– Jeg tenker at de salgene bare forsterker tanken om at vi er på rett vei som klubb. Det er to spillere som har vært i klubben i 8-10 år, og når vi får de ut til så store klubber viser det at vi har kompetansen på huset til å lage internasjonale spillere og at vi har de nødvendige kontaktene og nettverket til å finne klubber de kan reise videre til. Det er mye bra i de overgangene, sier Vålerenga-sportssjef Jørgen Ingebrigtsen til Discovery etter å ha solgt Aron Dønnum og Kristoffer Klaesson til henholdsvis Belgia og England på kort tid.
Ingebrigtsen tror overgangene også vil gjøre at unge talenter ser at Vålerenga er en attraktiv klubb å komme til.
Eliteserien
Har ikke vunnet på åtte kamper – nå forlenger trenerduoen kontrakten
22/09/2022 KLOKKEN 10:42
– Her er det mulig å komme inn i akademiet og gå hele veien opp til toppen, sier Ingebrigtsen.

Vanskelig balanse

Det er selvsagt stort for en norsk klubb å fostre opp talenter fra egne rekker og selge dem til større klubber på kontinentet. Sist Klaesson til Leeds og Premier League. Men det er også to gode spillere som forsvinner fra et medaljejagende Vålerenga midt i sesongen.
– Det er en vanskelig balanse for oss som for alle norske klubber som opplever suksess. Vi må ha øye på prestasjoner både kort og lang sikt. Vi er nødt til å ha gode lag hvis vi skal sende spillere videre.
Sett denne?

Full forvirring i finalen: – Han har skutt på feil skive!

Ingebrigtsen legger også til Sam Adekugbe på listen over spillere som har tatt steg i Vålerenga og gått videre for en fin sum. Han frykter likevel ikke at de har solgt seg ut av medaljekampen.
– Vi har gode løsninger internt og som vi allerede har rekruttert inn. Tobias Christensen kom inn i vår, og Mörfelt har vi fått inn i Arons rolle. Den kan han vokse inn i. Vi har også hentet en erfaren back i posisjonen til Sam (Leonard Zuta), sier Ingebrigtsen.

Søker to forsterkninger

Men troppen er fortsatt ikke så bred som de ønsker. Vålerenga ønsker en forsvarsspiller og en offensiv spiller som kan heve laget i høst. Den jakten er allerede godt i gang.
Nå skal ledelsen diskutere hvor mye av pengene fra Dønnum-, Klaesson-, og Adekugbe-salgene som skal gjeninvesteres i nye spillere. Klaesson skal ha gått for godt over 20 millioner. Også Dønnum skal ha gitt et tosifret millionbeløp i kassen. Det er nærliggende å tro at Vålerenga har solgt spillere for over 40 millioner kroner i sommer.
– Det må vi sette oss ned å se på. Vi skal også reinvestere i fasiliteter, infrastruktur og akademi med et lengre perspektiv, sier Ingebrigtsen.

Ingen flere salg

Det han er helt klar på er at ingen flere spillere forsvinner ut fra Vålerenga denne sesongen. Så attraktive spillere som Ivan Näsberg og Christian Borchgrenvik blir å se på Intility hvert fall ut året.
– Det blir ikke flere salg i år. Det gjør det ikke. Det er det unison enighet om internt, både i sportslig ledelse, klubbledelse og styret.
Sett denne?

Slik forklarer Iuel tjuvstartdramaet: – Sinnssykt bittert

Eliteserien
Sønnen satt fast i Russland da krigen brøt ut: – Kjente godt på det
19/09/2022 KLOKKEN 09:41
Eliteserien
Inne i landslagsvarmen etter drømmesesong: – Befriende at vinduet er stengt
16/09/2022 KLOKKEN 14:30