Både Leeds og Vålerenga har nå bekreftet overgangen på sine nettsider.
Klaesson har signert en avtale med Leeds som varer fram til sommeren 2025.
Eliteserien
Har ikke vunnet på åtte kamper – nå forlenger trenerduoen kontrakten
22/09/2022 KLOKKEN 10:42
Nordmannen har uttalt seg til NTB om Premier League-drømmen som går i oppfyllelse. Klaesson hadde følgende å si etter at overgangen var i boks:
– Jeg er veldig glad for å ha fått denne sjansen. Det blir spennende og en ny opplevelse for meg. Jeg gleder meg veldig til å ikle meg Leeds-drakta, sa Klaesson til NTB, som får opplyst at avtalen er verdt mellom 23 og 26 millioner kroner for Vålerenga.
– Jeg så jo mye Premier League da jeg vokste opp, så å spille der nå føles helt utrolig. Det er en barndomsdrøm som går i oppfyllelse. Det er noe alle drømmer om, å spille i Premier League. Det er ekstremt gøy, og jeg skal gripe sjansen så godt jeg kan og vise meg fram fra min beste side, fortsetter Klaesson.
Les også: Reginiussen (35) kan gjøre comeback
Vålerenga, som nylig solgte Aron Dønnum til Belgia for en betydelig sum, skriver at de er stolte over å sende nok en spiller til en stor liga.
– Det er med stolthet og glede at vi sender Kristoffer helt til toppen av fotballverdenen. Det er naturligvis mange som skal ha ros for den utviklingsjobben som har blitt gjort i klubben, både akademi og A-lag, men kanskje aller mest må vi rose Kristoffer selv for en flott fremgang de siste årene, sier Vålerenga-sportssjef Jørgen Ingebrigtsen i følge klubbens nettsider.
– Leeds kontaktet meg vedrørende Kristoffer første gang i 2019, så dette har med andre ord vært en lang prosess. Jeg vet hvor mye de har gitt i avtalen med oss og spilleren, og føler meg trygg på at hans utvikling videre vil bli prioritert de neste årene, fortsetter Ingebrigtsen.
Sett denne?

OL-natten: Nervepirrende Iuel-drama, skade-smell og Hovland-nedtur

Eliteserien
Sønnen satt fast i Russland da krigen brøt ut: – Kjente godt på det
19/09/2022 KLOKKEN 09:41
Eliteserien
Inne i landslagsvarmen etter drømmesesong: – Befriende at vinduet er stengt
16/09/2022 KLOKKEN 14:30