Det kom frem på en pressekonferanse på SR-Bank Arena tirsdag ettermiddag, som ble strømmet av Stavanger Aftenblad.
– Det har vært jævlig tøft de siste dagene. Det har gått utover mye, blant annet mine nærmeste. Jeg har følt at det bare har eskalert, og jeg har merket Viking ligger i folkesjelen her. Jeg har alltid handlet i tråd med det beste for Viking, innledet Sandvik med å si.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Deretter kom beskjeden:
– Det beste for Viking er at jeg trekker meg som styreleder i dag. Med det store håpet om at nå må de som jobber her få fred. Klubben må få fred, nå må de som er her få jobbe med det de skal. Det er noen eier rundt omkring, og jeg håper de også får fred. Nå må alle få jobbe mot det rette, store blå hjertet – det som er Viking. Det er mye godt som skal spire og gro i denne klubben. Jeg vil takke for meg, det var kjekt å bli kjent med så mange, fortsatte han.
Sandvik innrømmet til Aftenbladet at han tok avgjørelsen om å trekke seg tidligere tirsdag.
– Jeg kommer fortsatt til å være sponsor, skal fortsatt være eier og kommer fortsatt til å gå på stadion. For jeg elsker klubben.
Avgjørelsen kom i etterkant av at Viking-toppene hadde sittet flere timer i møter tidligere på dagen.

Turbulente dager

Sandvik har vært utsatt for massiv kritikk i etterkant av nyheten om at Viking-trener Bjarne Berntsen hadde fått sparken torsdag. Dagen etter la han seg flat etter å ha blitt møtt av tre store bannere på SR-Bank Arena med meldingene «Sirkus Sandvik må gå», «Fuck svada, vi krever svar!» og «Regionen bak Bjarne».
Supporterne har stått på kravet om Sandviks avgang selv etter styrelederens forklaring, noe de også ga uttrykk for under lørdagens kamp mot Start. Der hadde de tatt med seg pappesker og skrevet Sandvik sitt navn på, som et tegn på at styrelederen burde pakke sine saker.
Sandvik sa følgende om supporternes krav da han snakket med Eurosport fredag:
– Jeg tenker at de som roter, også får rydde opp. Det føler jeg er tilfellet her. Vi har rotet, og har nå veldig lyst til å rydde opp i det. Vi ønsker å få skuta på rett kjøl igjen. Og om vi får litt tid nå, så skal vi bevise at vi klarer det.
Sandvik sa også at han hadde tatt kontakt med Vikinghordene, klubbens offisielle supportergruppe, for å få i stand et møte. Det bekreftet senere Vikinghordene, og møtet skal finne sted tirsdag kveld kl 19:00, altså i etterkant av pressekonferansen.

Under etterforskning

Mandag publiserte Eurosport en sak med idrettsjurist Gunnar-Martin Kjenner, som hevdet sparkingen av Bjarne Berntsen var et brudd på idrettens regelverk, og at avgjørelsen bør sanskjoneres.
Uttalelsen kom som et resultat av at det var Viking Fotball AS, og ikke FK, som stod bak avgjørelsen om å sparke Berntsen. Norsk fotball-eierskap er organisert i en dual-modell, som tilsier at det sportslige ansvaret ligger hos den medlemsstyrte klubben (FK), mens et AS kan overta kommersielle rettigheter. Det ligger med andre ord ikke i et AS sin rett å kunne avskjedige en trener på egenhånd.
I etterkant av saken sendte styreleder i Viking FK, Rune Bertelsen, en e-post til Eurosport hvor man la frem at klubben hadde en tilpasset modell etter godkjennelse fra NFF. Denne uttalelsen ble senere mandag kveld trukket tilbake, og tirsdag morgen kom Stavanger Aftenblad ut med en sak hvor Bertelsen innrømmet regelbrudd og «å ha gjort en stor feil».
Tirsdag ble det klart at saken etterforskes av NFF.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21