Populære sporter
All sport
Vis alt

Tuktet Djokovic og sikret finaleplass

Joakim Miøen

Oppdatert 21/11/2021 klokken 13:26 GMT+1

Alexander Zverev storspilte i semifinalen mot verdensener Novak Djokovic og sikret seg plass i finalen i ATP-sluttspillet.

Alexander Zverev

Foto: Getty Images

  • Se finalen i ATP-suttspillet søndag 17.00 på discovery+
Novak Djokovic – Alexander Zverev 6-7, 6-4, 3-6
Dermed har Zverev mulighet til å vinne turneringen for andre gang. Han ble også mester i 2018.
– Han setter den siste ballen og slår Djokovic i Torino. En turnering hvor Djokovic har spilt ekstremt bra fram til semifinalen, men han kommer ikke helt til her i dag. Jeg tror faktisk ikke han er så skuffet over å tape denne kampen, for Zverev er rett og slett bedre, sa Discovery-kommentator Christer Francke etter semifinalen.
– Han server ekstremt bra og er veldig tøff på de viktige poengene, fortsatte Francke.
– Det var tøft. Hver gang vi spiller tar det timevis. Jeg har nok ikke brukt mer tid på banen med noen andre i år, sa Zverev etter kampen.

Skyhøyt nivå

Spillerne leverte strålende tennis og fulgte hverandre tett fra start. Begge spillerne hadde mulighet til å bryte, men ingen klarte det. På 5-5 var det tyske Zverev som skaffet seg to breakbeller og en kjempemulighet i første sett. Men Djokovic viste styrke og hentet seg inn. Begge holdt serven på strålende vis, og dermed endte det med tiebreak.
Der ga Djokovic blant annet bort initiativet med dagens første dobbelfeil, som ga Zverev en mulighet. Tyskeren vartet opp med noen strålende vinnere og vant tiebreaket 7-4.
– Vi kan bare gratulere Zverev med et perfekt førstesett. Man kan nesten ikke spille noe bedre enn det han gjør her, konkluderte Discovery-kommentator Christer Francke.
– Men greier han å holde dette skyhøye nivået oppe, var spørsmålet fra Francke.
Sett denne?
picture

Ruuds mor og søster på tribunen: – Det blir stor feiring etter Torino

Få brudd

Det gjorde han delvis, men også verdensener Djokovic leverte på et skyhøyt nivå. Vi måtte helt til 4-4 i andre sett før kampens første break kom. Djokovic vartet opp med en strålende backhand og en superretur, som gjorde at han dermed kunne serve hjem settet på 5-4.
Og selv om Zverev avverget fire settballer dro Djokovic det i land, og dermed gikk kampen til et tredje og avgjørende sett.
På stillingen 2-1 klarte Zverev endelig å bryte Djokovic før han holdt egen serve. Dermed sto det plutselig 4-1 til tyskeren. Djokovic hadde breakball på Zverevs neste serve, men misbrukte sjansen. Dermed kunne etter hvert Zverev serve hjem kampen på 5-3.
Det endte 7-6, 4-6, 6-3, og Zverev tok dermed en råsterk seier mot Djokovic, som han også blant annet gjorde i finalen i ATP-sluttspillet i 2018 og i sommerns OL-semifinale.
I finalen, som spilles søndag 17.00, møter han russiske Daniil Medvedev.
Sett denne?
picture

Se høydepunktene: Ruud sjanseløs mot Medvedev

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame