Maktdemonstrasjon da Viking tok seg videre til semifinale

Helene Fineide

Oppdatert 19/03/2022 klokken 18:21 GMT+1

Etter en oppskriftsmessig seier over Kongsvinger forrige helg, gjorde Viking kort prosess da KFUM Oslo var neste hinder på veien mot ny cup-triumf.

Veton Berisha

KFUM Oslo-Viking 0-5
For det hadde ikke engang gått to minutter før de regjerende norgesmesterne traff nettmaskene til hjemmelaget på Intility Arena.
Kristoffer Løkberg serverte Veton Berisha fremfor KFUM-målet, og 27-åringen kunne dermed delikat sette inn kvartfinalens første mål – etter kun drøye 100 spilte sekunder.
Siddisene fortsatte det høye presset mot vertene, og Oslo-laget måtte se gjestene fra vest doble ledelsen etter vel halvtimen spilt. Denne gangen signert Kevin Kabran, etter nok et fint forarbeid av Kristoffer Løkberg.
Men til tross en tomålssledelse i lomma, da lagene gikk til pause, var ikke Vikings målscorer, Berisha, helt fornøyd med det han så av eget lag ved runding.
– Vi spiller egentlig ikke så veldig bra. De tar kontroll midtveis og inn mot slutten av omgangen. Det er bra vi leder 2-0, men spillmessig var ikke dette så bra, sa Berisha til NRK.

Høy temperatur

Etter runding økte temperaturen på flere måter ute på kunstgresset i Oslo. Kun fem minutter ut i siste omgang, barket de to lagene sammen i et voldsomt munngemeng. Det resulterte blant annet i gule kort på begge Vikings målscorere.
Men frustrasjonen så derimot ut til å prelle av gjestene relativt kjapt, for flere mål skulle det bli på fjorårets serietoeer.
Først ut var Berisha, som satte ballen mellom beina på KFUM-keeperen, da det gjensto vel 20 minutter.
Deretter bøttet innbytter Niklas Sandberg inn to perlescoringer mot tampen av kampen, og fastslo dermed det overlegne sluttresultatet.