OBOS-ligaen sparkes i gang 3. juli. Den store overraskelsen i årets oppsett er at det vil bli spilt kamper på mandager og tirsdager i OBOS-ligaen.
Det får Eurosport.no bekreftet av Leif Øverland, administrerende direktør i Norsk Toppfotball.
OBOS-ligaen
Legger opp og blir sportsjournalist: – Det frister mye mer for meg
I GÅR PÅ 12:33
Målet er at OBOS-ligaen får skinne på egne dager, samtidig som den vil slippe å «konkurrere» mot Eliteserien.

Fredagskamper i OBOS-ligaen

«Midtukekamper» i OBOS-ligaen vil bli avviklet på fredager med TV-kamp. I løpet av de tolv første rundene vil det bli spilt kamper på fire fredager. Hovedrunden blir mandag med avspark 18.00.
Med andre ord vil det i sommer, kombinert med Eliteserien, være norsk fotball på TV nesten «hele uken».
– Spilldagene har vært på høring med klart flertall fra klubbene. Derfor har vi falt ned på denne løsningen, sier Øverland i NTF.
De første 12 rundene med TV-kamper blir presentert i Indre bane på Eurosport.no tirsdag 12.00. Oppsettet har ifølge NTF et fokus på kortreiste kamper som følge av myndighetens råd.

Åpning for endring hvis det blir publikum

Oppsettet med kampdager kan endres utover i sesongen. Blir det oppmykning fra regjeringen, og at det gir en mulighet for publikum på tribunen, er det en åpning for å gå tilbake kampdager lørdag, søndag og mandag, får Eurosport.no opplyst.
– Vi har et produkt som står på egne bein i norsk fotball disse dagene. Det vil være et magasin som gir bredere dekning av produktet, sier Øverland.
Fungerende sportsdirektør i Discovery, Morten Johannessen, gir et lite innblikk i hvordan OBOS-tilbudet blir på TV-seerne i år.
– Nytt av året er at vi vil følge runden fortløpende i «Fotball Direkte: OBOS-ligaen» fra 17.30-20.30 på mandager – en sending som vil vises på Dplay og Eurosport Norge. Her vil vi med eksperter i studio overvåke alt som skjer på de syv forskjellige arenaene og fortløpende vise viktige hendelser og høydepunkter. Rundens hovedkamp spilles deretter på tirsdag kl. 19.00, før det braker løs med ny runde allerede på fredag. Da vil vi igjen følge OBOS-fotballen tett med spesialutgaven av Fotball Direkte fra 17.30-20.30 etterfulgt av en senere kamp med avspark 20.30. I tillegg vil selvfølgelig både alle sendinger og kamper fra OBOS-ligaen kunne sees på Dplay akkurat når man vil.
Saken oppdateres!
OBOS-ligaen
Utnytter keeperens bærtur – punkterer kampen med sitt andre mål
I GÅR PÅ 15:07
OBOS-ligaen
Åsane ble ydmyket av Aalesund - se høydepunkter
18/09/2021 PÅ 19:23