Saken oppdateres!
Rosenborg måtte klare seg uten både Stefano Vecchia og Edvard Tagseth i bortekampen mot Strømsgodset. Inn kom Victor Jensen og Adrian Pereira. Sistnevnte fikk sin første start for sesongen for trønderne.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 PÅ 20:39
Strømsgodset på sin side kom fra en skuffende 5-0-tap hjemme mot Sandefjord i forrige serierunde og hadde mye å revansjere før møte med Rosenborg.
Og det skulle Rosenborg-spillere få smertelig erfare. Det ble en blytung dag på jobben for trønderne i Drammen.
En kjempe første omgang fra hjemmelaget var alt som måtte til for å sikre at alle tre poengene ble værende i Drammen.
Se høydepunktene fra kampen i toppen av saken.

– Bekmørkt

Godset klatrer med det opp på en 12. plass på tabellen à poeng med Rosenborg på seks poeng etter fem serierunder.
– Det er bekmørkt, og en elendig følelse. Det kjennes ut som alt går galt for oss i dag, sa en meget skuffet Erlend Dahl Reitan til Discovery etter tapet.
– Prestasjonen vår er skammelig. Vi er ikke på banen i det hele tatt i første omgang. Det ligner ikke på noe av det vi har gjort i de andre kampen vi har spilt, så i dag var et abslolutt lavmål, sa Kjetil Rekdal.
Også RBK-spiss Noah Holm hadde beskrivende ord om lagets prestasjon i dag.
– Hele dagen så virker det ikke som vi er på. Vi får en ræva oppvarming, og vi møter ikke opp i første omgangen, og da blir det tøft mot Strømsgodset borte, sier han.
Se hele intervjuet med Rekdal i videoen under:

Rekdal langer ut mot eget lags prestasjon: – Flaut og skammelig

Lars Jørgen Salvesen var naturlig nok i andre enden av skalen etter kampen.
– Dette var utrolig deilig og det var viktig å slå tilbake etter den forrige kampen. Den første omgangen vi levere idag er 10 av 10, sa sørlendingen til Discovery.

Drømmestart

Kampen startet med et smell, for allerede etter ett minutts spill kom nemlig kampens første scoring.
Herman Stengel slo en lang ball frem til høyreving, Halldor Stenevik. Bergenseren rakk akkurat ballen og svingte inn et innlegg. Ballen ble stusset på første stolpe, før den lander i beina til Erlend Dahl Reitan. Backen klarer ikke å få kontroll på ballen og sender den rett i sitt eget nett.
– En fryktelig åpning for Rosenborg, en tilsvarende god start for Strømsgodset, sa kommentator Arve Fuglum.
Det skulle bli starten på det som etterhvert utviklet seg til en mareritt-omgang for Rosenborg.
Først måtte midtstopper Renzo Giampaoli ut med skade etter 16 minutter, inn kom Sam Rogers for sin første eliteseriekamp for Rosenborg.
Like etterpå skulle hjemmelaget igjen straffe Kjetil Rekdals menn.
Det blåkledde kombinerer fint ute på venstrekanten, ballen ble etterhvert spilt 45 grader ut til Johan Hove like utenfor 16-meteren. Midtbane-spilleren sender ballen kontrollert ned i det nærmeste hjørnet forbi Andre Hansen.
Rosenborg hadde sine små-sjanser, men det var Strømsgodset som kjørte kampen på Marienlyst.
I det 29. minuttet kom Hove gjennom på høyrekanten, han fikk lagt inn, og der var det kun en flyvende Dahl Reitan som hindret en fullstendig ledig Lars-Jørgen Salvesen fra å sette inn 3-0.
Rosenborg hadde en mulighet like etterpå, når Pereira fyrte av et skudd fra hjørnet av 16. meteren, men skuddet gikk noen meter over det nærmeste krysset.
Saken fortsetter under videoen.

Uenighet blant ekspertene om RBK-spiller: – Jeg vet hvor jeg skal pirke

– Frustrasjon som skulle ut

Men bortelaget hadde ikke mye å stille opp mot et heltent Godset-lag etter det flaue 5-0-tapet mot Sandefjord i forrige serierunde.
På hjemmelagets niende hjørnespark var det Ipalibo Jack som steg høyest på første stolpe. Nigerianeren stanget inn 3-0 til Drammens-laget etter kun 37 minutters spill.
Lagene gikk til pause på stillingen 3-0, og det var naturlig en godt fornøyd Hove i pause-intervjuet.
– Det er en fantastisk energi utpå der, vi spiller meget bra fotball. Det er en del frustrasjon som skulle ut etter forrige kamp, sa Hove til Discovery.
– Vi så i går at det er mulig å komme tilbake etter å ligge under 3-0, men da må vi prestere ganske mange tusen prosent bedre enn det vi gjorde i første omgang, sa Rekdal til Discovery i pausen.
Se hele intervjuet med Noah Holm i videoen under.

Brutalt møte med gamleklubben: – Ser ut som en gjeng redde skolegutter

RBK hevet seg

Godset startet best i andre omgang. Drøye sju minutter ut i omgangen blir Stenevik spilt igjennom, han drar seg inn i banen og prøver å curle ballen i det lengste hjørne, men ballen smeller i stolpen.
Rekdal var tydlig misfornøyd med det første minuttene av andre omgang og gjorde et tidlig dobbelbytte. Bryan Fiabema og Vebjørn Hoff kom inn for Carlo Holse og Pavle Vagic.
Rosenborg hevet seg etter byttene. Laget fikk flere muligheter, blant annet i det 70. minutt får Dahl Reitan en god sjanse. Han er fullstendig alene på bakre stolpe etter et innlegg. Han prøver å ta den på hel volley, men backen treffer bare luft.
Fire minutter senere er det Noah Holm som for en stor sjanse. Etter litt tilfeldigheter havner ballen hos spissen rett foran mål. Han for avsluttet, men en godsets-stopper får en kroppsdel på skuddet som gjør at den går i stolpen og ut.
Bortelaget prøvde å sette inn et visst trykk, men de skapte så og si ingen store sanser og kampen endte 3-0 til Strømsgodset.
Slik startet lagene:
Strømsgodset (4-3-3): Myhra - Vilsvik, Leifsson, Valsvik, Grøgaard - Hove, Stengel, Jack - Stenevik, Salvesen, Gulliksen.
RBK (3-4-3): Hansen - Giampaoli, Henriksen (K), Vagic - Reitan, Skarsem, Børkeeiet, Pereira - Holse, Holm, Jensen
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 PÅ 12:18
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 PÅ 18:31