ÅLESUND (Eurosport.no):
Tirsdag kommanderte Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo spillerne sine i søppelkasser fulle av isvann for å unngå belastningsskader. Men VIF-sjefen er ikke den eneste som er bekymret for det han har sett av sine gutter etter comebacket til en normal treningshverdag.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tromsø med kruttsterk trepoenger på Åråsen
9 TIMER SIDEN

Mannefall på trening

I AaFK var planen å terpe 11 mot 11 på tirsdagsøkta, men etter flere forfall endte det med at støtteapparatet måtte trå til for å få stablet 10 mot 10. Fem spillere har hinket av banen på de to siste treningene, forteller Lars Bohinen.
– Niklas Castro og Ståle Steen Sætre gikk av mandag, tirsdag var det Sondre Fet, Vetle Fiskerstrand og Petter Orry Larsen. Jonas Grønner har vært sjuk, ja da har du seks da. To og en halv uke trening og vi begynner å merke at det tærer på, så vi må gjøre individuelle tilpasninger, sier Bohinen til Eurosport.no.
Han mener overgangen fra ukevis med begrensede treningsmuligheter må ta skylda for at spillerne er uvant med å spille mot hverandre internt.
– Nå begynner hverdagen å hente inn spillerne hva gjelder belastning. Vi mangler litt på timing, er litt klønete her og der, og det kommer av at vi ikke har spilt fotball på to måneder.
– Er det noe helt annet enn etter en vanlig vinterferiepause?
– Ja, definitivt. Jeg har aldri vært med på en så lang periode der vi ikke kan spille én mot en engang. Det merker man på kvaliteten, på touchen, hvordan man går inn i taklinger og dueller – det skal ikke gå så lang tid før man mister en del. Spill-motspill får du aldri simulert når vi har pasningsøvelser, derfor får kroppen litt sjokk når man begynner med det, mener mannen med 49 landskamper.
(Saken fortsetter under):

Sjekk VIF-guttas elleville søppelbøtte-triks

Skadeplaget fra før

Aalesund har i utgangspunktet en tropp der en del spillere er et stykke unna kampform, spillere som kunne trengt treningskamper før serien braker løs. Nykommeren Gudmund Broks Kongshavn har ikke kunnet trene for fullt, Jordon Mutch var langt, langt unna fit da han kom til Ålesund, midtbanespiller Izunna Uzochukwu er et stykke unna comeback etter sin korsbåndsskade, mens spisskjempen Hólmbert Aron Fridjonsson også har litt igjen etter kneskaden han pådro seg mot Molde i vinter.
Da liker ikke Bohinen utviklingen der fem spillere har gått av feltet på kun to økter. Da blir det en treningshverdag som ikke matcher kampfrekvensen fra sesongstart 16. juni.
– Å gå inn i et kampprogram med kamper søndag-onsdag-søndag med en gang, over en lengre periode, å allerede ha skader – det kan bli tungt. Bank i bordet, jeg tror vi skal ha de fleste klar til seriestart, men da er spørsmålet «hva har de fått med seg på veien?». Er de klare for 90 minutter? spør han.

Stikk til Molde

Treneren med Asker og Sandefjord på CVen er glad for regelendringen som gjør at han har flere kort å spille med underveis i kamper.
– I så måte er jeg veldig fornøyd med at vi også i Norge har åpnet for fem bytter i hver kamp. Jeg ser for meg etter kamp to at vi begynner å bytte av fysiske årsaker. Mange tåler ikke belastningen med tre kamper på en uke og vi må ha flere i gang. Det er ikke til å skyve under et teppe at de lagene med breie, gode staller naturligvis – skal – komme best ut av et sånt program.
– Når du klarer å plassere to nesten like gode ellevere på banen som Molde kan så er du et stykke på vei, men da skal du vinne også, smiler Bohinen.

Klar beskjed fra Carlsen

Bohinens lag åpner mot nettopp Molde i første serierunde, så naboen fra rosenes by får ikke dratt fordel av bred stall i akkurat den kampen. Likevel vil ikke Bohinen være med på at det er en opplagt fordel å innlede med et tøft kamprogram. Etter MFK skal AaFK til Kristiansund, før Brann kommer til byen for kamp tre.
– Jeg fikk beskjed av Fredrik Carlsen at i 2017, da Harald Aabrekk var her, at det ble sagt at det var en fordel å møte de beste lagene i starten. Så tapte de 5-0 mot Molde og 5-1 mot Rosenborg i starten. Så Fredrik har bedt meg si at det ikke er en fordel å møte de beste først, ler Bohinen.
Før han legger til:
– Det blir tøft mot Molde, det er det ingen tvil om. De kan bytte fem spillere på laget uten å bli svekka. Men vi slo dem 4-0 i fjor (i cupen), så sjansen er der.
Sett denne?

INDRE BANE: Spår nedtur i Stavanger, årets overraskelse og svensk selvkritikk

Eliteserien
Se høydepunktene: Gjenåpningsfest i Drammen – Strømsgodset scoret fem
9 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kapteinen uenig med ekspertene: – Der er det stor gutt mot liten gutt
10 TIMER SIDEN