Populære sporter
All sport
Vis alt

Kongsvinger fikk det tungt i OBOS-returen – jubilant ble matchvinner

Joakim Opphus

Oppdatert 04/04/2022 klokken 21:16 GMT+2

Martin Rønning Ovenstad ble matchvinner i OBOS-premieren i sin jubileumskamp for Mjøndalen.

Se høydepunktene fra OBOS-åpningen mellom Mjøndalen og Kongsvinger

Mjøndalen - Kongsvinger 1-0
I sin 100. kamp som Mjøndalen-spiller ble Martin Rønning Ovenstad den eneste målscoreren på Consto Arena i kampen mellom Mjøndalen og Kongsvinger, og sikret bruntrøyene en perfekt start OBOS-sesongen 2022.
– Det visste jeg ikke, men det er jo hyggelig. Jeg skal jo prøve alt for å score eller legge inn til noen mål. Da ble det litt mer press på skuldrene mine i dag, sa en smilende jubilant før dagens kamp når Discoverys reporter spør han om han har planlagt noe sprell i sin jubileumskamp.
Etter kampen sa Ovenstad til Discovery at sist gang han ble matchvinner i en kamp var en god del år siden.
– Det var i 2011 her i Mjøndalen i Adeccoligaen. Så det blir vel elleve år siden omtrent, så det var på tide igjen nå.
– Vi spilte tidvis bra og hadde kontroll i lange perioder, men det ble også litt kaotisk til tider. Men totalsett er det en fortjent seier, oppsummerte Vegard Hansen årets første kamp i OBOS-ligaen.
Kongsvinger-trener Eirik Mæland første møte med OBOS-fotball ble ikke som han hadde ønsket, men han ser mye positiv fra kampen selv om tapet umiddelbart etter kampen er en tøff pille å svelge.
– Akkurat nå så er det veldig surt. Men alt i alt er det en fortjent seier til Mjøndalen. Samtidig så klarer vi å sette inn et trykk på slutten der. Jeg er veldig imponert over hvordan spillerne henter seg inn igjen. Vi viser en god moral og det er veldig bra.
(Se høydepunktene fra kampen øverst i saken)

Sterk Mjøndalen-åpning

Etter sju minutter kom kampens første ordentlig store sjanse når Mjøndalen-kant Meinhard Olsen fikk gå opp helt alene fra ca. fire meter og stanget ballen knallhardt i tverrliggeren bak August Strömberg i KIL-målet.
Og sju minutter senere kom scoringen for bruntrøyene etter et flott angrep ned langs venstresiden. Olsen får etterhvert slått inn til en vidåpen Martin Rønning Ovenstad som enkelt kunne bredside ballen forbi Strömberg.
Mjøndalen fortsatte å presse på og hadde flere store muligheter til å doble ledelsen. De hadde til og med en ball i nettet etter drøye 23 minutter, men scoringen ble korrekt annullert for en offside.

Kongsvinger hevet seg

Kongsvinger klarte etterhvert å kjempe seg mer inn i kampen. Men de store sjansene uteble for laget fra Innlandet.
Men ett minutt på overtid av første omgang kom rødtrøyene farlig nær en utligning. Martin Andersen mottok ballen like utenfor 16-meteren før han legger ballen til rette og fyrer av et skudd som barberer utsiden av stolpen
– Jeg synes vi har god kontroll. De bruker litt tid på å spille ballen foran oss etter 1-0-scoringen og det passer oss bra når vi leder, oppsummert MIF-spiss Benjamin Stokke førsteomgangen.
– Det er svakt av oss. Vi bommer med presset, men etter en liten prat på sidelinja så synes jeg at vi er bedre, men vi må opp noen hakk skal vi få med oss poeng her i dag, sa KIL-stopper Per Magnus Steiring i pausen.
Se høydepunktene fra kampen mellom Fredrikstad og Stjørdals-Blink i videoen under:
picture

Se høydepunktene fra Fredrikstad - Stjørdals-Blink i OBOS-premieren

Sjansefattig

Etter at Kongsvinger ikke klarte å heve seg de nevnte hakkene de første ti minuttene, valgte trener Mæland å gjøre sine første bytter.
Inn kom klubbens Deadline Day-signering Mathias Bringaker og sønn av tidligere landslagsspiller Stig Inge Bjørnebye, Tobias Bjørnebye.
Kongsvinger hevet seg litt og var fremme med noe små sjanser etter byttene, men laget var litt for upresis på siste tredel og de aller største sjansene uteble.
Heller ikke Mjøndalen klarte å skape noen nevneverdige sjanser i den andre omgangen.
Og når hverken Mjøndalen klarte å punktere kampen eller Kongsvinger klarte å sette inn utligningen så ble det til slutt en fortjent 1-0-seier til Mjøndalen.

Øvrige resultater

Tore André Flo ledet på sin side Sogndal for første gang i seriesammenheng mandag. Serieåpningen endte på beste mulige vis for den norske fotballegenden.
Andreas van der Spa sørget for Sogndal-ledelse etter en halvtime av første omgang. Etter pause satte Kristoffer Hoven inn 2-0 fra straffemerket etter at Kristoffer Nesså hadde blitt stanset med ulovlige midler. Det ble sluttresultatet.
– Veldig godt for oss og meg selvfølgelig. Vi ble presset knallhardt de siste minuttene, men klarte å stå i mot. Det smakte voldsomt godt med tre poeng, sa Flo
Se høydepunktene fra kampen i videoen under:
picture

Se høydepunktene fra kampen mellom Sogndal og Raufoss i første OBOS-runde

I Fredrikstad ledet hjemmelaget to ganger mot Stjørdals-Blink, men endte opp med å måtte nøye seg med 2–2 og ett poeng. Mats Lillebo sto for utligningen som ga poengdeling. Den kom 18 minutter før full tid.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame