• Se finalen i ATP-sluttspillet på discovery+ klokken 17.00 søndag
Nordmannen har hatt en fantastisk sesong på tennisbanen. ATP-sluttspillet ble heller intet unntak. Ruud vant to kamper og tok seg til semifinale sammen med verdens tre beste spillere.
Men mot nummer én og to, Novak Djokovic og Daniil Medvedev, ble Ruud noen hakk for liten.
Nitto ATP Finals
Maktdemonstrasjon i Torino – Zverev sikret sin andre ATP-tittel
21/11/2021 PÅ 17:29
– Det er to spillere som skiller seg ut, og nå har jeg fått møte begge to denne uka. De er litt for gode og slår meg komfortabelt. Jeg har mye å lære, men også en del å være stolt over, konkluderer Ruud.
Han tar med seg mye positivt og er glad for å ha møtt de aller beste.
– Det gir meg en perfekt tilbakemelding på hvor nivået ligger og hva jeg må gjøre for å hamle opp med dem neste gang, sier Ruud.
Det skal han bruke vinteren på å jobbe med. Nå venter Davis Cup og Norge-Ukraina neste uke, før Ruud setter kursen mot strandliv og varmere strøk for å lade batteriene.
Deretter starter oppkjøringen til ny sesong og jakten på nye marginer for å bli en bedre tennisspiller.
Sett denne?

Se høydepunktene: Ruud sjanseløs mot Medvedev

To ting å jobbe med

Nå har han slått femterankede Rublev. Men hva må til for å slå de to helt øverst?
– Serven min er forbedret ganske mye i år, men jeg må nok få inn flere førsteserver. Jeg er ikke den høyeste spilleren og jeg server ikke like hardt som for eksempel Zverev og Medvedev. Da må jeg være presis og få inn førsteservene, sier Ruud, som i perioder har servet strålende under ATP-sluttspillet.
Han trekker også fram en annen ting som han tror kan gjøre sjansen større for å slå de aller, aller beste.
– Jeg må prøve å flate ut slagene mine ennå mer på hardcourt. Jeg er glad i toppspinn, men mot Medvedev ser man at han får slå toppspinnballene mine lavere og lavere, mens jeg må stå og grave på hans lave slag. Så det blir viktig om jeg skal ha noen sjanse mot spillere som han. De ekleste motstanderne for meg er nok de som slår hardt og lavt, sier Ruud.
– Jeg får ikke opp det spillet jeg liker. Det merker jeg i dag og jeg taper mange grunnlinjepoeng. Jeg går for vinnere og gjør upressede feil, men jeg føler meg kanskje litt tvunget til å prøve fordi man vet at han kan stå og slå de lave slagene, konkluderte nordmannen etter tapet mot Medvedev.
Sett denne?

Ruuds mor og søster på tribunen: – Det blir stor feiring etter Torino

Nitto ATP Finals
Gigantduell i ATP-finalen: – Blir definitivt mindgames
21/11/2021 PÅ 13:42
Nitto ATP Finals
Tuktet Djokovic og sikret finaleplass
20/11/2021 PÅ 22:44