Etter seieren mot Casper Ruud lot nemlig serberen seg intervjue på italiensk. Tennisens verdensener er kjent for å være en språkkyndig mann.
Denne gangen oppsto det imidlertid forvirring. I intervjuet sa Djokovic at han planlegger å legge opp om et par år.
Nitto ATP Finals
Maktdemonstrasjon i Torino – Zverev sikret sin andre ATP-tittel
21/11/2021 PÅ 17:29
Det tok ikke lang tid før skriveriene var i gang om at «et par» betød to år.
– Nei, nei, nei. Jeg mente det ikke på den måten. «Paio di anni» betyr «et par år». Jeg sa «et par» i den forstand at jeg ikke vet helt. Jeg tenkte: «Et par år på det høyeste nivået, hvorfor ikke?». Det ville vært flott, men jeg har ikke noe tall i hodet. Jeg har ingen tidsbegrensning. Jeg vil ikke sette noen grenser for meg selv, sa en lattermild Djokovic på pressekonferansen etterpå.
Se høydepunktene fra kampen her.

Se høydepunktene: Ruud med imponerende forestilling mot Djokovic

Ingen planer om å slutte

– Jeg nyter fortsatt å spille tennis. Jeg nyter å konkurrere, å spille på det høyeste nivået og å være nummer én. Akkurat nå er det ingen grunn for meg til å tenke på å forlate tennisen. Jeg er på et godt sted akkurat nå. Jeg beklager hvis noen misforsto det, fortsatte Djokovic.
Ser man på de to andre store legendene, Rafael Nadal og Roger Federer, har de begge slitt med skader de siste årene.
Når dagen Djokovic omsider skal legge opp kommer, håper han det ikke blir på grunn av skader.
– I samarbeid med teamet mitt så tar jeg ganske godt vare på kroppen min. Jeg tror og håper ikke det blir på grunn av skader. Jeg håper det skjer på mine betingelser. Jeg håper det skjer på et tidspunkt der jeg selv er veldig sikker og komfortabel med at det kapittelet er over. Jeg føler ikke det er rett rundt hjørnet. Jeg føler jeg har flere år igjen i både, beina mine, hjertet mitt og hodet mitt, sa Djokovic.
– Så lenge det er tilfellet, fortsetter jeg. Jeg elsker virkelig sporten og nyter konkurransen. Det gir meg utfordringer og motiverer meg, og det er viktige ingredienser for at jeg skal fortsette.
Se hva Ruud sa etter kampen.

Dette sa Ruud etter tapet for Djokovic

Overrasket av Ruud

Deler av pressekonferansen ble også brukt til å snakke om kampen. Djokovic havnet raskt i trøbbel mot Ruud. Nordmannen ledet en liten stund med et break. Det ene poenget i breaket kom etter at Djokovic mistet fotfestet og ramlet i bakken.
– Helt ærlig så vet jeg ikke hva som skjedde. Jeg snublet i mine egne bein et par ganger, så det var en forferdelig start, men også morsomt. Jeg prøver fortsatt å finne ut hva som egentlig skjedde, sa Djokovic.
– Casper startet godt. Han var sterk fra forehand-siden. Han servet veldig bra. Høyden, raske baner og baller, er til fordel for de store serverne. Jeg visste at Casper hadde en solid serve, men kanskje ikke så god som (Daniil) Medvedev, (Alexander) Zverev og de gutta. Der overrasket han meg på en positiv måte, fortsatte han.
Djokovic dro likevel settet i land etter tiebreak. I det andre settet hadde serberen full kontroll.
– Momentumet skiftet etter jeg hadde noen sterke poeng på slutten av tiebreaket. Da var jeg i flytsonen. Jeg servet ekstremt godt, samtidig som han spilte svakere. Da følte jeg at det var en god mulighet for meg å beholde overtaket. Det klarte jeg, sa Djokovic.
Nitto ATP Finals
Tar lærdom fra storkampene: – Blir viktig om jeg skal ha sjans mot slike spillere
21/11/2021 PÅ 13:42
Nitto ATP Finals
Gigantduell i ATP-finalen: – Blir definitivt mindgames
21/11/2021 PÅ 13:42