Hos Strømmen er planen å komme i gang med kontakttrening mandag. Det vil da gjelde om lag halve gruppa, ettersom resten er i jobb og fortsatt må bedrive såkalt koronatrening.
– Det kommer litt an på hvor lang tid det tar før reglene og føringene om karantene eventuelt ikke er like strenge, men det er jo ikke optimalt å ikke få trent sammen. I første omgang vil det gjelde frem til skoleferien, ettersom vi har fem lærere. Når de kan gå ut i ferie, kan de trene fullt, sier Strømmen-trener Ole Martin Nesselquist til Eurosport.
OBOS-ligaen
Rekdal om nivået i Norge, mentalitet og Drillo: – Vi lo jo av Egil, men ...
EN DAG SIDEN
Da gjenstår to andre spillere som ikke kan være med på alt.
– Vi må bare vente og se. Vi får en gruppe på 11 til 15 spillere, alt etter hvordan vi får løst ting. Vi må bare gjøre det vi kan, og håpe at vi kan samle alle så fort som mulig.
Strømmen gikk ut i ferie 18. mai, og er tilbake fra mandag. I den perioden har de hatt frivillige koronatreninger for de har vært hjemme, med mellom 10 og 14 på øktene.
Så har det neppe vært full ståhei med strandstol, halvlitere og grilling for resten heller.
– Jeg vet ikke hvordan spillerne ferierer, noe pils og grill har det sikkert vært, men strandstol tviler jeg på. Men når de først har ferie synes jeg de skal få bruke den som de vil. De inne på trening har trent godt, og jeg har full tillit til spillerne, sier Nesselquist med et smil.
Bare åtte minutter i bil unna, på de 3,4 kilometerne via Strømsveien, holder Lillestrøm til. Storebror på Romerike rapporterer om bra trøkk på kontakttreningen som har vært i gang en stund allerede.
Torsdag hadde også den andre naboen, Ull/Kisa som holder til 27 minutter i bil lenger nord, sin første kontakttrening.
– Det er slik det er. Det er ikke overraskende at LSK har midler til å starte før oss, eller at Kisa har midler til å starte litt før oss. Sånn er det i et økonomisk hierarki. Men at det ender slik på tabellen, tviler jeg på.
– Hva får deg til å tvile på det, da?
– Jeg synes vi har satt sammen en spennende gruppe, og har en gjeng som ble bedre og bedre i vinter. Jeg tror vi kan plukke poeng fra begge de lagene, og utfordre Kisa på tabellen. LSK bør vinne dette veldig greit, men i enkeltkamper kan vi ta poeng fra dem også.
Spesielt i forsvarsleddet er det en del utfordringer, der flere er i andre yrker, og dermed må vente.
– Begge backene våre er på skole. Kapteinen vår er lærer. En midtstopper er lagersjef og en midtstopper er politimann.
Det kan bety at andre må vikariere.
– Vi har en stopper igjen som kan være med, så må vi se litt på om andre må steppe inn. Vi har Tega George som har spilt mye back. I verste fall har jeg spilt mye stopper på dårlig nivå, men det er krisescenariet, sier Nesselquist.
– Det hadde vært veldig gøy for oss andre, men kanskje ikke så bra for deg?
– Jeg tror kunne vært veldig bra for alle utenom oss, og særlig motstanderne. Men det skjer nok ikke det.
PS! Fredag skriver Romerikes Blad at klubben har signert Sander Birkeland fra Oppsal og Lasse Nordås (18) på proffkontrakt. Klubben skal ønske å hente fire eller fem nye, men er under kostnadskontroll og må ha godkjenning av NFF.
OBOS-ligaen
– Hadde jeg vært fotballeder i Eliteserien hadde jeg signert ham i morgen
I GÅR PÅ 17:57
OBOS-ligaen
18-åringen fikk debuten fra start – takker med denne perlescoringen
I GÅR PÅ 16:50