Tripic-perle overlistet umulige Grytebust: – En ubeskrivelig følelse

Oppdatert 10/04/2022 klokken 22:31 GMT+2

Et øyebliks magi fra Zlatko Tripic var det eneste som kunne overliste Sten Grytebust på SR Bank Arena søndag kveld.

Se Tripics lekre scoring på hel-volley: – Praktfullt!

Viking - Aalesund 1-0 (0-0)
Aalesund og Sten Grytebust holdt lenge nullen borte mot Viking og så lenge ut til å stikke av med poeng, men en utsøkt Tripic-volley sikret hjemmelaget alle tre poengene i Jattavågen.
Etter kampen var matchvinner rask med å hylle den tidligere landslagsmålvakten med en stor kamp.
– Det var en syk, syk førsteomgang. Det var noen sinnsyke redninger og det viser hvorfor han har vært landslagskeeper i mange år. Den første redningen på Veton der er helt vannvittig, sa en imponert Tripic til Discovery etter kampen.
– Det var en litt typisk stang ut-dag, men så fikk jeg et vannvittig treff på den volleyen og det er en ubeskrivelig følelse, sa han videre.
(Se Tripic sin utsøkte scoring i toppen av saken)
Aalesund-keeperen, som ble ikke overaskende kåret til banens beste, setter pris på rosen etter kampen.
– Det er hyggelig det, men det betyr ikke så mye når vi tapte kampen. Viking har ballen veldig mye. Når man ser kampen under ett så er det fortjent seier. Målet er surt. Jeg liker å tro at jeg kan ta det, men jeg fikk kun noen fingre på, sa Grytebust.
Se høydepunktene fra kampen i videoen under.

Se høydepunktene fra Viking mot Aalesund

Umulige Grytebust

Viking var det klart beste laget de første 45. minuttene på SR-Bank Arena.
Men takket en Sten Grytebust i storslag klarte tangotrøyene og holde unna.
Allerede etter et minutt fikk Veton Berisha en enorm mulighet, når han helt alene for heade ballen mot mål. Men Grytebust drar frem en fantomredning på Viking-spissen.
Noen få minutter senere er det Markus Solbakken som tester Grytebust med et skudd fra langt hold. Men keeperen for noen fingre på ballen før den smeller i stolpen.
Aalesund fikk også en mulighet med Bolkan Nordli etter drøye 28 minutter. Kantspilleren smeller til fra like utenfor 16-meteren. Men Viking-målvakt, Patrik Gunnarsson viste hjemmepublikummet hva han er god for og fikk slått ballen via stolpen og ut.

Tripic-magi

Etter 0-0 til pause så fortsatte Viking å presse på mot Aalesund og Grytebust, men sunnmøringen var i det umulige hjørne søndag kveld.
Selv om store deler av spillet var mot et mål så manglet det litt presisjon og dyktighet på siste tredel av viking-spillerne.
Men så i det 70 minuttet klarte endelig Viking å få hull på byllen. Et flott forarbeid av Sondre Bjørshol på høyresiden som for lagt inn til Zlatko Tripic som lurer på bakre. Tripic legger seg sidelengs og smeller ballen på hel volley forbi Grytebust.
– Det er ren perfeksjon, sa Discoverys kommentator Kenneth Fredheim om scoringen.
Se den herlige scoringen i toppen av saken.
Aalesund maktet ikke å sette inn noe sluttspurt og det var Viking som var nærmere en 2-0-scoring enn hva bortelaget var å sette inn en utligning.
Slik startet lagene:
Aalesund (4-3-3): Grytebust - Rafn, Fällman, Serbecic, Määttä - Nenass, Barmen, Canadija - Kallevåg, Haugen, Bolkan Nordli.
Viking (4-3-3): Gunnarsson - Sebulonsen, Stensness, Brekalo, Pattynama - Nilsen Tangen, Solbakken, Løkberg - Kabran, Berisha, Tripic.