• Følg Braut Brunes og Start i OBOS-ligaen på discovery+!
Foto: Åsane Fotball
– Jeg spurte først om jeg kunne få ballen, men da sa de nei. Så spurte jeg om jeg kunne betale for den, men det sa de også nei til, sa spissen etter kampen, ifølge Fædrelandsvennen.
OBOS-ligaen
Dansk-norsk forsvarsspiller vender hjem – tilbake i barndomsklubben
14/03/2022 PÅ 10:56
Det er vanlig skikk at spillere som scorer tre mål eller mer får lov å ta med seg ballen hjem som et minne.
Bare spør 21-åringens fetter, Erling Braut Haaland, som trolig har garasjen hjemme på Bryne full av dem.
Og for den utleide LSK-spilleren var anledningen virkelig noe å huske. «En av de kjekkeste dagene i mitt liv», kalte han mandagen der Start vant 5-1 på bortebane i sesongs første kamp.

Ønsker ikke være kjipe

Da Åsene-ledelsen ble klar over hendelsen, tok de raskt affære.
– Vi vet egentlig ikke helt hva som skjedde, men han ønsket ballen og hadde ikke fått den. Jeg ble kjent med det dagen etterpå, og vi prøvde egentlig bare å gjøre det godt igjen. Så vi pakket den pent inn i en eske og sendte den til Kristiansand, sier daglig leder Gorm Natlandsmyr til Discovery.
– Han fortjente den ballen når han scoret tre mål, legger han til.
– Dere må være såpass rause selv i nederlagets time?
– Ja, så får vi heller sørge for at vi slipper å dele ut så mange matchballer med bedre defensivt spill, sier Åsane-sjefen med et smil.
Han har ikke helt oversikt over hva som skjedde da den unge spissen ønsket å få med seg ballen.
– Jeg tror det var en misforståelse, og en av våre frivillige som mente vi ikke hadde noen baller å gi vekk. Det er nå greit, det var der og da og slike feilvurderinger man kan gjøre. Vi skal ikke klandre noen, det viktigste var at vi fant en god måte å løse det på og vi ønsker ikke å være kjipe på noen måte, sier Natlandsmyr.
Nå har han inntrykk av at det ble godt mottatt i Start-leiren.
– Vi håper det. Jeg fikk melding fra flere i Kristiansand i løpet av dagen som syntes vi hadde håndtert det på en klok måte. Nå ser vi videre til neste kamp.

Brann i neste

Det er mot «selveste» Brann, naboklubb og storebror.
– Det blir gøy. Det er veldig sjeldent at byens to beste lag spiller i samme divisjon. Det skjedde i 2015 sist. Våre spillere gleder seg enormt til å spille på Stadion med masse folk og vi har lyst til å vise oss fra en bedre side.
Og neste kamp blir av den ganske spesielle sorten for Åsane-lederen. Før han begynte i sin nåværende jobb, arbeidet han i en årrekke i nettopp Brann.
– For min egen del blir det også spesielt. Jeg jobbet i Brann i 12 år, så det blir rart å sette seg på bortefeltet. Jeg hadde aldri sett for meg at jeg noen gang kom til å gjøre det. Jeg pleier å si at jeg har hjertet i Brann og hjernen i Åsane. Det blir en rar opplevelse, men Åsane er min klubb.
Brann vant 4-0 borte mot Ranheim og fikk en drømmestart på sesongen. Ganske motsatt av Åsane, som nå ønsker å slå tilbake ved første anledning.
– De lever litt sitt eget liv, slike lokaloppgjør. Selv om Brann er store favoritter, ønsker vi å vise oss fra vår beste side og spille en god kamp.
For Braut Brunes' del, har Start lovet ham å ta med seg en ball hjem om han følger opp mot Mjøndalen.
– Jeg blir skuffet om jeg ikke får matchballen om jeg scorer hat trick mot Mjøndalen, sier han med en latter til Starts nettsider.

Se høydepunktene: Start herjet med Åsane

OBOS-ligaen
Alt var mørkt etter marerittbeskjed – så kom den sjokkerende gladmeldingen
14/03/2022 PÅ 05:53
OBOS-ligaen
18 år gammel midtstopper forlater Sporting Lisboa – klar for Start
11/02/2022 PÅ 00:53