– Jeg har bare ett mål: Å gjøre det bedre enn i fjor.
Det sier Stjørdals-Blink-trener Tom Dent til Discovery før de tar imot Strømmen hjemme på Sandskogan.
I fjor berget Blink plassen på dramatisk vis. Rødtrøyene måtte ut i kvalifiseringsspill for å beholde plassen i OBOS-ligaen etter å ha endt på 33 poeng, men hadde full kontroll mot Asker. Klubbens trener har derimot ikke behov for å knuse fjorårsesongen.
OBOS-ligaen
Rykket ned på lokalrivalens hjemmebane: – Verste du kan være med på
20/11/2021 KLOKKEN 15:52
– Alt som gjelder er å berge plassen på ny, samt heve seg poengmessig, score mer og slippe inn mindre.
Er det mulig å senke skuldrene litt på Sandskogan med seier på onsdag?
– Vi er 15 poeng bak poengmålet vårt. Det er fem seire. Tar vi fem seire i de neste fem kampene, så kan du stille det spørsmålet og få et annet svar, men før det tar vi kamp for kamp, svarer Dent.

Tøff avslutning

Stjørdals-Blink ligger på en 12. plass i OBOS-ligaen med 19 poeng. Trønderne er i fin flyt med to strake seiere, og kan med seier i onsdagens kamp få et lite pusterom ned til nedrykkstreken. Rødtrøyene potensielt klatre opp til en 10. plass.
Blant bunnlagene i OBOS-ligaen er Stjørdals-Blink som et formlag å regne. For etter å ha ligget under streken i store deler av sesongen, har laget fra Trøndelag altså karet seg over streken.
Og kanskje kan det være greit for Tom Dent og resten av Stjørdals-Blink å sikre seg de nødvendige poengene allerede nå. Trønderne avslutter nemlig med Jerv hjemme, Sogndal borte, HamKam hjemme, Åsane borte og Aalesund hjemme i de fem siste kampene.
– Vi må være så ærlig å si at våre fem siste kamper er en tøff avslutning. Hvis vi plukker poengene før den tid, kan vi senke skuldrene, sier Blink-treneren.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.

Her scorer Barmen i AaFK-debuten: – Det er fantastisk!

Møter bunnlaget

Onsdag møter trondheimsklubben tabelljumbo Strømmen. Selv om Stjørdals-Blink har muligheten til å ta en trepoenger mot en nedrykkskandidat, mener ikke Tom Dent at morgendagens kamp er noe viktigere enn de andre ligakampene.
– Uansett hvor «viktig» kampen er, vinner du bare tre poeng til slutt. Du får ett poeng for uavgjort, eller så taper du og får null. Kampen har den samme verdien som om det skulle ha vært mot HamKam eller et annet lag, påpeker Blink-treneren.
Se Stjørdals-Blink - Strømmen onsdag klokken 18:00 på discovery+!
Han mener at laget til Ole Martin Nesselquist kan by på utfordringer til tross for at laget hans står med åtte seriekamper uten seier.
– Det er en utfordring siden de ligger der de ligger på tabellen og fordi de er veldig pragmatiske. De er veldig god til å endre kampplanen ut fra hvilke spillere de har tilgjengelig, fortetter Tom Dent.

Fem kamper på 18 dager

Kampene i september kommer tett som hagl for OBOS-klubbene. Mellom 11. og 29. september skal alle lagene spille fem seriekamper. I tillegg er det ny runde allerede 2. oktober. Det gjør at Stjørdals-Blink bare har hatt et par dager på å forberede seg til den kommende kampen.
– Vi har forberedt noen ulike situasjoner til i morgen, men med kun to arbeidsdager mellom kampene har det vært litt vanskelig. Jeg er kanskje like spent som deg, men det jeg vet er at det blir en helt annen kamp enn mot Grorud på lørdag, sier Tom Dent
Dent påpeker at han ikke vil forskutere med noe som helst, særlig med tanke på hvordan det selv snudde for dem i det første oppgjøret mellom lagene.
– Vi hadde ikke fått et eneste poeng borte før vi møtte Strømmen. Plutselig slo vi Ranheim og fikk selvtillit, før vi dro til Strømmen og vant der. Det er derfor vi elsker fotball. Alt er mulig. Vi skal gå for tre poeng, men det skal ikke bli avgjørende for hva som skal skje videre.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.

Leverer kandidat til årets redning i OBOS-ligaen på overtid

Kaotisk keepersituasjon

Selv om Stjørdals-Blink har sanket poeng den siste tiden, har ikke alt vært rosenrødt. Klubben har sett seg nødt til å hente enda en keeper. Inn dørene tirsdag kom den kanadiske keeperen David Abidja Paulmin.
– Vi har snart en ellever med keepere. Hvis vi tar med meg som har vært keepertrener og var keeper da jeg spilte, så er vi snart i mål, sier Dent spøkefullt.
Nicklas Frendrup forlot Stjørdals-Blink til fordel for Ranheim tett på sesongstart. Han ble erstattet av Emil Ødegaard. Han gjorde det så bra at KFUM ville kjøpe han. Nøyaktig på samme tidspunkt, klarte Rasmus Sandberg å brekke hånda på det som Tom Dent beskriver som en verdensklasseredning på trening.
– Det gjorde at vi måtte hente to keepere i sommervinduet, for på det tidspunktet hadde vi ingen! Da hentet vi inn Frank (Stople) og Albin (Svensson), og så plutselig nå fikk Frank en skade på landslagssamling den forrige landslagssamlingen til Norge. Da hadde vi plutselig bare én keeper igjen, og han var litt usikker på lysken, forteller en oppgitt Blink-trener
– Det var ikke i nærheten av planen min. I fjor brukte Blink flest spillere i ligaen. Jeg har sagt «hva i alle dager tenker de på? Jeg skal aldri gjøre det samme!», og så plutselig har vi brukt fire keepere i ligaen. Om David spiller, blir det fem. Det her helt utrolig. Sånn er det bare. Jeg har ikke lyst til å ha fire keepere, fortsetter Tom Dent.

Aune "Braut" Heggebø, VIF-bunnpunkt og Vikings Bell

OBOS-ligaen
Perfekt premiere for Rekdal: HamKam strålte i serieåpningen
15/05/2021 KLOKKEN 17:53
OBOS-ligaen
Tromsø ønsker å forlenge låneavtalen med Espejord
12/12/2020 KLOKKEN 12:17