• Søndag avsluttes OBOS-ligaen 2020. Lad opp til hele åtte (!) kamper fra klokken 12:00 på Eurosport Norge og Dplay! Sikre deg tilgang her.
– Det stemmer at jeg skal opp til Bodø for å vise meg fram der. Det gleder jeg meg veldig til.
Det sier KIL-spiller Markus Aanesland til Eurosport.no samme dag som det ble klart at 22-åringen har spilt sin siste kamp for OBOS-ligaens jumbolag.
OBOS-ligaen
Kongsvinger fikk det tungt i OBOS-returen – jubilant ble matchvinner
04/04/2022 KLOKKEN 17:56
Mens Kongsvinger må forberede seg på en ny hverdag i PostNord-ligaen, skal Aanesland nå på prøvespill hos Bodø/Glimt. Neste uke reiser nemlig 22-åringen, som ble hentet fra Stabæks juniorlag til KIL i 2018, til seriemesterne i nord for å vise seg fram for det gullvinnende trenerteamet.

– Et spennende potensial

Sportslig leder i Bodø/Glimt Aasmund Bjørkan bekrefter overfor Eurosport.no at det er snakk om et prøvespill for Aanesland.
– Han kommer på besøk neste uke. Det er snakk om et prøvespill. Vi ønsker å bli bedre kjent med han og at han skal bli bedre kjent med oss, sier Bjørkan.
– Er dette en spiller dere har fulgt lenge?
– Nei, han har jo vært plaget med skader, men det ser ut som han har et spennende potensial. Vi ønsker å bli bedre kjent med han og se om vi kan være en god match, svarer Glimts sportslige leder.

Skademareritt

For Markus Aanesland har, som Aasmund Bjørkan er inne på, virkelig vært gjennom et aldri så lite skademareritt – opp til flere ganger. I mars 2019 skrev Kongsvinger en lengre sak på angrepspilleren, der de blant annet skildret Aaneslands vei tilbake fra tre karrieretruende skader.
– Det er mildt sagt et helvete. Det har vært utrolig frustrerende. Det er mange tanker som går gjennom hodet og man får virkelig testet psyken, sa Aanesland til kil.no da han skulle beskrive hvordan årene som fotballspiller de siste fire årene har utartet seg.
Aanesland opplevde sin første store skade i 2015, før han like etter comebacket – i 2016 – røk det andre kneet, noe som førte til et helt år på sidelinjen. I 2018 skadet han seg igjen, men denne gangen var det heldigvis ikke like alvorlig. Det skriver kil.no.
Denne sesongen står angrepsspilleren med 11 kamper for Kongsvinger, i det som har vært en svært tung sesong for gjengen på Gjemselund.
– Jeg er utrolig lei for at det ikke lyktes med Kongsvinger i år, sier Aanesland til Eurosport.no.
Nå kan derimot Markus Aanesland få nye muligheter til å lykkes, om han imponerer på det gullbelagte kunstgresset på Aspmyra.
Sett denne?

Her klikker RBK-spilleren fullstendig i spillertunnelen

OBOS-ligaen
Har startet snuoperasjonen: – En ivrig bergenser er aldri feil
14/10/2021 KLOKKEN 07:53
OBOS-ligaen
Hardarson om Start-exiten: – Har lagt sjela vår i det
15/06/2021 KLOKKEN 16:12