Populære sporter
All sport
Vis alt

Vålerenga henter back fra Italia: – Går litt imot deres strategi

Joakim Miøen

Oppdatert 30/07/2021 klokken 11:32 GMT+2

Leonard Zuta er klar for Vålerenga, og erstatter Sam Adekugbe.

Leonard Zuta

Foto: Getty Images

Vålerenga og Lecce ble i dag enige om en overgang for Leonard Zuta, skriver Vålerenga på sine nettsider.
– Prosessen med Zuta har pågått i fire uker, og parallelt med denne casen har vi også jobbet med andre. Det at vi endelig har landet Leo er vi veldig glade for. Vi kjenner spilleren godt fra svensk fotball, men på grunn av reiserestriksjonene har vi ikke fått sett han live i Italia. Vi har naturligvis sett alle kampene på video, og snakket med både tidligere trenere og lagkamerater. Han får svært gode skussmål, sier Vålerengas sportslige leder Jørgen Ingebrigtsen.
Backen er på plass i Oslo og vil gjennomføre sin første trening med laget fredag.
– Vi har lett etter en etablert spiller som holder høyt skandinavisk nivå, og det får vi i Zuta. Han har stor løpskraft, er pasningssterk og en veldig fin type. Målet i dette overgangsvinduet er å få mer erfaring inn i troppen. I tillegg til alle talentene vi har skal vi utvikle laget kortsiktig, og det vil løfte vår unge ytterligere i årene som kommer, siner Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo.
Discoverys ekspert, Joacim Jonsson, mener Zuta er en trygg signering i et utfordren overgangsmarked.
– Han er en bedre pasningsspiller og det bor mer målpoeng i han enn Adegkugbe. Samtidig er han ikke like god en mot en, og ei heller samme tempo. Dette er en signering som går litt mot VIFs nye overgangsstrategi. Det viser også hvor vanskelig markedet er på venstrebacker. Vålerenga har jobbet lenge og godt med å få en back på plass og prøvd på mange kvalitetsbacker uten helt å lykkes, sier Jonsson.
Sett denne?
picture

Raste mot egne supportere etter kampen: – De kommer med så mye piss

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame