– Det er merkbart at vi er i gang med kontakttrening. De bobler jo over av energi, og også treneren må holdes igjen litt her. Det kommer jo noen skader. Vi har fått to, og det er jo litt uheldig, selvfølgelig, sier KFUM-trener Jørgen Isnes til Eurosport.
Overgangen fra trening i mindre grupper til vanlig fullkontaktsøvelser har satt sitt preg på treningshverdagen i flere klubber. Aalesund-trener Lars Bohinen var nylig ute med sitt varsko hos Eurosport, etter at fem spillere hadde gått skadet av feltet på de siste to øktene.
OBOS-ligaen
Hevder Ingebrigtsen er nær ny fotballjobb i Bergen
23/09/2021 PÅ 12:50
Tirsdag kommanderte Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo spillerne sine i søppelkasser fulle av isvann for å unngå belastningsskader.
– Nå begynner hverdagen å hente inn spillerne hva gjelder belastning. Vi mangler litt på timing, er litt klønete her og der, og det kommer av at vi ikke har spilt fotball på to måneder, uttalte Bohinen.
Det er merkbart også på nivå to, som har vært i gang med normal kontakttrening siden mandag.
– Det er noe av det vanskeligste nå. Vi i trenerteamet har hyppige samtaler med spillere og fysio om dette med belastningsstyring, men samtidig kan vi ikke ta ned belastningen på hele gruppa for en spiller, så det gjelder også å finne best mulig individuell oppfølging, sier Isnes.
De har trent for fullt mandag til fredag denne uken, men skal nå ha to dager fri fra feltet. De var lagt inn fra tidligere, men kommer trolig også godt med.
For:
– Noen presser seg litt mer enn de bør, og plutselig "sitter det en i hamstringen".
– Det kunne jo skjedd før korona også, da. Men da vi skjønte at vi kunne få til disse treningene var vi enige om å trene fullt gjennom uka med ulik type belastning, og noe styrke i form av skadeforebyggende og så videre. Nå får de to dager der de trener på egenhånd og restituerer, og så kan vi smelle på fra mandag igjen, sier Isnes.
Kåffa-treneren mener det sier mye om klubbens utvikling at de faktisk er kapable til å ha alle spillere tilgjengelig på trening. Eurosport har eksempelvis omtalt at Strømmen fortsatt har sine spillere i ferie mens konkurrentene trener.
– For bare tre-fire år tilbake tror jeg ikke det var mange som kunne tenke seg at vi skulle ha det, så det er jeg fornøyd med. Noen av disse lagene blir avslørt på å ha drevet over evne tidligere. Jeg skal ikke si at Strømmen har det, men noen klubber, som kanskje er nye på dette nivået, har nok det. Sunn drift av klubb over tid kommer ofte godt frem i slike situasjoner, sier Isnes, som likevel påpeker at han ikke skal være for bastant, for "mye kan skje i løpet av sesongen ettersom vi ikke vet hvor lenge ting varer".
Ifølge ham har de også hatt litt flaks, med tanke på at de har en del studenter, og ikke minst med nøkkelspiller Stian Sortevik, som gikk ut i pappaperm akkurat i denne perioden.
Til ham har klubben ordnet med barnevakt i de timene de trener på formiddagen.
– Vi gled litt inn på et bananskall på den greia der, sier Isnes og humrer.
– Men det er en ganske ny hverdag at vi kan trene halv elleve på formiddagen. Vi har noen som passer ungen til Sortevik. Samtidig tror jeg det er rett før de sier takk for seg til de karantenereglene.
KFUM ble det store overraskelseslaget forrige sesong, som ikke endte før de ble slått ut av kvaliken om opprykk til Eliteserien. Nå er også planene om ny stadion på gang.
– Vi ønsker selvfølgelig å gjøre det like bra som i fjor, vi, men skjønner at det blir tøft. Nå blir det vel en sesong på Ekeberg, og så en sesong på Intility, i hvert fall i mitt hode. Så det er en veldig spennende tid i klubben.

Sjekk VIF-guttas elleville søppelbøtte-triks

OBOS-ligaen
Legger opp og blir sportsjournalist: – Det frister mye mer for meg
20/09/2021 PÅ 12:33
OBOS-ligaen
Utnytter keeperens bærtur – punkterer kampen med sitt andre mål
19/09/2021 PÅ 15:07