Sarpsborg 08 - Strømsgodset (0-0) 1-0
Strømsgodsets kaptein Gustav Valsvik følte at kampen fort kunne vippet i bortelagets favør.
– De er jævla surt. Det kunne ha gått vår vei og så gikk det deres vei. Det var litt tilfeldigheter for det var en stillingskrig så det er irriterende at vi slipper inn målet. Vi skaper ikke nok sjanser i dag i forhold til hva vi pleier å gjøre, sier Godsetkapteien.
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31
Strømsgodset var opp i tosifret antall hjørnespark og det ble som spådd på forhånd en tøff batalje mellom de to lagene.
– Sarpsborg spiller med seks-sju stoppere så det er jo vanskelig å få ballen i mål da. Men sånn blir det, jeg viste at det ville bli tøft og mange dueller. Da er det tilfeldighetene som avgjør, forteller Valsvik.
Lars Bohinen var selvfølgelig mer fornøyd etter kampen, spesielt med resultatet.
– Resultatet er jeg veldig fornøyd med det er det ingen tvil om, men spillemessig har vi mye å gå på. Vi har hatt to og en halv trening til å øve på 3-5-2, mange elemter som skal bakes inn, så sett i det lyset klarer vi oss okei. Det er også spillere som må opp et hakk som er litt under pari i dag, likevel så vinner vi. Det er fortsatt mye å jobbe med både offensivt og defensivt, forteller Bohinen til Discovery etter kampen.
Se hele intervjuet med Bohinen:

Ikke fornøyd tross seier: – Mer å jobbe med både offensivt og defensivt

Anton Saletros var nest sist på matchvinnerscoringen til Koné. Han likte spesielt godt den nye dynamikken laget fikk i dag med ha to spisser på banen i Koné og den hjemvendte Guillermo Molins som var tilbake i Sarpsborg.
– Det gir oss en annen type kampbilde med at vi for spillere litt høyere opp i banen. Og vi kan slippe oss litt mer løs når vi har en mer tydelig anker i midtbanen som med Gaute (Vetti) i dag. Når vi har spilt 3-4-3 har vi kommet inn med tre stykker i boksen, i dag kommer vi med fire og da får vi litt mer trykk og skaper mer sjanser. Så det er spennende å se hva det kan gi oss, forteller Saletros til Discovery etter kampen.

Sjansefattig

Både Sarpsborg 08 og Strømsgodset møtte opp i nye formasjoner til kveldskampen lørdag kveld. Ny-signeringen Guillermo Molins som denne uken kom tilbake til Østfold etter et halvt år i Rosenborg tok plass på topp sammen med Ibrahima Koné, og sistnevnte holdt på å sende vertene i ledelsen etter få minutter.
For etter syv spilte minutter fikk Anton Salétros slått inn fra høyre. Inne foran mål ventet Ibrahima Koné, men en ureglementert holding fra Niklas Gunnarsson og Viljar Myhra som kastet seg inn for å blokkere skuddet sørget for at det ikke ble en tidlig scoring i Sarpsborg.
LES OGSÅ: Gir penger fra egen lomme til gamleklubben
Sarpsborg 08 hadde før lørdagens kamp bare scoret fem mål på eget kunstgress, og kveldens hvitkledde gjester fra Drammen hadde scoret like mange på fremmed grunn, og det bar kampen preg av. De store sjansene uteble fra begge lagene, og det var få høydepunkter å vise til da dommer Kai Erik Steen blåste til pause.
På tross av få målsjanser tok Strømsgodset sitt syvende hjørnespark etter førtisyv minutter, uten at noen av de hadde skapt noen problemer for Ben Karamoko og Bjørn Inge Utvik i Sarpsborg-forsvaret.

Matchvinner Koné

Strømsgodset lå veldig kompakt og var disiplinerte den første timen, men tyve minutter før slutt glapp det helt for drammenserne. Guillermo Molins fikk ballen noen få meter inne på gjestenes banehalvdel, og var plutselig helt alene. Svensken fikk god tid til å tre gjennom landsmann Anton Salétros inne i feltet til Strømsgodset, og svensk-ungareren spilte ballen uselvisk på tvers til Ibrahima Koné. Spissen fikk en enkel oppgave med å bredside den ballen inn bak Viljar Myhra fra kort hold.
Se matchvinnermålet til Ibrahima Koné:

Koné med den forløsende scoringen: – Strålende angrepsfotball

Etter scoringen våknet Strømsgodset, som presset på for en utligning, og fem minutter før slutt var det fryktelig nære. Herman Stengel slo inn fra venstre og ballen havnet til slutt hos Johan Hove bakerst i feltet. Sogndølen tok ned ballen og fikk avsluttet. Anders Kristiansen fikk en hånd på den, men ballen rullet mot streken. Der stod Bjørn Inge Utvik og fikk klarert ballen i siste innstans. Nærmere kommer man ikke.
Og nærmere kom ikke Strømsgodset, som måtte gå i garderoben etter en bortekamp uten tre poeng i baggasjen. Seieren til Sarpsborg 08 førte laget opp på 17 poeng, bare to poeng bak Strømsgodset, og distanserte klubben fra Stabæk, som tapte stort mot KBK tidligere på kvelden.
Sett denne?

Se høydepunktene fra da KBK punkterte Stabæk

Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53
Norgesmesterskapet
Thrilleravslutning da Molde tok seg videre til semifinale
20/03/2022 KLOKKEN 17:59