Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø

Oppdatert 19/06/2022 klokken 21:33 GMT+2

Alioune Ndour lå an til å bli matchvinner fra straffemerket minutter ut i andre omgang, men scoring fra Lasse Nilsen ga 1-1 mellom TIL og FKH i Eliteserien.

Se høydepunktene: Tromsø og Haugesund delte poengene på Alfheim

Se høydepunktene i toppen av saken
Begge lagene kom til oppgjøret i god form. Tromsø kunne skilte med poengfangst mot Bodø/Glimt, Viking og Lillestrøm de siste kampene, mens Haugesund nylig hentet tre poeng mot Odd og ett poeng borte mot Rosenborg.
FKH hadde før kampen kun én seier på Alfheim av 13 mulige. Den kom tilbake i 2018. Og det luktet ikke akkurat tre poeng for gjestene til å begynne med.
Tromsø styrte første omgangen fullstendig, men fikk ikke hull på byllen. Også i andre omgangen slet vertene å straffe et tafatt FKH, som tok føringen tidlig i omgangen på straffespark. Først minuttet før ordinær tid kunne Nilsen sørge for poengdeling.
Dermed faller TIL én plass på tabellen til 11.-plass. Haugesund ligger på sin side på kvalikplass.
Haugesund møter naborival Viking i Stavanger i neste runde, mens Tromsø skal bryne seg på Sandefjord borte.