Populære sporter
All sport
Vis alt

Bakke: – Jeg holder på det jeg har sagt

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 29/11/2018 klokken 09:12 GMT+1

Sarpsborg-trener Geir Bakke er krystallklar på at det ikke er Østfold-klubben som bør tynges av de største forventningene foran Europa League med Besiktas.

Geir Bakke

Foto: Scanpix

  • Følg kvalifiseringen til Eliteserien på Eurosport Player. Abonner her!
Mye står på spill i Sarpsborg torsdag. Belgiske Genk topper gruppe I med sju poeng når to kamper gjenstår. Sarpsborg og Malmö er begge to poeng bak, med det norske overraskelseslaget er foran på flere scorede mål i kampen om den viktige annenplassen.
Besiktas er på sin side tabelljumbo med fire poeng, men kan snu egen situasjon på hodet med seier torsdag.
Sarpsborg-trener Bakke nøler ikke med å legge presset tungt på den tyrkiske storklubben foran kveldens kamp.
– Det er ikke vi som har presset her, føler jeg. Vi har vært på en reise vi i utgangspunktet ikke trodde vi skulle være på. Besiktas så nok på seg selv etter trekningen av denne gruppen og tenkte at det var avansement og ikke noe annet som gjaldt. Vi var vel rangert som nummer 48 av 48 lag. Vi føler ikke noe press, men bare hiver det over på Besiktas, sa Bakke på onsdagens pressekonferanse.

Adrenalin-svar

Sarpsborg-sjefen ble også utfordret på sjansene til å sikre det som for mange vil være en meget overraskende billett til utslagsrundene på nyåret.
– Jeg hadde litt adrenalin i kroppen etter Malmö-kampen og fikk spørsmål om hvor stor sannsynligheten er for vi går videre til sluttspill. Da klarte jeg vel å si at vi er ett av de to lagene (som går videre), så jeg må vel nesten holde på det, smilte Bakke.
Han var samtidig klar på at han tror det må seier til torsdag dersom overraskelsen skal være et faktum.
– Det er knakende jevnt i denne gruppen. Skulle vi gå på et tap nå, lever denne gruppen helt inn uansett. Men Genk borte er tøffere enn å spille hjemme nå, det føler jeg meg ganske sikker på. Vi har absolutt muligheten, men jeg tror vi må vinne denne kampen, sa Bakke.
Med seier torsdag tar østfoldingene et sjumilssteg mot avansement.

Utelukkende gøy

Sarpsborg-treneren har resepten klar for å stå igjen med tre poeng på eget gress torsdag kveld.
– Vi må være smarte. Vi må ikke ut og blottlegge oss. Vi er nødt til å spille på den måten vi har gjort i Europa, og vi må være tålmodige og solide, sa han onsdag.
– Besiktas er en gjeng du ikke skal slippe til for mye. Vi må ha det som et bakteppe, og så vet vi at vi får våre muligheter hvis vi er godt organisert og smarte med ballen, tilføyde Bakke.
Han er klar på at Besiktas møter et norsk lag i form i skjebnekampen.
Kaptein Joachim Thomassen gleder seg til oppgaven som venter.
– Vi har vært så heldige å få være med på noen kamper, og det å møte disse guttene på denne arenaen er utelukkende gøy, sa han.
Malmö møter Genk i Skåne i den andre kampen i Sarpsborgs gruppe torsdag.
  • Følg kvalifiseringen til Eliteserien på Eurosport Player. Abonner her!
(©NTB)
picture

Tromsø avsluttet sesongen med tap mot Sarpsborg 08 på hjemmebane

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame