Kongsvinger gikk mot ny nedtur – snudde kampen med ti mann

Helene Fineide

Oppdatert 14/08/2020 klokken 20:12 GMT+2

Det så ut til å gå mot nok et tap for Mika Lehkosuo og hans menn, men bisarre sluttminutter preget av utvisning og straffespark ga tre poeng til Kongsvinger.

Adem Güven

Kongsvinger - Strømmen 2-1
Det endte i en svært etterlengtet seier for Kongsvinger, da Strømmen gjestet Gjemselunden fredag kveld.
Med kun en seier og fem poeng etter åtte runder spilt, beynte det virkelig å koke under føttene til Kongsvinger-treneren.
Gjestene var derimot stinne av selvtillit etter 2-1 seieren over Grorud i forrige runde, og tok tidlig kontrollen på kveldens kamp.

– Krisen er monumental

Etter en effektiv kontring like før pause, var det nettopp Strømmen som kunne juble for en fortjent ledelse. Youssef Chaib spilte opp Lasse Nordås som utfordret en mot en, og deretter fant Chaib igjen. Vingen la ballen over på høyre før han satte den klink mellom KILs stenger.
– Krisen er monumental for Kongsvinger, sa Eurosports fotballekspert etter scoringen.
Hjemmelaget bet derimot tilbake rett før 70 minutter spilt. Fredrik Pålerud var brennsikker i sin sak og satte inn 1-1 på Gjemselunden, etter en målgivende fra Simon Marklund.

Bisarre sluttminutter

Like før slutt var Christian Røer innvolvert i en svært stygg takling. KIL-spilleren felte Renås Olsen bakfra, og fikk direkte rødt av dommer Svein Tore Sinnes.
- Klink rødt og klassisk hodemist for et lag som desperat kjemper nederst, sa Joacim Jonsson i studio.
Saken fortsetter under videoen. Se situasjonen her:

Direkte rødt kort etter «klassisk hodemist» – En grusom takling

Det skulle derimot vippe i KILs favør til tross en mann mindre.
Adem Güven gikk i bakken inne i boksen, og det ble blåst straffe til Kongsvinger. Kapteinen satte den iskaldt fra straffemerket, og sikret tre viktige poeng til hjemmelaget.

Slik stilte lagene:

Kongsvinger: Andreas Smedplass, Christian Røer, Edvard Skagestad, Daniel Lysgård, Jonas Rønningen, Even Bydal, Ridouan Essaeh, Martin Vinjor, Simon Marklund, Ludvig Langrekken, Adem Güven
Strømmen: Simen Lillevik, Sverre Bjørkkjær, 58 Hasan Kurucay, Magnus Tvedte, Martin André Sjølstad, Mats André Kaland, Torje Naustdal, Morten Bjørlo, Tega George, Lasse Nordås, Youssef Chaib