Populære sporter
All sport
Vis alt

16. plass: Sandefjord

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 27/03/2017 klokken 09:56 GMT+2

Frem mot seriestart vil vi i samarbeid med våre fotballeksperter Kjetil Rekdal, Bengt Eriksen og Thomas Myhre gå gjennom hvert enkelt Eliteserie-lag og plassere de på tabellen 2017. Først ut er Sandefjord.

Sandefjord-trener Lars Bohinen

Foto: Scanpix

Den store svakheten er spillerstallen.

Dommen:

Sandefjord rykker ned. De har rett og slett ikke nok kvalitet i stallen. Ingenting tyder på at de skal redde plassen denne gangen heller. De har heller ikke imponert i treningskampene denne vinteren. Vil Lars Bohinen tviholde på 3-5-2-formasjon selv om de sliter - eller vil de endre om det ikke går så bra? Har de egentlig en plan B?

Ressurser og ambisjoner:

Klubbens ambisjon er naturligvis å holde plassen. Det vil være førsteprioritet for en nyopprykket klubb som Sandefjord. Deretter må de forsøke å skape en stabil drift. De har greit med ressurser og driver fornuftig.

Styrker:

Det er vanskelig å se noen klare styrker i dette laget, men kan de ha lært noe fra forrige gang de rykket ned fra Tippeligaen? Det vil i så fall være en potensiell styrke å ta med seg. I 2015 endte de desidert sist i Tippeligaen med kun 16 poeng. Da ble det ingen seiere på bortebane. Det positive er at de rykket rett opp fra OBOS-ligaen etter kun én sesong på nivå to. Fasiten ble en 2. plass i OBOS-ligaen med elleve seiere på hjemmebane.

Svakheter:

Den største svakheten er spillerstallen. Den har rett og slett ikke nok kvalitet til at plassen kan reddes i Eliteserien. De har ingen klassespillere som går utenpå noen andre, til tross for at de har hentet inn flere nye navn. Derfor må dette mannskapet gjøre seg klare for å spille i OBOS-ligaen neste år.

Nøkkelspiller:

Thomas Kind Bendiksen vil bli en sentral mann for Sandefjord i år. 27-åringen kan tilføre kreativitet og blir den viktigste brikken for et Sandefjord-lag som vil få det tungt. Harstadværingen hadde ikke et enkelt år i fjor, da han ble lånt ut til Elfsborg. Der fikk han ni innhopp, men startet ikke en eneste kamp i Allsvenskan. Bendiksen bestemte seg derfor for å prøve lykken i Sandefjord og ble presentert sammen med Flamur Kastrati i desember i fjor. Samtidig bør vi også forvente at Peter Kovacs tar ansvar. Han er blant de mest rutinerte karene og vil utgjøre en trussel på dødball.
picture

Det er lenge siden vi så Thomas Kind Bendiksen på sitt beste. Kan han få det ut igjen i Sandefjord?

Foto: Scanpix

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame