Tirsdag ettermiddag kunne Thor Steinar Sandvik fortelle at han har trukket seg som styreleder i Viking Fotball AS. Det kom frem på en pressekonferanse på SR-Bank Arena.
– Det beste for Viking er at jeg trekker med som styreleder i dag. Med det store håpet om at nå må de som jobber her få fred. Klubben må få fred, sa Sandvik.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eurosport var i kontakt med styreleder i VikingHordene, Roar Åkerlund, like etter at nyheten sprakk.
– Jeg tenker at Sandvik har gjort det riktige, han har tatt til fornuften og tatt konsekvensene av alt rotet han har stelt i stand. Helt fra avgjørelsen om å sparke Bjarne Berntsen, det som har skjedd i ettertid og frem til avsløringene om at man ikke har holdt seg til reglementet – det var en naturlig konsekvens, sier Åkerlund til Eurosport.

– Håper klubben gjør det eneste rette

For selv om Sandvik har lagt seg flat og bedt om muligheten til å gjøre opp for seg, har ikke det endret supporternes syn på saken.
– Han har kanskje angret, men han har likevel stått på avgjørelsen om at det var rett å avslutte samarbeidet med Bjarne Berntsen 31. desember i år. Det er det vi og hele byen reagerer på – at han blir kastet ut dørene fordi en styreleder, som det viser seg har hatt ansvar for forhandlingene, ikke har vært villig til å gi Berntsen de mulighetene han fortjener å fortsette i klubben med.
Nå er spørsmålet mange stiller seg om Berntsen er villig til å bli i klubben også etter 31/12, om han skulle få muligheten. I et intervju med Aftenbladet tirsdag formiddag svarte Berntsen at han «i utgangspunktet» var helt kategorisk på at han er ferdig i Viking til nyttår.
– Han unnviker å svare bastant da han kjenner til Sandviks rolle i dette. Han vet at hvis han hadde sagt nei, så ville det lagt enda større trykk på Sandvik, sier Åkerlund.
Og fortsetter:
– Nå håper jeg klubben gjør det eneste rette – at de iallefall tar opp dialogen med Berntsen igjen for å finne ut om det er noen vei tilbake. Det er ingen tvil om at Bjarne er glad i Viking, så her håper jeg man finner en løsning som vil gagne alle.

– Kan ikke komme tilbake som hovedtrener

Per nå er status at Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen tar over som hovedtrenere fra 1. januar 2021. Det er også noe man må stå fast ved, uavhengig av om Berntsen returnerer, mener Åkerlund.
– Nå kan ikke Bjarne komme tilbake som hovedtrener – nå må Morten og «Batty» få ansvaret. Han kan ikke komme tilbake og ta tilbake den rollen, men det vil jo være en kjempefordel å ha ham i kulissene. Derfor er det viktig med en tydelig rollefordeling på hvem som skal styre hva.
– Hvis du ser tilbake på alt som har skjedd siden nyheten om Berntsen-sparkingen kom på torsdag, hva sitter du igjen med?
– Jeg tenker at når det ender med at klubben din er under etterforskning, så er det rett og rimelig at ansvarlig leder tar ansvar for situasjonen man nå står i. Å trekke seg var en riktig beslutning av Sandvik. Så vil jeg legge til at vi står inne for alle markeringer som har blitt gjort, selv om de har vært personrettet, noe vi vanligvis ikke gjør. Det vi derimot tar stor avstand fra, er trusler og sjikane. Det er fryktelig trist at Sandvik har måttet oppleve det.
Tirsdag kveld var det planlagt at Sandvik skulle møte Åkerlund og andre supportere for å snakke om situasjonen. Det blir neppe noe av nå.
– Vi skal uansett møtes på stadion for en liten samling, tror jeg. Det er kanskje ikke det store poenget lenger, men det skader nok ikke å komme sammen for å samle tankene litt.
Tirsdag kveld la forsanger i VikingHordene, Tommy Nærland, ut en melding på Twitter hvor han uttrykte sitt ønske om å få Eirik W. Henningsen, som gikk av som daglig leder tidligere i år, tilbake i klubben som ny styreleder:

Maktspill og kaos i Viking, RBKs spillerlogistikk og Glimts frekkis

Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21