Sarpsborg 08 - Rosenborg 1-3
– Vi har dårlig tid, vettu, skal rekke et fly, sa Hareide i intervjusonen etter kampen.
I serien har de nå vunnet seks av de syv siste kampene.
Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38
– Med 2-0 til pause hadde vi relativt god kontroll. Det var litt unødvendig å gi dem muligheter i det hele tatt. De kastet mye folk fremover og vi kunne gjort 4-1. Det var en åpen kamp, men et godt resultat for oss på bortebane, oppsummerte han.
Han stokket litt om på laget grunnet suspensjoner og at kampene kommer tett fremover.
– Vi forsøker å legge oss lavere på utebane, og gjøre oss mer kompakte. Vi har stor fart fremover vi kan kontre med. Vi ville fange Sarpsborg og kontre på dem og score målene våre på den måten, sier Hareide om planen som fungerte slik han ønsket.
Sarpsborg hadde ikke tapt på sine fem siste hjemmekamper, og kun sluppet inn seks mål på sine ni siste på eget kunstgress. I syv kamper denne sesongen hadde de holdt nullen – flest sammen med Kristiansund – før Rosenborg kom på besøk.
– Vi startet bra de første 10-15 minuttene, men så blir vi utrolig slurvete og gir bort to mål, sa Sarpsborgs Joachim Thomassen til Discovery i pausen.
(Artikkelen fortsetter under):

Han kom, så og erobret: – Vi har dårlig tid, vettu, skal rekke et fly

Og selv om det var hjemmelaget som startet kampen best, i et oppgjør der begge lag manglet viktige brikker, var det Rosenborg som plutselig vartet opp med et praktangrep. Duoen som avgjorde kampen mot Tromsø på overtid av overtiden sist, kombinerte strålende da RBK tok ledelsen etter 22 minutter.
Stefano Vecchia fant Carlo Holse, som spilte tilbake til svensken. I høy fart kikket og siktet han, og fant nettmaskene ved den bortre stolpen.
– En klassescoring. Det er teknisk veldig vanskelig. Enormt, altså, kommenterte Discovery-ekspert Bernt Hulsker i Fotball Direkte.
Og etter drøye halvtimen var det Per Ciljan Skjelbred som fikk ekspertene i studio til å brøle av ekstase, da han ladet kanonen og banket kula i nettet fra om lag 22 meter.
– Den kritiserte mannen som kom fra tysk fotball. Det er klart dette betyr mye for ham også. Han er rutinert, han var kaptein for landslaget, men han liker ikke den kritikken han har fått. Han liker ikke å komme hjem og være for dårlig, på et gamlehjem, utbrøt Joacim Jonsson, før han fulgte opp:
– Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
(Artikkelen fortsetter under):

Skjelbred doblet med kanonkule: – Han liker ikke å være på gamlehjem

Etter pause startet Sarpsborg igjen best, men det var igjen gjestene som scoret. Emil Konradsen Ceide slapp ballen vakkert på helt riktig tidspunkt videre til Vecchia, som nok en gang leverte en fin avslutning og økte til 3-0.
Med kvarteret igjen på uret tente Ole Jørgen Halvorsen et lite håp for hjemmelaget, da han tok ned ballen på kassa og på volley dunket den inn forbi Andre Hansen i RBK-buret.
Og med åtte minutter igjen, burde det stått 2-3, da Wichne slo et strålende innlegg inn foran mål, men Kristian Fardahl Opseth styrte den like utenfor fra kloss hold.
Nærmere kom aldri Sarpsborg, og dermed tok Hareides Rosenborg nok en sterk seier.
– Vi gjør litt for mange små feil med ballen, og i sum blir det altfor mye. Rosenborg får for mange overganger på oss, og det sliter vi med. Sjansemessig mistenker jeg nesten at vi har flere, men vi er ikke effektive nok der heller, sier Lars Bohinen.

Bohinen: – Ikke i en posisjon hvor vi kan se oppover på tabellen

Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18