• Se Aalesund - Viking søndag kl. 17:00 på Eurosport Norge og discovery+
Vikings unge venstrekant Sondre Auklend mister resten av sesongen etter at rehabiliteringen etter beinbruddet i mai ikke har gått som ønsket.
– Det er selvfølgelig dumt for oss, men det er desto verre for gutten som har hatt en voldsom tung sesong i år allerede. Han har ikke fått vært med på så mye i år, så mest av alt så er det fryktelig dumt for han, sier sportssjef i Viking, Erik Nevland, til Discovery.
Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38
Auklend tilbragte høsten 2021 på lån i OBOS-klubben Åsane, der noterte han seg for to mål og en målgivende på 16 kamper (15 fra start). Håpet var at talentet skulle ta ytterligere steg denne sesongen, men det har både sykdom og beinbrudd satt en stopper for.
Kantspilleren slet med bivirkningene etter koronasmitte i vinter og har bare vært på banen i fem minutter for Viking denne sesongen. Det var i 5-1-seieren mot Haugesund 30. april.
I starten av mai pådro han seg en brudd i fotbladet og måtte operere. Men som nevnt så har ikke rehabiliteringen godt etter planen og sesongen er derfor over.
– Det har vært et tøft år sportslig sett for min del, men jeg skal riste av meg skuffelsen og er motivert og klar til å komme sterkt tilbake neste år. Jeg gleder meg til å kunne ta på kampdrakten og bidra for laget igjen, sier Auklend selv på Vikings hjemmeside.
Nevland har troen på at Viking-gutten vil komme tilbake enda sterke.
– Vi skal gjøre alt vi kan for at han er klar for oppkjøring neste sesong og at for et gjennombrudd og en god sesong i 2023, sier sportssjefen.

Nysignering endelig på plass

Men det er også gode nyheter for Viking. Signeringen som klubben hentet i 12. time på Deadline Day, Djibril Diop, har endelig ankommet Stavanger etter flere uker med papirarbeid.
– Det føles fint å endelig ha han her. Vi har jo ventet en stund på å få gjennom disse papirene, sier Nevland.
Diop fikk onsdag sitt første møte med medspillere og trenerapparat når han var en del av treningen, dog bare en halvtimes tid.
Diop står med fire kamper for Senegals A-landslag og har et håp om å komme med i VM-troppen i Qatar, men etter å ha mistet en del tid grunnet papirarbeidet med visum og pass kan em deltakelse der henge i en tynn tråd.
– Vi håper jo at han kommer til Europa og Norge kan være med på gi han enda flere landskamper for Senegal. Men for oss så dreier det først og fremst om en spiller vi har stor tro kan være med å løfte oss som lag, sier Nevland.
Senegaleseren kan få sin debut fra start allerede i helgens kamp mot Aalesund.
– Kjenner du meg ikke? Klart det er aktuelt!, sa Viking-trener Morten Jensen til Rogalands Avis på spørsmål om han blir kastet rett inn i startelleveren på søndag.
– Jeg føler det (klar for å starte, journ.anm), men det er selvsagt treneren som avgjør, sier Diop selv til RA.
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
Friskmelder nøkkelspillere før hovedkampen
16/06/2022 KLOKKEN 18:08