Får Skullerud det til, har Godset mye å se frem til

Dommen:

I Strømsgodset er nesten alt nytt nå. Nytt sportslig apparat, (nesten) ny trener og en annen formasjon. For et lag i lang tid har sverget til 4-3-3, blir det en ny opplevelse å spille 4-4-2. Det blir spennende å se hvordan de takler det, men med spillermateriellet ser ut til å passe godt. Marcus Pedersen ble ofte ensom på topp i fjor, og da er han ikke i sitt rette element. Han er en spiller som er best når det florerer med spillere rundt ham, og vi tror han kan få en god sesong i år.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02
Strømsgodset har alltid vært sterke hjemme, men også en liten dupp der i fjor. Men det var den katastrofale borteformen som ødela mye av sesongen. I år får vi nok se et revansjelystent lag som er sugne på å slå tilbake. Noen av lagene i sjiktet bak de to-tre beste har større potensial enn andre og Godset er et av disse lagene. Men med så mye nytt kan det også bli utfordrende. Tor Ole Skullerud var fantastisk da han kom inn i Molde i 2014, så klarer han å få det til på Marienlyst har GodsetUnionen mye å se frem til. Da kan det like gjerne bli sølv som fjerdeplass – avstanden opp blir ikke så stor.

Ressurser og ambisjoner:

Strømsgodset er en veldreven klubb som skuffet i fjor. De har solid økonomi som kan gi et ekstra puff om de trenger det. Klubben har råd til å forsterke om det blir nødvendig, slik som det ofte kan bli mot høsten i en lang Eliteserie-sesong. Skullerod og co. er nok klare på at årets mål er å bli minst topp fire.

Styrker:

Tydeligheten til Tor Ole Skullerud vil nok bli veldig synlig. Det er en klubb som skuffet i fjor og som helt sikkert er revansjelystne i år. Den driven blir fort deres viktigste styrke og. De har både lyst og kapatiset til å klatre på tabellen.

Svakheter:

Det er ikke bare bare å endre til ny formasjon og nye idéer. Mot Sarpsborg 08 tidligere i vår var de katastrofale. Det blir spennende å se hvor fort «Toro» og hans team får innprentet sin stil. Men Strømsgodset har aldri vært et sterkt bortelag, så der er nok deres største svakhet.

Nøkkelspiller:

Det er vanskelig å trekke frem bare en spiller her. Markus Pedersen blir viktig, nyvalgt kaptein i Jakob Glesnes blir viktig og Francisco jr. blir vitkig. Har du et bra forsvar og en god spiss som scorer mål, så kommer du langt i Eliteserien. Pedersen må nok score minst 15 for at Godset skulle krype helt opp på medaljeplass.
Eurosports tabelltips:
4. Strømsgodset
5. Vålerenga: Kan spille fantastisk fotball og maltraktere lag
6. Brann: Forventingene i byen kan bli en byrde
7. Sarpsborg 08: Han kan løfte laget, med det mangler kvalitet
8. Haugesund: Kommer til å merke tapet av Ekong
9. Viking: De kan bli hva som helst
10. Tromsø: Gærninger som løper og kriger
11. Lillestrøm: De blir tunge og seige å spille mot
12. Sogndal: De vet hva som skal til for å overleve
13. Kristiansund: Kanskje naivt å tro at de skal bite fra seg
14. Aalesund: De mangler klassespillere
15. Stabæk: I år tror vi de ramler ned
16. Sandefjord: Rett og slett ikke nok kvalitet i stallen
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31