• Kvalik til Eliteserien: Se Aalesund - Sogndal torsdag klokken 17.45 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Hvem får plass på årets lag i Eliteserien?
Det var en oppgave Eliteserie-ekspert Christian Gauseth og kommentator Asbjørn Myhre fikk i den rykende ferske podcasten.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 KLOKKEN 13:33
Duoen er enig i mye, men på midtbanen har de valgt en del ulikt. Her er de to lagene ledet av Ranheims Svein Maalen og Kristiansunds Christian Michelsen.
Dette er Christian Gauseths ellever:
Keeper: André Hansen
Forsvar: Espen Ruud, Tore Reginiussen, Birger Meling, Alexander Stølås.
Midtbane: Eirik Hestad, Kristoffer Løkberg, Fredrik Haugen, Tokmac Nguen.
Spiss: Franck Boli, Erling Braut Haaland.
Dette er Asbjørn Myhres ellever:
Keeper: André Hansen.
Forsvar: Espen Ruud, Tore Reginiussen, Vegard Forren, Birger Meling.
Midtbane: Eirik Hestad, Kristoffer Zachariassen, Fredrik Aursnes, David Akintola.
Spiss: Franck Boli, Erling Braut Haaland.
Se hele diskusjonen cirka 15 minutter ut i podcasten. Saken fortsetter under videoen:

– Kanskje litt kontroversielt

Både Myhre og Gauseth mener det er selvsagt at Odds solide back, Espen Ruud skal være med på laget. Begge to har også valgt Birger Meling, mens spillere som Aslak Fonn Witry, Dan Peter Ulvestad, Vito Wormgoor, Vegar Eggen Hedenstad og Taijo Teniste ikke nådde helt opp.
– Ruud er på høyreback, kanskje litt kontroversielt, men mye på grunn av antall scoringer, med åtte mål. Så holdt Odd nullen i sju av de kampene han spilte. De ble kun nummer ni, men kun topp fire-lagene og Glimt slapp inn færre mål, sier Myhre.
– Meling har hatt en fantastisk sesong. Gull-Birger som han ba meg om å kalle ham. Det er han vel unt. Jeg har gjort en liten vri midtstopperplass. Tore Reginiussen skal på plass, fordi jeg vekter ham høyere enn Even Hovland, så Meling kan spille midtstopper på midt lag, sier Gauseth.
På midtbanen er det eneste fellestrekket Eirik Hestad. Spillere som Gjermund Åsen, Mads Reginiussen, Daniel Pedersen, Vebjørn Hoff, Moussa og Etzaz Hussein fikk ikke plass.
– Jeg lander på Zachariassen. Kanskje på grunn av det han har gjort i Europa League, hvor han har scoret mot Besiktas og Genk blant annet, og noen i Eliteserien også. Jeg synes han på mange måter definerer den spillestilen som Sarpsborg 08 står for når de er på sitt beste. Så vet vi at de har hatt en dårlig periode i serien, men jeg synes han har vært god, sier Myhre.
Begge mener Boli og Braut Haaland er selvskrevne valg.
– 15 av de 17 målene han har scoret denne sesongen har kommet på de 15 siste serierundene. Det er litt season of two halfs, men det har også litt å gjøre med at han spilte kant på starten av sesongen. Så mer rendyrket spiss etter at Henning Berg kom inn, sier Myhre.
  • Kvalik til Eliteserien: Se Aalesund - Sogndal torsdag klokken 17.45 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 KLOKKEN 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 KLOKKEN 11:22