SARPSBORG (Eurosport.no):
Inne på Thomas Berntsens kontor på Sarpsborg stadion står en konfekteske sportssjefen har åpnet for å feire at kontrakten med nykommer Joachim Soltvedt nettopp er blitt signert.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Som en ekstra kuriositet kan det nevnes at Berntsen spør om ikke esken egentlig var ment som avskjedsgave til Jon-Helge Tveita, backen som nå er klar for Brann. Det bekreftes at joda, det var den.
Og i løs samtale med dagens andre nysignering, Anton Saletros, kommer det frem at svensken ikke spiser godteri eller drikker alkohol.
– Hørte du det? spør Berntsen i retning Eurosport, som denne dagen har fått fullt innpass til å følge sportssjefen som flue på veggen gjennom to signeringer og treningskamp mot det svenske laget Häcken.
På spørsmål om at akkurat det neppe gjelder sportssjefen selv, tar Berntsen en liten runde med seg selv.
– Jeg vet ikke om jeg kan ta denne historien. Jo, jeg kan det, sier han, før han forteller om fjorårets spiss-profil, nordirske Kyle Lafferty, som rakk å gjøre seg bemerket på flere måter i løpet av høstsesongen.
– Lafferty, som spilte her i høst. Stort navn, sier han henvendt til Saletros, før han fortsetter med tydelig glimt i øyet:
– Han var veldig der på at han spiste ikke kjøtt, de tingene der. Han drakk ikke alkohol. Han kunne smake. Dette var før vi signerte kontrakten, forteller Berntsen.
For så tar historien en vending.
– Og så slår vi Ranheim borte, i en ganske viktig kamp. Så kommer han bort til Geir (Bakke, fjorårets trener) på flyplassen. «Er det greit at jeg kjøper noe øl i baren, eller? Er det greit at vi koser oss littegrann nå?» Så sier Geir til at ham at «ja, men du sier jo at du ikke drikker alkohol ...?»
– «Jammen, det var jo før jeg signerte, det» var svaret fra Lafferty.
Med et stort smil om munnen forklarer deretter Berntsen overfor Saletros at han har øyne overalt og derfor kommer til å få rapporter på ham dersom han kjører samme stil når svensken skal være i Oslo den påfølgende helgen.
Senere utdyper imidlertid Berntsen overfor Eurosport med at Lafferty var svært måteholden da det kom til alkohol i løpet av tiden i Norge, bare for å ha nevnt det også.
Denne lille historien er et utdrag fra den timelange spesialepisoden, der Eurosport får lov til å følge sportssjef Thomas Berntsen rundt gjennom en hel dag på jobb.
Alle dører er åpne. Du kan se hele episoden her:

Bak lukkede dører i en norsk toppklubb: Slik er en dag som sportssjef

Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03