Populære sporter
All sport
Vis alt

Sendte KIL videre i kvaliken med sitt aller første mål for sesongen

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 23/11/2019 klokken 20:57 GMT+1

Midtstopper Edvard Skagestad har ikke vært å se i målprotokollen gjennom hele sesongen. Han ventet like godt til det virkelig gjaldt.

Adem Güven Ulrik Flo

Foto: Scanpix

Kongsvinger - Sogndal 1-0
– Det var veldig ålreit. Jeg har ikke scoret i hele år, så det var på tide. Et meget godt tidspunkt å starte på, sier matchvinner Skagestad til Eurosport.
Jakten på opprykk fra OBOS-ligaen er i gang, og nytt av året er oppsettet for kampene. Meningene om systemet er delte, og allerede for en tid tilbake da Eurosport omtalte årets kvalikordning, var Kongsvingers Espen Nystuen og Sogndals Eirik Bakke uenige.
Sistnevnte mente dette «måtte være noe de har funnet opp på et julebord», mens Nystuen er tilhenger av endringen. I dag møttes nettopp de to lagene.
Sogndal kom seg inn i kvaliken etter å ha endt på sjetteplass med et nødskrik, da HamKam senket Nest-Sotra med et frispark på overtid i siste runde. KIL ble nummer fem.
Etter at kvarteret var spilt på Gjemselund, steg midtstopper Edvard Skagestad til værs på det som lignet et innøvd trekk på corner. Han stanget inn sitt aller første mål for sesongen da det gjaldt som aller mest.
Snaue ti minutter senere var ikke Martin Tangen Vinjor – unggutten som Eurosport har skrevet at følges av blant andre Groningen – langt unna å doble ledelsen, men ballen forsvant like forbi stolpen på feil side.
(Artikkelen fortsetter under):
Så var gjestene svært nære noen minutter pause, men keeper Ali Ahamada leverte en dobbeltredning som hindret både Ulrik Flo på returen og frisparket i forkant.
Like etter viste Mathias Dyngeland seg frem, da han var fint nede og reddet et frispark fra hjemmelagets Marklund da de rødkledde fortsatte å trykke på. De kunne fint ledet mer enn med det ene målet til pause.
Vi går all in og har ingenting å tape, sa Eirik Bakke til Eurosport i pausen, men rett etterpå måtte igjen allerede Elfsborg-klare Dyngeland levere en knallredning på en heading fra leiesoldat Ibrahim.
Nerven lå tjukt utenpå, og litt temperatur og noen Sogndal-farligheter senere tikket det faretruende mot slutt uten at Eirik Bakkes menn klarte å utligne foran blant annet KFUM-trener Jørgen Isnes på tribunene på Gjemselund.
(Artikkelen fortsetter under):
Dermed er det Kongsvinger som får muligheten til å møte overraskelseslaget fra Oslo i neste runde på Intility allerede onsdag kveld.
– Vi kan fort ryke i neste kamp, så det er bare å nullstille ganske kjapt. Men jeg har stor tro på at vi kan klare det, vi slo dem borte for et par uker siden og kan klare det igjen, sier Skagestad.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame