– Det går utrolig raskt. Jeg sier det samme som Daniil (Medvedev): Dette tror jeg er den raskeste banen på ATP-touren. Etter min mening så er det for mye. Den burde vært mye, mye treigere, sa Andrey Rublev under en pressekonferanse mandag kveld.
Russeren ga Stefanos Tsitsipas en leksjon i serving tidligere mandag. Noe av grunnen er at det går fryktelig raskt unna på dekket på centercourten i Torino.
– Det blir ikke mange vekslinger. Jeg trente forrige uke, og selv da var det nesten ingen vekslinger. Det var server, vinnere, feil og serveess. Du får ikke kjent på forholdene fordi det er ingen vekslinger. Banen burde vært mye, mye treigere, gjentok russeren.
Nitto ATP Finals
Maktdemonstrasjon i Torino – Zverev sikret sin andre ATP-tittel
21/11/2021 PÅ 17:29

– Vi har ikke noe valg

Flere spillere har hatt unormalt mange serveess hittil i turneringen. Casper Ruud hadde ni mot Novak Djokovic. Rublev hadde samme antall mot Tsitsipas.
Russeren tok også poeng i 90 prosent av førsteservene sine.
  • Følg Casper Ruud mot Cameron Norrie onsdag fra kl. 21 på discovery+ og Eurosport.no
Med andre ord så det ut som at han trivdes greit med underlaget mot Tsitsipas. Likevel er han klar på at han helst skulle sett at det ikke gikk så fort.
– Vi har ikke noe valg. Vi må spille under disse forutsetningene, men hadde jeg hatt et valg, ville jeg gått for et tregere underlag. Stol på meg når jeg sier det, sa Rublev, som for øvrig tapte for Djokovic onsdag.
Saken fortsetter under videoen.

Djokovic roste Ruud: – Han servet ekstremt bra

– Serven er veldig viktig

Casper Ruud fikk også spørsmål om underlaget etter sitt tap for Novak Djokovic. Selv om han ikke var like tydelig i meningene sine som Rublev, erkjente han at banene gjerne kunne vært saktere for hans egen del.
– På hardcourt føler jeg at alle turneringer er litt forskjellige, det avhenger litt av ballene også. For meg så går det mye på hvor mye friksjon det er i malingen, hvor mye ballen tar tak i underlaget. Her er det ganske glatt, så ballen glir av ganske greit, i hvert fall når ballene er nye. Når ballene er brukte, går det litt treigere. Totalt sett så er det en ganske rask bane. Det er noe du kan se på servene spesielt, sa Ruud.
  • Følg Casper Ruud mot Cameron Norrie onsdag fra kl. 21 på discovery+ og Eurosport.no
Nordmannen påpekte at han hadde ni serveess mot Djokovic, noe som er unormalt høyt til han å være.
– Det gjør at serven er veldig viktig her. Det er vanskelig å bli kjent med banen når det går så raskt. Det er nok en av de raskeste banene i år, tror jeg. Sånn er det bare, det går greit. Selvfølgelig skulle jeg ønsket at den var litt treigere, det må jeg ærlig si, men det er likt for alle spillerne. Samtidig er det gøy med forandring. Hadde det vært den samme farten på grunnlaget hele tiden, kunne det bli litt kjedelig, sa Ruud.

Tror luften spiller inn

Verdenstoer Daniil Medvedev uttalte seg også om underlaget etter sin første kamp. Russeren la ikke noe skjul på at han foretrekker hurtige baner, men i Torino er det kanskje litt vel mye av det gode.
– Jeg foretrekker nok raske forhold, men dette er nok det raskeste jeg har vært borti på ATP-touren. Det er kanskje ikke på grunn av underlaget, for det er nok det samme som i London. Det er nok en kombinasjon av luften som er tørrere her. Ballen går veldig raskt gjennom luften. For min egen del ble serven min knapt presset, selv om jeg møtte en veldig god returspiller, sa Medvedev etter seieren mot Hubert Hurkacz.
Videre var han spent på hvordan de andre spillerne kom til å takle forholdene.
– For Hurkacz og meg så var det et spørsmål om hvem som fikk til det ene gode slaget under poenget. Jeg lurer på om det er det samme for de andre gutta, sa russeren.
Nitto ATP Finals
Tar lærdom fra storkampene: – Blir viktig om jeg skal ha sjans mot slike spillere
21/11/2021 PÅ 13:42
Nitto ATP Finals
Gigantduell i ATP-finalen: – Blir definitivt mindgames
21/11/2021 PÅ 13:42