Alexander Zverev – Daniil Medvedev 6-4, 6-4
Zverev ga ikke fra seg et eneste servegame, og kontrollerte kampen fra start til slutt. Dermed kunne tyskeren juble for sin andre ATP-tittel, etter at han også vant turneringen i 2018.
– Han har ikke sjans i dag, Medvedev. Han blir rett og slett rundspilt og kampen er over etter bare én time og et kvarter. Zverev er helt overlegen her i dag, sa Discovery-kommentator Christer Francke, som hadde sett for seg en brutal fight på over to timer.
Nitto ATP Finals
Tar lærdom fra storkampene: – Blir viktig om jeg skal ha sjans mot slike spillere
21/11/2021 PÅ 13:42
– Jeg måtte spille en av mine beste kamper og er glad jeg kan dra på ferie med denne seieren i bagasjen. Alle i familien er her unntatt faren min, dessverre, men jeg håper han er tilbake snart og at vi kan feire denne seieren som en familie snart, sa Zverev til arrangøren etter seieren.
– Det er ingen bedre måte å avslutte sesongen på enn å vinne her. Jeg er så glad, men ser allerede fram til neste år, fortsatte Zverev.
– Jeg må gratulere Sacha (Zverev). Han gjorde en fantastisk kamp i dag, og også i går, sa Medvedev etter at han mottok beviset på andreplassen.
Sett denne?

Ruuds mor og søster på tribunen: – Det blir stor feiring etter Torino

Tysk pangstart

Medvedev kom til oppgjøret med god selvtillit etter å ha gått ubeseiret gjennom turneringen så langt, inkludert en seier mot nettopp Zverev. Tyskeren på sin side kom fra en råsterk seier mot Novak Djokovic.
Dog hadde Zverev tapt de fem siste oppgjørene mellom de to.Likevel var det tyskeren som kom best i gang. Tidlig i første sett vartet Zverev opp med strålende tennis og sikret seg tre breakballer.
– Han har kanskje ATP-tourens råeste backhand, utbrøt Discovery-kommentator Christer Francke.
Og den sjansen lot han ikke gå fra seg. Dermed gikk han opp i 2-1 før han servet hjem 3-1. Deretter holdt han egen serv hele veien inn og tok første sett 6-4.
I andre var det ny pangstart fra tyskeren, som brøt Medvedev allerede på første forsøk.
– En kraftforestilling av dimensjoner han varter opp med her. Nå har tydeligvis Alexander den store funnet medisinen mot Medvedev, sa Francke.
Og Zverev fortsatte storspillet. Han ga ikke fra seg et eneste servegame og kunne løfte trofeet etter 6-4, 6-4.
Sett denne?

Se høydepunktene: Ruud sjanseløs mot Medvedev

Nitto ATP Finals
Gigantduell i ATP-finalen: – Blir definitivt mindgames
21/11/2021 PÅ 13:42
Nitto ATP Finals
Tuktet Djokovic og sikret finaleplass
20/11/2021 PÅ 22:44