VALLE (Discovery):
Odin Thiago Holm er bare 18 år gammel, men har allerede seilt opp som et av de mest spennende navnene i norsk fotball.
Eliteserien
Solbakken med Molde-stikk: – Så fikk jeg sagt det også
23/09/2022 KLOKKEN 11:52
Og apropos navn. I 2017 fikk den da 14 år gamle trønderen endelig viljen sin, etter å ha mast på foreldrene i flere år. Med stjerner i øynene hadde unge Odin sittet foran TV-skjermen og sett på Barcelona spille tiki-taka-fotball gjennom flere sesonger, og spesielt én spiller fikk nakkehårene til å reise seg ordentlig hos den unge gutten.
Blikket var nemlig festet på midtbanespiller Thiago Alcântara. Thiago forlot den katalanske klubben i 2013, til fordel for Bayern München, men det var i Barcelona den elegante midtbanespilleren fikk sitt store gjennombrudd.
Til tross for at Thiago dro fra den spanske storklubben i 2013, gikk det flere år før unge Odin Holm fikk viljen sin om å ta navnet til sitt store idol.
I 2017 gikk det gjennom i folkeregisteret: Odin Holm ble til Odin Thiago Holm.
– Jeg maste om det fra jeg var veldig ung, om å få lov til å legge Thiago inn som mellomnavn. Etter flere år med masing, ga mamma og pappa til slutt etter og lot meg gjøre det. Det er jo en liten stund siden nå, men jeg har ikke noen planer om å endre det, smiler 18-åringen til Discoverys utsendte på Intility-tribunen.
Odin Thiago Holm har nettopp gjennomført en solid økt i den glohete hovedstadsvarmen på Valle, og tar seg tid til en prat med Discovery etter at store deler av vannflasken er fortært.
– Hva er det som gjør Thiago Alcântara så spesiell?
– Han er en utrolig elegant spiller. Han er veldig teknisk og god med kula, og jeg ser meg selv veldig i han også, svarer Holm.
Se intervjuet med Odin Thiago Holm her. Saken fortsetter under videoen.

Maste seg til navneendringen som ung tenåring: – Et stort forbilde

Skadefri, men kamprusten

I forkant av Eliteserie-sesongen 2021 lanserte Discoverys fotballekspert Joacim Jonsson Odin Thiago Holm som årets store gjennombrudd. Dessverre har ikke 18-åringen fått vist seg altfor mye fram på banen så langt i år, for i februar ble det klart at kometen måtte under kniven for å få bukt på en trøblete menisk.
Vondt ble til verre for Holm kort tid senere, da Vålerenga kunne konstatere at skadeomfanget var verre enn antatt, noe som tilsa at klubben ikke beregent å ha talentet i full vigør før på høsten.
Men for drøye fem uker siden kom det oppløftende nyheter fra Valle: Stortalentet var måneder foran skjema og hadde allerede hatt sin første fulle økt på feltet. 1. juli var Odin Thiago Holm tilbake med et brak, da han kun to minutter etter å ha blitt byttet inn i comebacket, scoret VIFs fjerde mål mot Sarpsborg 08. Nå føler Holm at han er der han ønsker å være.
– Jeg synes at jeg har respondert veldig fint etter skaden. Kneet er helt bra, så nå er det kun kampformen jeg må jobbe med framover. Sånn er det når jeg har vært ute av spill i et halvt år, sier Holm til Discovery.
Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo gleder seg over å ha unggutten tilbake, men at det er viktigere enn aldri før å ikke risikere noe.
– Han er ikke klar for 90 minutter enda. Jeg spurte Odin under kampen mot Lillestrøm om han ville komme inn tidligere, men da ville han kun spille de siste 20 minuttene. Så han får lov til å bestemme litt selv. Det høres kanskje litt rart ut når det er treneren som bestemmer, men fordi vi ikke ønsker å ta noen sjanser med han, så blir det sånn, forklarer Fagermo.
– Odin må bygges gradvis opp, så jeg håper at han snart nærmer seg 30-35 minutter på A-laget. Han er ikke klar til å starte helt enda. Den sjansen tar vi ikke, legger VIF-treneren til.

– En helt annen idrett

Om ikke Odin Thiago Hom var tilbake med et brak mot Sarpsborg 08, var han iallfall i fyr og flamme for Vålerenga 2 mandag. I andredivisjonskampen mot Senja serverte 18-åringen hattrick, og scoret attpå til noen svært lekre mål.
– Det var gøy. Lenge siden jeg har putta tre mål. Det var en veldig sterk prestasjon av laget, og deilig å endelig få med oss tre poeng, sier en ydmyk Holm til Discovery.
Fagermo har litt større ord å komme med om mandagens prestasjoner fra Odin Thiago Holm.
– Det han gjør i andrelagskampen er en helt annen idrett. Det er ikke noe tvil om at han er en fantastisk spiller, og han kommer bare til å spille mer og mer så fort han er klar for det, fastlår Vålerenga-sjefen.
Eliteserien
VIF politianmelder supporter etter pyrokasting: – Dette reagerer vi sterkt på
23/09/2022 KLOKKEN 09:11
Eliteserien
Sa nei til Rosenborg-forlengelse: – Vanskelig og trist
22/09/2022 KLOKKEN 10:39