• Eliteserien er tilbake denne helgen. Se alle kampene på discovery+!
– Kneet er veldig bra. Jeg hadde min første fulle økt på tirsdag, så det er ikke lenge før jeg er klar for kamp, sier Odin Thiago Holm til Discovery.
Vålerengas 18 år gamle midtbanespiller har tilbrakt flere måneder på sidelinjen etter en meniskoperasjon i februar. Nå håper Vålerenga-talentet å være tilbake på banen om bare noen få uker.
Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
12 TIMER SIDEN
– Først må jeg gradvis gjøres klar til kamp. De har sagt at det er tre uker til jeg kan være klar for innhopp. Det vil sikkert ta noen uker til før jeg er klar til å starte kamper og spille 90 minutter, bekrefter midtbanetalentet.
For 18-åringen var de seks første ukene etter operasjonen de verste. Da var han låst til krykkene, lite mobil og avhengig av hjelp av andre.
Men etter å ha kastet krykkene, har rehabiliteringen gått bra. De siste månedene har Thiago Holm brukt tiden effektivt i styrkerommet.
– Jeg har fått bygget en mye bedre fysikk. Hvis jeg skal hente noe positivt fra skadeoppholdet, er det at jeg har blitt en mye mer voksen gutt.

Fortsatt tro på gjennombruddet

I fjor fikk Odin Thiago Holm kun én Eliteserie-kamp fra start og spilte bare 257 minutter i ligaen, men i år lå det an til å bli mer.
Det var mange som trodde at han skulle få gjennombruddet sitt i år. Midtbanespilleren var selv svært optimistisk i forkant av sesongen.
– Planen var å få gjennombruddet. Jeg hadde en god dialog med Fagermo, og forstod det som at jeg var tiltenkt en fast plass i elleveren, forteller Thiago Holm.
Dermed var det et ekstra slag i magen for midtbanejuvelen at han måtte under kniven i februar. Vålerenga-spilleren fikk beskjed om at han ville være ute i seks til 12 måneder, men nå ligger han langt foran skjema.
Det gjør at målsetningene for sesongen ikke forandret seg.
– Det var kjipt at skaden kom på det tidspunktet, men jeg har fortsatt forhåpninger om at dette skal bli min gjennombruddsesong. Akkurat nå ligger det an til at jeg bare mister åtte eller ni kamper.
Sett denne? Saken fortsetter under:

På vei tilbake: – Jeg stoler på at denne løvekroppen reparerer seg selv

– Vil være en forsterkning

I april sa Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo at han forventet å ha 18-åringen tilbake i august. Sånn det ligger an nå, blir det et gledelig gjensyn med midtbanespilleren mye tidligere.
– Det som er vanskelig er at vi ikke må være for hissige. Det er ikke bare kneet som må trenes opp. Han har vært ute fra fotballen lenge, men sånn det ser ut nå kommer han til å spille før august, bekrefter Fagermo.
Det er ikke lenge før Vålerenga skal spille kvalifiseringskamper til UEFA Conference League. Derfor er det ekstra gledelig å se at Thiago Holm snart er tilbake på fotballbanen.
– Vi må ha en bredere tropp. Det er ikke nok å være elleve mann. Snart starter vi med cup og Europa-kvalifisering, så da kommer forhåpentligvis Odin tilbake i grevens tid, sier Vålerenga-treneren og legger til:
– Han vil ha stor betydning når han er skadefri. Odin er en veldig god fotballspiller og vil være en forsterkning.
Tidligere har Dag-Eilev Fagermo beskrevet Odin Thiago Holm som spilleren med størst potensial i norsk fotball, og har trukket fram fotballintelligensen som x-faktoren.
Midtbanespilleren ser nå frem til muligheten for å bevise at Fagermo har rett.
– Det er veldig gøy at han synes det, men det er tidlig enda. Så langt føler jeg ikke at jeg har vist noe som helst i Eliteserien, avslutter Thiago Holm.
Eliteserien
Landslagsprofil klar for Bodø/Glimt: – Ville til det beste laget i Norge
13 TIMER SIDEN
Eliteserien
Forlater Vålerenga etter benkesliting: – Nesten kroken på døra for egen utvikling
I GÅR KLOKKEN 12:03