Kåre Ingebrigtsen går opp til eksamen som trener når han nå tar over Brann. Klubben som det går tiår mellom hver tittel og der forventningene til stadighet er høyere enn forutsetningene. Det har vist seg at det nærmest er umulig å tilfredsstille supporterne i sportsklubben Brann. Det at han uttaler at han ønsker å føre Brann inn i en gullalder demper heller ikke forventingene i den fotballgale byen.
Joacims blogg
Vurderer de beste Bosman-spillerne: – Et under at han ikke er i utlandet
23/11/2021 PÅ 15:49
Ingebrigtsen har hatt en litt berg- og dalbane-karriere som trener frem til nå. Han startet med å føre Bodø/Glimt til en kruttsterk 4.plass i 2008, før det året etter ble nedrykk. I starten av 2011 fikk han sparken i Glimt etter en svak start på det nest øverste nivået. Han var assistent i Viking i to sesonger, før han tok over sitt kjære RBK midtveis i 2014. Etter å ha startet med tre tap på de fire første kampene, fikk han fasong på laget. Ingebrigtsen vekket den sovende bjørnen RBK til live igjen og de neste sesongene ble en seiersmarsj. Etter å ha fått sparken midtveis i 2018 har han hatt to litt mislykkede utenlandsopphold.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Forren om Ingebrigtsen: – Trodde ikke det var her vi skulle jobbe sammen

Det er ikke noen tvil om at Ingebrigtsen gjorde en formidabel jobb med RBK og han er den nest mestvinnende treneren i klubbens historie. Han var med og hentet André Hansen og Anders Konradsen til klubben, spillere som har vist seg å være en av Eliteseriens beste de siste 5 sesongene. Han hentet tilbake Fredrik Midtsjø fra lån og fikk fart på hans karriere, og fikk også ut det beste av Aleksander Søderlund og Pål André Helland. I tillegg presenterte han en 4-3-3 som det trønderske publikummet ønsket.
Jeg mener dog at oppgaven den gangen med RBK kontra dagens oppgave med Brann er vidt forskjellig. I RBK kom han til et lag som hadde underprestert noe voldsomt. Flere av spillerne hadde den trønderske 4-3-3 i ryggmargen. Det var en gjeng med spillere som var på vei opp og frem. Jonas Svensson, Ole Selnæs, Fredrik Midtsjø, Holmar Eyjolfsson, Stefan Strandberg og Jørgen Skjelvik var samtlige spillere med en enorm sult som ønsket seg videre i karrieren. De erfarne spillerne, André Hansen, Tore Reginiussen, Mike Jensen og Anders Konradsen var ledere med karakter som ikke bare var læremestere for dem som var på vei opp og frem, men også typer som ikke aksepterte at noen sluntret unna.
Denne gangen tar Ingebrigtsen over et lag som ikke er i nærheten av å ha den samme sulten, kvaliteten, aldersblandingen eller et 4-3-3 i ryggmargen som RBK hadde den gang. Jeg tør å mene at det ikke er én spiller i dagens Brann som hadde spilt seg inn på det laget Kåre Ingebrigtsen gjorde til en gullgrossist i Trondheim. Muligens en spiller i angrepsrekka hvis jeg skal være snill. Oppgaven er med andre ord formidabel hvis Ingebrigtsen skal innfri bestillingen med titler, unge spillere og god fotball.
Saken fortsetter under:

Eksamen for Ingebrigtsen: – Løser han denne oppgaven er det svært imponerende

Brann har for all del et godt fotballag med Eliteserie-mål og mange av spillerne er egentlig i sin aller beste alder, men for meg er det er noe som mangler. Mange av spillerne vet at toget for et proffeventyr i Europa har gått, og det virker som flere av dem er litt for fornøyde med å være i Brann. Skal Ingebrigtsen ha noen som helst sjanse å gjøre Brann til en gullkandidat må han møblere om ordentlig i spillerstallen.
Klubben har brukt penger også i tidligere vinduer, men nå må det treffes blink, og spillere som kler 4-3-3 må signeres. I en aldrende backfirer må det hentes inn en eller flere spillere. På midtbanen må det hentes inn en eller to indreløpere som passer inn i måten Kåre ønsker å spille fotball på. Per nå er det kanskje bare Petter Strand som er den typen. Lengst fremme må laget også forsterkes. I tillegg må troppen forynges. Jeg mistenker det er en revansjesugen gjeng i Bergen som mener jeg tar skrekkelig feil, og de har også privilegiet til å kunne motbevise det de nærmeste årene.
Mestrer Kåre Ingebrigsten denne oppgaven vil han stå frem som en av de beste trenerne som har trent i norsk toppserie, men veien dit er lang og vil kreve store forandringer.
Sett denne?

Første intervju som Brann-trener: – En klubb som har alt

Joacims blogg
Karakter på spillerne: Han begynner snart å nærme seg landslagstroppen
27/10/2021 PÅ 12:11
Joacims blogg
En «no-brainer» – men nå må de legge vekk Eggen-sammenligningen
20/09/2021 PÅ 18:00