Både Leeds og Vålerenga har nå bekreftet overgangen på sine nettsider.
Klaesson har signert en avtale med Leeds som varer fram til sommeren 2025.
Eliteserien
RBK-sjefen: – Interessant fordi han er gjenkjennbar for oss
I GÅR PÅ 14:34
Nordmannen har uttalt seg til NTB om Premier League-drømmen som går i oppfyllelse. Klaesson hadde følgende å si etter at overgangen var i boks:
– Jeg er veldig glad for å ha fått denne sjansen. Det blir spennende og en ny opplevelse for meg. Jeg gleder meg veldig til å ikle meg Leeds-drakta, sa Klaesson til NTB, som får opplyst at avtalen er verdt mellom 23 og 26 millioner kroner for Vålerenga.
– Jeg så jo mye Premier League da jeg vokste opp, så å spille der nå føles helt utrolig. Det er en barndomsdrøm som går i oppfyllelse. Det er noe alle drømmer om, å spille i Premier League. Det er ekstremt gøy, og jeg skal gripe sjansen så godt jeg kan og vise meg fram fra min beste side, fortsetter Klaesson.
Les også: Reginiussen (35) kan gjøre comeback
Vålerenga, som nylig solgte Aron Dønnum til Belgia for en betydelig sum, skriver at de er stolte over å sende nok en spiller til en stor liga.
– Det er med stolthet og glede at vi sender Kristoffer helt til toppen av fotballverdenen. Det er naturligvis mange som skal ha ros for den utviklingsjobben som har blitt gjort i klubben, både akademi og A-lag, men kanskje aller mest må vi rose Kristoffer selv for en flott fremgang de siste årene, sier Vålerenga-sportssjef Jørgen Ingebrigtsen i følge klubbens nettsider.
– Leeds kontaktet meg vedrørende Kristoffer første gang i 2019, så dette har med andre ord vært en lang prosess. Jeg vet hvor mye de har gitt i avtalen med oss og spilleren, og føler meg trygg på at hans utvikling videre vil bli prioritert de neste årene, fortsetter Ingebrigtsen.
Sett denne?

OL-natten: Nervepirrende Iuel-drama, skade-smell og Hovland-nedtur

Eliteserien
Andersen om Brann-bråket: – Noe jeg ikke unner min verste fiende
I GÅR PÅ 17:11
Eliteserien
RBKs nysignering mister trolig resten av sesongen
I GÅR PÅ 16:00