF-systemet siden han var 14 år gammel - er en av hovedgrunnene til Oslo-klubbens renessanse denne sesongen.
Etter 12 serierunder var Vålerenga nummer 14 i ligaen og lå på kvalikplass med stusselige 11 poeng. Spol frem åtte serierunder og laget ligger på en femteplass etter åtte strake kamper uten tap - sju av de har endt i seier.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
Laget har nå 33 poeng og med seier mot rival Lillestrøm søndag vil de bare være fem poeng bak de gulkledde på tredjeplass. For åtte serierunder siden var luken mellom de to klubbene 16 poeng.
3-0-seieren mot KBK 10. juli var starten på poengrekka til Vålerenga, det var også 20 år gamle Sjøengs Eliteserie-debut for klubben.
– Det har vært en bra periode, det må jeg si. Sist kamp mot Viking var nok ikke min beste prestasjon i mitt liv, men sånne kamper vil også komme. Det viktigste er å riste de av seg, også må jeg jo takke laget for den gode hjelpen jeg har fått. Laget har tatt store steg i denne perioden, det er ikke bare meg, sier en en ydmyk Sjøeng -som enda har til gode å tape med klubben i sitt hjerte - til Discovery.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.

Avslører interesse fra flere klubber: – Smilte fra øre til øre da VIF ble nevnt

Første møte med LSK

Årets andre lokalderby mellom Vålerenga og Lillestrøm kommer til å bli en fotballfest, i hvert fall hvis man ser på billettsalget. Intility Arena ble nemlig utsolgt fire dager før kampen spilles i det som vil bli Sjøengs første møtet med «Kanarifulgene».
– Det er natuligvis en stor kamp, men utrolig mange tilskuere som blir gøy. Men man må bare se på som en normal kamp, sier Sjøeng, men han må innrømme at det litt ekstra sommerfugler i magen før søndagen.
– At jeg for sjansen til å oppleve den atmosfæren på Østblokka... det bli bra trøkk og jeg gleder meg UTROLIG mye.
Dag-Eilev Fagermo ser også frem mot årets andre oppgjør mot rivalen fra Romerike.
– Det blir en fantastisk kamp. Det er den største kampen i norsk fotball. Kampen er utsolgt lenge før med to enorme supporter-grupperinger. Rammen for denne kampen er hel unik, for både spillere, trenere og alle som er en del av det, så blir dette veldig gøy, sier Vålerenga-treneren til Discovery.
VIF-treneren har også latt seg imponere over sitt unge førstevalg i mål og mener Lillestrøm-kampen vil bli en nyttig erfaring for Sjøeng.
– Det blir en veldig flott erfaring for han å stå i et sånt derby. At en talentfull spiller som han går inn og er så god, så tidlig og over lengre tid det er imponerende av Magnus.
Saken fortsetter under videoen.

Fant sportssjefen på bar: – Feirer tittelen som overgangvinner

Ny keeper-utfordrer?

Per Kristian Bråtveit kom inn og forsvant ut dørene på Valle så rask at det spørs om han engang rakk og lære seg navnene på lagkompisene sine. Samme dag som Bråtveit forsvant til danske Århus, ble Sondre Rossbach fra Odd hentet inn.
Det blir fjerde keeper i Vålerenga denne sesongen etter at Kjetil Haug - som startet sesongen som førstekeeper - ble solgt til franske Toulouse tidligere i sommer.
– Kvaliteten på både keepertreningene og keeperne har imponert meg. Jeg håper selvfølgelig at jeg kan komme inn med litt erfaring som jeg har gjennom tiden i Odd og bidra til å skjerpe konkurransen enda litt mer, sier Rossbach til Discovery en drøy uke etter han kom til klubben.
Han er også klar over at det kommer til å bli vanskelig å ta over keeperplassen fra Sjøeng.
– Vålerenga har spilt med helt åpne kort for meg. Maguns har gjort det godt og jeg kommer hit for konkurrere og vise meg fram, også får vi ta det en dag om gangen. Jeg vil også backe Maguns, det er ingen tvil om det, sier Vålerengas nye keeper.
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53