Populære sporter
All sport
Vis alt

Fagermos utviklingsgrep: Ønsker å unngå spillerutlån til OBOS-ligaen

Carl Henning Biørnstad

Publisert 04/08/2021 klokken 21:43 GMT+2

Dag-Eilev Fagermo ser mer nytte i å beholde unggutter i egen klubb, enn å gi dem mer førstelagsfotball i eksempelvis OBOS-ligaen. Treneren mener at nivået i OBOS-ligaen nødvendigvis ikke overgår nivået i 2. divisjon, der Vålerenga 2 spiller.

VIF-trener Dag-Eilev Fagermo.

Foto: NTB

VALLE (Discovery):
Dag-Eilev Fagermo har fått fart på Vålerenga siden han tok over i starten av 2020. I sin debutsesong på Valle sikret han tredjeplass og bronse til de kongeblå fra Oslo. Medaljen var Vålerengas første på ti år.
Som hovedtrener for Vålerenga har Fagermo et primæransvar for A-laget, men er også med på å bestemme andre ting i klubben. Sammen med resten av trenerstaben i klubben, bestemmer den rutinerte Eliteserie-treneren ofte hvilke spillere fra A-laget som skal få spille for Vålerenga 2 – og noen ganger også hvor lenge de skal være på banen i hver kamp.
Et godt andrelag er alfa og omega for at Vålerenga skal kunne etablere seg i toppen av norsk fotball, mener Dag-Eilev Fagermo.

De neste a-lagsspillerne

Vålerenga 2 har hatt en variabel sesong så langt i 2021, og ligger foreløpig midt på tabellen i 2. divisjon avdeling 1. Tirsdag spilte rekruttene bortekamp mot Florø, der blant annet nysigneringen Albin Mörfelt fikk sine første minutter i VIF-drakten. Vålerenga 2 vant oppgjøret 2-1.
Rekuttlaget er noe Fagermo har valgt å prioritere i stort sett hele sin trenerkarriere.
– Andrelaget er generelt veldig viktig. Det er der de neste a-lagsspillerne kommer opp, så jeg er stort sett på alle kampene deres. Det er et veldig høyt nivå, og ikke minst en veldig bra kamparena, sier VIF-sjefen til Discovery, og legger til:
– Det å få fram spillere fra rekruttlaget var noe jeg prioriterte veldig i Odd, og som jeg bevisst har valgt å videreføre i Vålerenga.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Hinter om Japan-overgang: – Veldig stor interesse

Ønsker ikke å leie ut til OBOS-ligaen

Om en unggutt ikke får nok spilletid på et Eliteserie-lag, kan det være naturlig å tenke at et utlån til en litt mindre klubb kan være aktuelt - eksempelvis i OBOS-ligaen. Det er ikke Fagermo enig i.
– Jeg ser ikke noe poeng i å leie ut spillere til OBOS-ligaen, om de kan spille for Vålerenga i 2. divisjon. Du får spilt med de beste på trening her, i tillegg til at du får spilt kamper på et høyt nivå i 2. divisjon. Nivået på treningene hos oss er høyere enn det er på en trening i OBOS, og nivåmessig er det ikke så stor forskjell på noen av de lagene i OBOS-ligaen og de i 2. divisjon, forklarer Fagermo.
– Vi kommer derfor å prioritere å holde laget i divisjonen, slik at rekruttene får best mulig kamptrening. I år har det derimot vært litt spesielt, der kampoppsettet har gjort slik at en kamp plutselig kan komme to-tre dager etter den forrige, eller krasje med førstelagskampen. Så det har vært en utfordring i år, men vi satser på at det blir mer normale omstendigheter neste år, legger han til.
Gjennom sesongen har en rekke førstelagsspillere fått nødvendig kamptrening for VIF 2, inkludert Odin Thiago Holm, Seedy Jatta og Sakarias Opsahl. Mot Gent i Conference League-kvalifiseringen startet både Seedy Jatta og Odin Thiago Holm for Fagermos Vålerenga.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Raste mot egne supportere etter kampen: – De kommer med så mye piss

Thiago Holm spilt seg varm

Spesielt 18 år gamle Odin Thiago Holm, som Discovery-ekspert spådde til å bli årets gjennombrudd i forkant av sesongen, har imponert både på første- og andrelaget. Den elegante midtbanespilleren var tilbake fra en alvorlig meniskskade på rekordtid tidligere i sommer, og kun noen uker etter at han returnerte på fotballbanen scoret han hattrick mot Senja i 2. divisjon.
– Det han gjorde i den kampen er rett og slett en annen idrett. Han kommer bare til å spille mer og mer utover sommeren og høsten, sier Fagermo.
Da Discovery snakket med unngutten kun noen dager etter Senja-kampen, sa han følgende om returen på fotballbanen:
– Jeg synes at jeg har respondert veldig fint etter skaden. Kneet er helt bra, så nå er det kun kampformen jeg må jobbe med framover. Sånn er det når jeg har vært ute av spill i et halvt år, sa Holm til Discovery.
Siden skadeavbrekket har Odin Thiago Holm fått spilletid i fire Eliteserie-kamper. Han spilte også 120 minutter mot Ullern i cupen, samt 85' i Europa-kampen mot Gent.
Og kanskje kan Holm bli en viktig brikke for Fagermo i det som blir en svært spennende høstsesong på Valle.
Den unge midtbanemannen har et svært spesielt mellomnavn. Se hva som er forklaringen bak her.
picture

Maste seg til navneendringen som ung tenåring: – Et stort forbilde

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame